Révész Sándor Itthon

Révész Sándor: Az állatság útja

A történelemben sajnos tengernyi a vér, örüljünk, hogy Ópályi ehhez nem adott hozzá egy cseppet sem. Nem hiányzik más, csak a történések józan és életszagú fölfogása.

Puskás Panni Kult

Fel lehet-e dolgozni színházban az olaszliszkai tragédiát?

A Katona József Színház új bemutatója Borbély Szilárd Olaszliszkáról írt drámáját és a szerző személyes tragédiáját egyszerre jeleníti meg a színpadon, hogy megértsünk valami lényegeset élet és halál relációjáról.

hvg.hu Itthon

Utcát neveznek el az olaszliszkai áldozatról

Szögi Lajosról nevezik el Tiszavasváriban a Zalka Máté utcát. Bár az állam 46 millió forintos kártérítést ítélt meg az agyonvert tanár rokonainak, a család még egy fillért nem látott az összegből.

MTI Itthon

Nem találtak lövésnyomot az olaszliszkai házon

Nem találtak bűncselekményre utaló nyomokat, körülményeket a rendőrök a Borsod megyei Olaszliszkán annak az ingatlannak és környékének a tüzetes átvizsgálása során, ahonnan hétfő hajnalban azt a bejelentést kapták, hogy rálőttek a házra - mondta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

hvg.hu Vélemény

Olaszliszka: jogfilozófiai érvek egy jogerős ítélet mellett

Az emberelőtti és emberalatti ösztönök kitörésének szigorúan gátat kell vetni. Persze színvakon, függetlenül attól, hogy többséghez vagy kisebbséghez tartozó bűnösökről van szó. Jogállamban kollektív bűnösség nincs, ahogy kollektív ártatlanság sem. Csak személyes felelősség. A tetteseket nem azért (vagy annak ellenére) ítélték el, mert cigányok. Hanem azért, mert bűnözők.

hvg.hu Nagyítás

Az olaszliszkai lincselés tárgyalása képekben - Nagyítás

Súlyosbította az olaszliszkai emberölés ügyében hozott elsőfokú ítéletet a Debreceni Ítélőtábla pénteken; a korábbi egy helyett hárman kaptak életfogytiglan tartó szabadságvesztést. Az agyonvert Szögi Lajos családjától csak két vádlott kért bocsánatot.

hvg.hu Itthon

Olaszliszkai lincselés: "nincs bocsánat"

Súlyosbította az olaszliszkai emberölés ügyében hozott elsőfokú ítéletet a Debreceni Ítélőtábla pénteken; a korábbi egy helyett hárman kaptak életfogytiglan tartó szabadságvesztést. Az agyonvert Szögi Lajos családjától csak két vádlott kért bocsánatot. A meggyilkolt férfi édesapja azt mondta, nem tud megbocsátani a gyilkosoknak.

hvg.hu Vélemény

Romano Rácz Sándor: Hogyan tovább Olaszliszka árnyékában?

Az ítéletre váró olaszliszkai gyilkosok nyilvánvalóan egy pszichológiai durrdefekt áldozatai. Reméljük, a bíróságnak lesz elég erkölcsi ereje szembeszállni a vérszomjas cigánygyűlölők elvárásával, és ítélete meghozatalánál legalábbis nem súlyosbító körülményként veszi figyelembe a zavart tudatállapotot, s azt, hogy 15 évvel ezelőtt ugyanott, hasonló körülmények között, de akkor valóban halálra gázoltak egy kislányt, két jelenlegi vádlott húgát.

hvg.hu Itthon

Olaszliszka: négy vádlottra életfogytiglant kért az ügyész

Az olaszliszkai emberölés öt vádlottja esetében az elsőfokú ítélet súlyosbítását, közülük négy vádlottra életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta Tóth István fellebbviteli főügyész csütörtökön a Debreceni Ítélőtáblán folyó tárgyaláson.

hvg.hu Itthon

Olaszliszkai emberölés: eredménytelen szembesítések

Minden szembesítés eredménytelen volt az olaszliszkai emberölés ügyében indult per szerdai tárgyalásán a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtáblán, a vádlottak nyilatkozataikban többnyire egymást vádolták a bűncselekménnyel.

hvg.hu Itthon

Olaszliszkai tárgyalás: „ez nem tyúklopási ügy”

Nem volt rendbontás az olaszliszkai gyilkosság büntetőperében elrendelt kirendelt helyszíni tárgyaláson: a településen különleges rendőri és biztonsági intézkedéseket vezettek be. A Gój Motorosok, ahogyan az előző helyszíni szemlén, most is megjelentek és egy magántelekről figyelték az eseményeket.

hvg.hu Itthon

Olaszliszka: enyhítésre számíthat az egyik vádlott?

A Debreceni Ítélőtáblán Balla Lajos büntetőtanácsa az elsőfokú bírósági ítélet ismertetésével hétfőn megkezdte az olaszliszkai gyilkosság, ifj. H. Dezső és társai ügyének tárgyalását. Az ügyet első fokon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság tárgyalta, és a 8 vádlottat bűnösnek találta társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében.

1 2

A címlapról ajánljuk