MTI Gazdaság

Fejenként már 1 millió felett jár a nyugdíjpénztári vagyon

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) adatai szerint a szövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak az idei harmadik negyedév végére 11,2 százalékkal 1247 milliárd forintra növelték vagyonukat az előző év hasonló időszakához képest.

MTI/Világgazdaság Gazdaság

Egyre csak zsugorodnak a nyugdíjkasszák

A befektetéseken ugyan pozitív eredményt értek el az első félévben a hazai nyugdíjpénztárak, a tagok száma viszont csökken – írta szerdai számában a Világgazdaság.

MTI Gazdaság

Ömlött a pénz az önkéntes nyugdíjpénztárakba

Az idei első negyedév végén 866,8 milliárd forint volt a Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona, ez jelentős, 14 százalékos, több mint 100 milliárd forintos emelkedést jelent éves összevetésben - mondta Lehoczky László, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke a szövetség hétfői sajtóbeszélgetésén.

hvg.hu Gazdaság

Az IMF-hez is került a nyugdíjpénzből

Több mint 170 milliárd forintot fordított az egykori magán-nyugdíjpénztári megtakarításokból a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap az IMF-nél lévő tartozásunk törlesztésére tavaly novemberben - derül ki a Világgazdaság szerint az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) honlapjára nemrég felkerült táblázatokból.

hvg.hu Gazdaság

Újra a nyugdíjpénzekkel csökkentették az államadósságot

Tovább csökkentette októberben az államadósságot a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap - írja a Világgazdaság. A lap szerint a magán-nyugdíjpénztári pénzek is megérkezhettek az államhoz, ezek egy részét már korábban átutalták a pénztárak az alapnak.

hvg.hu Gazdaság

PSZÁF: legyenek összahsonlíthatók a különböző befektetési formák

Azonos tartalmú, különféle szektorokra és termékekre egyaránt érvényes költségmutatót akar kidolgozni a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, írja az azenpenzem.hu. Az Általános Költségmutatóval (ÁTKM) kapcsolatban már közzé is tettek egy vitaanyagot - van olyan ügynök, aki rosszul járhat.

hvg.hu Itthon

Sokszor nem létező címre kerülnek a reálhozamos utalványok

Több esetben fordult elő, hogy a postahelyekre téves címzéssel érkeztek a magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetési utalványai, ilyen esetekben az utalványokat visszaküldik a feladó magánnyugdíjpénztárnak - közölte a Magyar Posta az elmúl tíz munkanap postai feldolgozási és kézbesítési tapasztalatai alapján.

Napi Gazdaság Gazdaság

Utolsó pillanatra hagyják a nyugdíjpénztárak a reálhozamok visszaigénylését

A magánnyugdíjpénztárak szerdán igényelhetik vissza utoljára az állami rendszerbe visszalépett tagok reálhozamát és a tagdíj-kiegészítést. Keddig hat társaság kérte vissza teljes egészében a pénzt, ám több kasszánál is úgy látják, a tagdíj-kiegészítések mellett a várttól elmaradó kifizetések miatt is sok lehet a panasz.

MTI Itthon

EU: nem fizethetnek alacsonyabb biztosítási díjat a nők

Az Európai Unió Bíróságának keddi döntése szerint a biztosítótársaságok és a nyugdíjpénztárak szerződéseiben nem vonatkozhatnak eltérő szabályozások a nőkre és a férfiakra, mert az nemi diszkriminációval egyenértékű.

Hírszerző/FH Itthon

Korábban küldik ki számlaértesítőt a nyugdíjpénztárak

Vannak olyan magánnyugdíj-pénztárak, amelyek elkezdtek tájékoztató leveleket küldeni ügyfeleiknek az aktuális egyenlegükről, ám ezek nem klasszikus számlaértesítők - mondta a Független Hírügynökségnek Juhász Istvánné, a Stabilitás Pénztárszövetség főtitkára.


A címlapról ajánljuk