hvg.hu Gazdaság

Így még nem látta Afrikát - térkép

Egy térképen Afrika összes országa a legjellemzőbb nyersanyaglelőhelyek szerint. Aranyból és gyémántból is jól áll még a földrész, de van, ahol ennek ellenére is az esőerdőket vágják ki inkább.

Vitéz F. Ibolya Gazdaság

Nemsokára valaki hozzáférhet a hatalmas recski arany- és rézvagyonhoz

Nagyon sürgős lett az államnak kiválasztani tanácsadót a világ tizedik legnagyobb rézérckészletét és úgy 50 tonna aranyat rejtő recski bányák újrahasznosításához. Három munkanap alatt vajon ki tud minden papírt, igazolást előteremteni? Ez is a november 1-jén hatályba lépett szigorúbb közbeszerzési törvény előtti kiírás, mi más?

hvg.hu Gazdaság

38 térkép, melyek elmagyarázzák az egész világgazdaságot

Egyre jobban globalizálódik a világ, a kereskedelem, a gazdasági kapcsolatok mindinkább határokon nyúlnak át. A Vox.com most összeszedett több tucat térképet, mellyel azt szemléltetik, mennyire is összetett a világgazdaság, illetve milyen változások zajlanak jelenleg.

MTI Gazdaság

Tovább gyengült a forint

A nyersolaj ára csökkent, a forint gyengült a dollárhoz képest az elmúlt, péntek estével zárult egy hét alatt.

hvg.hu Napi merítés

Kína ereje az olajban van?

Kevés szó esik róla, de Kína nem csak a zoknik és olcsó elektronikai eszközök gyártásában a világelső. Az úgynevezett ritkaföldfémek kitermelésében is monopolhelyzetbe került, habár a készleteknek "csak" az egyharmadát bírja - olvasható a gepnarancs.hu oldalon.

MTI Gazdaság

Megtriplázott profittal készül árat emelni a Nestlé

Megháromszorozta nyereségét a Nestlé 2010-ben az egy évvel korábbihoz képest. A világ legnagyobb élelmiszeripari társasága szerint 2011 is jó év lesz, annak ellenére, hogy a nyersanyagok drágulása a fogyasztói árakon is érezhető lesz.

MTI Gazdaság

Rekordot döntöttek az élelmiszer- és nyersanyagárak

A spekuláció és a globális gazdaság élénkülése miatt minden eddiginél magasabbra emelkedett szinte minden alapvető nyersanyag ára decemberben, s ez közvetlenül érintette az élelmiszereket is, amelyek szintén drámai mértékben drágultak a tavalyi év utolsó hónapjaiban.

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Miért jó a dakotáknak?

Az amerikai jelzálog szövetség legfrisebb jelentése szerint Észak-Dakota lakosai késnek a legkevésbé jelzáloghiteleik...

MTI Gazdaság

Rekordot döntött a réz ára

A réz ára 20 havi csúcsra emelkedett a londoni fémtőzsdén (LME) kedden, újabb jeleként a világgazdaság élénkülésének. Az optimizmust egyebek mellett az váltotta ki, hogy a foglalkoztatottak száma 162 ezerrel nőtt márciusban az Egyesült Államokban, havi szinten a legnagyobb mértékben 2007 márciusa óta.

1 2

A címlapról ajánljuk