hvg.hu Itthon

"Irtózatos nagy gáz van" – Drámai hangú levél az Alexandráról és a könyvkiadás helyzetéről

Az összeomlás szélére sodródott a könyvpiac, számos kiadó az utolsókat rúgja, mert a nagy kereskedőházak egyike, az Alexandra-csoport a kiadóknak tízmilliókkal tartozik, és a cégcsoportot irányító vagyonkezelő hónapok óta nem fizet nekik – állítja Szabó Tibor Benjámin, az Új Könyvpiac felelős szerkesztője, aki a hvg.hu-n intézett nyílt levelet L. Simon Lászlóhoz, a parlament kulturális bizottsága elnökéhez, azonnali cselekvést sürgetve. A szerző jogszabályi javaslatokat is megfogalmazott.

MTI-OS Itthon

Hosszú életet kíván Pelczné Gáll Ildikónak az LMP

Ertsey Katalin nyílt vitára hívta ki Pelczné Gáll Ildikót, aki szerint az ő életében már nem fog megoldódni a női politikusok alacsony számának problémája. Az LMP-s szerint a Fidesznél tudatos döntés eredménye, hogy a képviselőjelöltek 95 százaléka férfi, mert "az adott politikai közegben" a választók inkább a férfiakban bíznak.

MTI Sport

Nyílt levélben követte meg Görbiczet az őt lefejelő játékos

A 23 éves Milena Knezevic azt írta: tisztában van azzal, hogy tettére nincs mentség, ugyanakkor reméli, a magyar irányító elfogadja őszinte bocsánatkérését. Az agressziót a mérkőzés bírói nem vették észre, nem is került be a meccs jegyzőkönyvébe. A sportági szövetség fegyelmit indít Knezevic ellen.

MTI Itthon

Orbán nyílt levélben védelmezi a német megszállási emlékművet

Orbán Viktor nyílt levelet írt a Mazsihisz vezetőinek a német megszállás készülő emlékművéről. A kormányfő békülékeny hangot üt meg, ugyanakkor az ellenzők szerinte napi politikai spekulációvá silányítják az áldozatok előtti főhajtást. Orbán szerint a döntésükön nincs mit magyarázni. Közben az V. kerületi önkormányzat megadta az építkezéshez szükséges tulajdonosi hozzájárulást.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány óvatos facebookozásra inti párttársait

Gyurcsány Ferenc újabb nyílt levelet írt a csütörtöki, Mesterházy Attilához szóló után. MSZP-s, illetve E14-PM-es barátainknál komoly sérüléseket okozott a közös október 23-i tüntetés – írta, és visszafogottságot kért párttársaitól.

hvg.hu Itthon

"Kérjen bocsánatot!" – Bajnai nyílt levelet írt Orbán Viktornak

A közpénzből fizetett, állami ünnepségnek álcázott pártgyűlésen a kormányfő arra tett kísérletet, hogy politikai vetélytársainak egy részét kiátkozza a demokratikus közösségből – írta az ellenzéki vezető, aki bocsánatkérésre szólította fel Orbánt. A miniszterelnöknek se joga, se alapja nincs arra, hogy bármelyik politikai vetélytársát a gyilkosok leszármazottjaként bélyegezze meg, szégyenteljes, hogy bármelyik demokratikus politikai erőről olyasmit állítson, hogy az, ha tehetné, a tömegbe lövetne – áll a nyílt levélben.

hvg.hu Kult

"A magyar állam olyan, mint egy hisztis nő" - Lovasi keserű rohamot indított

Újabb fejezethez érkezett Lovasi András és L. Simon László jogdíjmutyi-univerzumban zajló viadala: a Kossuth-díjas zenész legfrissebb szervájában hisztis nőnek nevezi a magyar államot, bár azt azért elismeri, talán tényleg nincs minden rendben az Artisjus-pénzek osztásával kapcsolatban.

hvg.hu Kult

L. Simon visszaszólt Lovasinak

A Nemzeti Kulturális Alap elnöke a komment.hu-n közölt nyílt levelében kikéri magának a jogdíjak lenyúlásának vádját, és kijelenti, hogy lesznek, akik nem fognak olyan jól keresni, mint Majka.

MTI-OS Itthon

Falvakat lakoltathatnak ki a Tisza mentén az LMP szerint

Az LMP nyílt levelet írt a Tisza-menti települések polgármestereinek és képviselőtestületeinek a verespataki bányaberuházással kapcsolatban - közölte szombaton Csiba Katalin, az LMP környezetpolitikai szakszóvivője.

MTI Itthon

Azeri-ügy: Navracsics nem dőlhet hátra

Nyílt levelet küldött az Országos Örmény Önkormányzat Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszternek, amiben arról is érdeklődnek, hogy a Ramil Safarov azeri katonatiszt kiadatása óta eltelt egy évben fordult-e nemzetközi fórumokhoz Magyarország.

hvg.hu Itthon

Keményen beolvasnak Balog Zoltánnak a bölcsődei dolgozók nyílt levelükben

Nyílt levéllel fordult a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez. Közlik: szervezetük csatlakozik a szociális érdekképviseletek béremelésért folytatott harcához, nyomásgyakorló akcióihoz. Mint írják, 2013-ban egy bölcsődei kisgyermeknevelő felsőfokú szakképzettség mellett 27 éves közalkalmazotti jogviszony után is havi nettó 71 ezer forintot kap, ami megegyezik a szakmunkás bérminimum összegével.

MTI-OS Világ

Tavares-jelentés: óva intik a békemenetesek az EP-képviselőket

A CÖF-ösök levezetése szerint ha elfogadják a Magyarországot elmarasztaló Tavares-jelentést, az az euroszkeptikusok malmára hajtja a vizet, ami nem tesz jót az egyébként is válságban lévő uniónak. Ne ültessék Magyarországot szégyenpadra pártpolitikai érdekek mentén! – kérik a békemenetesek az európai parlamenti képviselőknek szóló nyílt levelükben.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk