MTI Gazdaság

A tojás áfacsökkentését követelik a magyar baromfitartók

"Ellehetetlenülés fenyegeti a magyar baromfiágazat szereplőit, mivel a hazai piacon kedvezőtlen viszonyok alakultak ki, főként a drasztikus takarmánydrágulás miatt" - többek között ezt a megállapítást is tartalmazza a Baromfi Termék Tanács (BTT) nyílt leve, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek címeztek.

MTI Itthon

"A színház lelkét likvidáljuk" - egyre többen mennek neki Tarlósnak

Nyílt levélben tiltakozott a József Attila Színház társulatának felszámolása ellen Tarlós István főpolgármesternél a Magyar Teátrumi Társaság, és a teátrum ügyében nyilatkozatot adott ki a Fővárosi Színigazgatók Egyesülete is, amely szerint fel kell tárni a színházban történt gazdasági szabálytalanságokat, az okozókat pedig felelősségre kell vonni.

Hírszerző/FH Kult

Facebook-csoport alakult a kulturális zárolások ellen

Hat színházi szervezet közös Facebook-csoporttal és nyílt levelekkel tiltakozik a kultúrát érintő újabb pénzügyi zárolások ellen. A miniszterelnöknek és a szaktárcák vezetőinek írt levélben hiányolják az egyeztetéseket a több százezer hivatásos és amatőr művész életét befolyásoló kérdésben, valamint azt írják, hogy a megszorítások nem mentik fel a kormányt a nemzeti kultúrában okozott helyrehozhatatlan károk és hibás döntések felelőssége alól.

MTI Itthon

Hetven európai értelmiségi írt alá a magyar demokráciáért

A szabadságjogok számonkérhetőségét szorgalmazza a magyar demokrácia védelmében, az európai uniós intézményekhez és kormányokhoz intézett nyílt levelében hetven európai értelmiségi, köztük Václav Havel, Göncz Árpád és Adam Michnik.

MTI Itthon

Tarlós: be akarjuk fejezni a metróépítést!

"Be akarjuk fejezni a metróépítést és mindent meg is fogunk tenni ennek érdekében" - írta Tarlós István fideszes főpolgármester-jelölt pénteki keltezésű, Demszky Gábor főpolgármesternek címzett nyílt levelében, amelyet a Miniszterelnökség juttatott el az MTI-hez.

Gasztro

Kettéhasadt szakácstársadalom: nyílt levél és válasz

A magyar szakácstársadalom megosztottságának hullámai elérték a hvg.hu oldalait is: a február második felében lebonyolított két szakácsverseny rendezői közül a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke kifogásolta, hogy a versenyekről szóló február 24-i beszámolónk a társaságot rossz színben tüntette fel, miközben a másik csoport, a Hagyomány és Evolúció versenyét túlságosan is dicsérte. Az alábbiakban közöljük a Bocuse d’Or elnökének levelét és beszámolónk szerzőjének válaszát.

MTI Világ

"Obama vegye figyelembe a kelet-európai államok érdekeit"

Közép- és kelet-európai egykori politikusok és értelmiségiek - köztük magyarok - nyílt levelet intéztek a Barack Obama vezette amerikai kormányhoz, arra kérve Washingtont, hogy ne feledkezzen meg a régió stratégiai érdekeiről, amikor Oroszországgal tárgyal.

MTI Gazdaság

Nyílt levelet írtak a fuvarozók az országgyűlési képviselőknek

Nyílt levélben kéri két fuvarozószervezet az országgyűlési képviselőktől, hogy ne szavazzák meg azt a törvényjavaslatot, amelynek része a gépjárműadó és az üzemanyagot terhelő jövedéki adó mértékének emelése, valamint az üzemanyag-megtakarítás és a napidíj adómentességének megszüntetése.

MTI Itthon

Sólyom kiállását követelik civilek a romák védelmében

Tegye nyilvánvalóvá, hogy aki a romák ellen fordul, az egyszersmind a magyar nemzet ellen fordul - kéri mintegy ezer, a romákkal és más hazai kisebbségekkel foglalkozó kutató, "a kisebbségek megbecsülése és társadalmi integrációja iránt elkötelezett civil" hétfői keltezésű nyílt levelében Sólyom László köztársasági elnököt.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk