hvg.hu Sport

Pintér + Storck = Christoph Daum

Elképesztő összművészeti performansszal állt az ország és világ elé Christoph Daum német edző, a román válogatott feje, amikor lemondásáról kérdezték. Mintha Bernd Storckot és Pintér Attilát vegyítették volna össze.

hvg.hu Itthon

Miért hallgatja el a sajtó, hogy Orbánnak még egy oroszellenes állásfoglalásra is volt ideje?

Orbán Viktor Máltán részt vesz az Európai Néppárt kongresszusán, amitől az Origo szerint a nemzetközi sajtó is elájult, mert közelről láthatták munkabírását. Ezen elfogadtak egy, az orosz dezinformációs politikát keményen támadó nyilatkozatot, erről viszont a kormánybarát hírportálokból tájékozódó honfitársaink nem értesülhettek.

MTI Sport

Udvariaskodnak az osztrákok a holnapi meccs előtt

Az osztrák labdarúgó-válogatott részéről Marcel Koller szövetségi kapitány és Christian Fuchs csapatkapitány udvariasan dicsérte a magyar csapatot a két együttes keddi Európa-bajnoki mérkőzése előtt.

hvg.hu Itthon

Biodíszlet-ellenes nyilatkozat aláírására kérik a parlamenti képviselőket

Az Eötvös Károly Intézet az országgyűlési képviselők és más politikusok bevonásával szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a törvény szerint tilos a pártpolitizálás közoktatási intézményekben. Egy nyilatkozatot küldtek illetve küldenek nekik, és kérik tőlük: írják azt alá, és ezzel vállalják például, hogy nem mennek politikusként, saját céljaik érdekében közoktatási intézménybe, vagy nem fotóztatják magukat gyerekekkel, diákokkal.

hvg.hu Itthon

Menedék: "Orbán retorikája arcul csapja a magyar nemzetet"

A miniszterelnök bevándorlást kárhoztató nyilatkozatára reagált a Menedék Egyesület. Mint írták, nem vall politikusi bölcsességre a párizsi terrorcselekmények áldozataira emlékezés napján bevándorlásellenes szólamokat hangoztatni. Szerintük Orbán Viktor azt a téveszmét terjeszti, hogy az embertelen terrorizmusért a bevándorlás a felelős.

hvg.hu Vállalkozás

Hatalmasat robbant az IKEA a szomszédban

Egyetértési nyilatkozatot írt alá a svéd Ikea bútorkereskedelmi cég a szerb kormánnyal és Belgrád vezetésével arról, hogy megépítik a fővárosban az ország első Ikea-áruházát, mely 2016 végén nyílhat meg. Összesen akár 5 áruház is épülhet majd Szerbiában, mindeközben az Ikea a szlovéniai Ljubljanában is belefogott első áruházának megépítésébe.

MTI Gazdaság

Ingyenes készpénzfelvétel: ma jár le az első határidő

Ma jár le az ingyenes készpénzfelvételre jelentkezés első határideje. Aki a számlavezető bankjánál a szükséges formanyomtatványon még hétfőn megteszi ezzel kapcsolatos nyilatkozatát, már februárban kétszer ingyenesen vehet fel pénzt, összesen 150 ezer forintot.

MTI Világ

Botrányt okozott a romákról nyilatkozó nizzai polgármester

Óriási tiltakozást váltott ki Franciaországban Nizza polgármesterének nyilatkozata, amelyben bűnözőknek nevezte a dél-franciaországi városba múlt héten érkezett roma közösséget és tanácsokat adott a megregulázásukra. Manuel Valls belügyminiszter elítélte a csúsztatást és a megbélyegzést.

MTI Itthon

Nem szerződést, nyilatkozatot írnak majd alá a hallgatók

Szerződés helyett nyilatkozatot írnak majd alá a hallgatók a következő tanévtől – közölte Klinghammer István. A felsőoktatási államtitkár szerint a részletekről jövő szerdán dönt a kormány. A jelenlegi koncepció szerint a végzés után 10-12 év alatt kell ledolgozni magyar vállalatoknál a tanulmányokra fordított időt. Klinghammer azt is elmondta: a nyilatkozat nem röghöz kötést jelent, inkább az "agylopás" ellen kívánnak védekezni.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk