hvg.hu Itthon

Olimpiát nem rendezünk, de 750 milliárdot elköltöttek már rá

Mint a gomba, úgy nőnek ki a földből a fővárosban azok a sportkomplexumok, amelyek elengedhetetlenek egy budapesti olimpia megrendezéséhez. Ugyan a Momentum korábban meghátrálásra késztette Orbán Viktort, de egy újabb kétharmad sok mindenre jó lehet. Akár a 2032-es játékok megpályázására is.

hvg.hu Itthon

Bíróság mondta ki: Politikai okokból rúgták ki Szert Boglárkát

Az Antall József Tudásközpont korábbi munkatársa szerint azért mondtak fel neki, mert kiállt egy munkatársnője mellett, akit megalázó szavak értek, miután a Facebookon lájkolta az olimpia elleni aláírásgyűjtést. A bíróság most nem jogerős ítéletében kimondta: jogsértő volt Szert kirúgása. Az AJTK-nak az elmaradt munkabért, valamint másfél millió forint értékű sérelemdíjat is meg kell fizetnie.

Domány András Itthon

Megkülönböztetést kér számon a törvényhozókon az Ab, de az olimpiai népszavazást lerázza magáról

Nem lehet úgy szabályozni a fogyatékosok támogatását, hogy csak annak jár pénz, aki mozgásszervi betegség miatt nem tud mozogni, de annak nem, aki más baja miatt – mondta ki az Alkotmánybíróság. Ez alaptörvény-ellenes, hiszen a bírák többsége szerint a korlátozottság mértéke alapján kellene megadni a támogatást, nem aszerint, hogy miből ered.

hvg.hu Sport

Olimpia – az oroszok visszatérhetnek

Eltörli az Oroszország kitiltásáról hozott döntést a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), ha az orosz versenyzőknek nem lesz több doppingügyük a phjongcshangi téli olimpián. Viszont az ötkarikás játékokon semleges versenyzőként részt vevő oroszok a záróünnepségen még nem vonulhatnak fel országuk zászlajával – erről döntöttek a NOB vezetői.

1 2 3 4 5 6 7
60

A címlapról ajánljuk