MTI Gazdaság

Egyhamar nem lesz 100 dollárnál drágább az olaj

A következő másfél évben nem várható, hogy a világpiaci olajár ismét átlépi a 100 dollárt, a globális olajtermelő cégeknek azonban költségeik alapján ennél magasabb árszintre lenne szükségük ahhoz, hogy termelésük kifizetődő legyen - jósolták londoni nyersanyagpiaci elemzők.

MTI Világ

Azonnal reagált az olajpiac Kadhafi halálhírére

Azonnal reagált az olajpiac Kadhafi halálhírére, például fél százalékkal csökkent a Brent típusú amerikai könnyűolaj ára - mondta Pálffy Gergely, az árupiaci elemzésekkel foglalkozó Solar Capital Markets Zrt. elemzője.

MTI Gazdaság

Total: nincs hiány olajból

Jelenleg nincs hiány olajból, de a piacoknak biztosítékok kellenek, hogy ez a jövőben sem lesz másképp - mondta a francia olajipari vállalat Total SA vezérigazgatója egy szingapúri iparági rendezvényen hétfőn.

hvg.hu Gazdaság

IEA: az idén nekilódulhat az olajkereslet

Az idén nekilódulhat a kőolajkereslet a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) szerint, elsősorban azért, mert felgyorsul a gazdasági növekedés az ázsiai feltörekvő országokban.

hvg.hu Gazdaság

Stratégia vagy mázli: miért erősíti meg a válság a Molt?

A válság kirobbanása előtt úgy tűnt, hogy a nemzeti társaságokat ki fogják szorítani a multik a nemzetközi olajpiacról. Mára a pénzhez jutás nehézségei miatt a helyzet gyökeresen megváltozott. A Mol speciális pozíciója miatt azonban megerősödve kerülhet ki a krízisből – derül ki a KPMG üzleti tanácsadócég tanulmányából és szakértőinek véleményéből.


A címlapról ajánljuk