hvg.hu Itthon

Hatalmas olajfolt jelent meg a Duna fővárosi szakaszán

Óriási, 100 méter hosszú és 40-50 méter széles olajfolt sodródott kedden a Duna fővárosi szakaszán, ezért elővigyázatosságból lezárták a Kvassay-zsilipet és elsőfokú vízminőség-védelmi fokozatot rendeltek el - írta az Index.

HavariaPress Közlekedés

Megvan, mi okozta a rejtélyes olajfoltot a 7-esen

A 7-es főúton Galambok és Nagykanizsa között hétfőn délután motorolaj folyt az útra. Az olaj, amely balesetet is okozott, egy gallydaráló munkagépből folyt ki. Az utat kedd délelőtt nyitották meg.

MTI Közlekedés

Fotó: Ebből a fejreállt autóból szállt ki sértetlenül a 70 éves sofőr

Sérülés nélkül megúszta az a 70 éves férfi, akinek autója egy gigantikus olajfolton megcsúszva az árokban landolt a 7-es úton hétfő délután - mint arról korábban beszámoltunk. A baleset környékét tíz kilométer hosszan lezárták, ilyen hosszúságban teszi ugyanis veszélyessé az utat az olajfolt, amelyről senki nem tudja, hogy került oda.

MTI Világ

Befogták az olajfoltokat a Dunán

Sikerült stabilizálni a helyzetet a Duna pozsonyi szakaszán a kedden bekövetkezett gázolajömlést követően - közölte a TASR szlovák hírügynökség Peter Ziga szlovák környezetvédelmi miniszter bejelentésére hivatkozva szerdán.

MTI Világ

Hatalmas olajfolt úszik a kínai partoknál

Több mint 4200 négyzetkilométer nagyságú olajfolt szennyezi az észak-kínai Bohai-öböl vizét: szerdára két helyen is elérte a partot a szennyeződés - jelentette a kínai média.

hvg.hu Világ

Újabb olajszivárgás az USA-ban, hatalmas folt úszik a Michigan-tó felé

Több mint egymillió gallon (közel 3,8 millió liternyi) nyersolajolaj ömlött a michigan állambeli Kalamazoo folyóba abból a vezetékből, amely hétfőn sérült meg Detroittól nyugatra. A szennyeződés – amely az eddigi legnagyobb az USA középnyugati területein – az állam kormányzója szerint elérheti a Nagy-tavak vidékét, illetve a Michigan-tó vizét is veszélyezteti.

MTI Világ

Meghosszabbították az olajfogó nyomáspróbáját a Mexikói-öbölben

Engedélyt adott az amerikai kormányzat hétfőn a BP brit olajtársaságnak, hogy további huszonnégy órán át folytassa a mexikói-öbölbeli olajszivárgást gátló új olajfogó berendezés nyomáspróbáját. Eközben keresetet nyújtottak be az olajkonszern és az elsüllyedt olajfúró tulajdonosa, a Transocean ellen egy maffiaellenes törvény alapján.

hvg.hu/MTI Világ

Elfojtották az olajszivárgást: lezárt ügy a Mexikói-öbölben?

Tegnap óta nem szivárog az olaj a Mexikói-öbölben megsérült mélytengeri olajkútból: a BP által tesztelt olajfogó berendezés eddig bevált, ami reményre adhat okot a szivárgás tartós elfojtásával kapcsolatban. Ám a hosszú távú megoldásra még várni kell, a jelenlegi lezárás is csak egy teszt része.

MTI Világ

Elérte Európát az olajfolt-pánik

A mélytengeri olajfúrások leállítását sürgette az Északi-tenger térségében az Európai Unió energiaügyi biztosa a Mexikói-öbölben bekövetkezett olajkatasztrófára hivatkozva.

1 2 3

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával