Ötödik olimpiájára készül Phelps

Ötödik olimpiájára készül Phelps

Rio de Janeiróban is rajthoz akar állni, így már ötödik olimpiájára készül Michael Phelps, az amerikaiak tizennyolcszoros olimpiai bajnok úszója.

MTI

Ennyi magyar érem lehet Rióban

A sportadat- és médiaszolgáltatással foglalkozó Infostrada Sports előrejelzése szerint Magyarország 17 éremmel a 10. helyen végez a jövő évi riói olimpia éremtáblázatán, amelyen nagy fölénnyel az Egyesült Államok csapata lesz az első.

MTI

"Demagóg dolog szembeállítani az olimpiarendezést a mélyszegénységgel"

"Demagóg dolog szembeállítani az olimpiarendezést a mélyszegénységgel"

Nem sokat teketóriáznak a budapesti olimpia támogatói, erős lobbizásba kezdtek bő egy hónappal az után, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság a 2024-es rendezés mellett foglalt állást. A budapesti - akár vidéki városokat is bevonó - olimpia rendezése simán belekerülhet 1000 milliárd forintba is, és ebbe még benne sincsenek a jóval többet felemésztő közlekedési fejlesztések. A kockázatok felett egy kicsit elegánsan átnéztek az olimpia támogatói egy e heti rendezvényen.

Miért ne rendezzen olimpiát Budapest?

Miért ne rendezzen olimpiát Budapest?

Tiszta ráfizetés egy olimpia a rendező városnak, mert a NOB szedi le a sápot – érvel egy amerikai sportközgazdász.

hvg.hu

Nagyon tetszett a kazah Almati az olimpiai bizottságnak

A kazahsztáni Almati Pekinggel szemben pályázik a 2022-es téli olimpia rendezési jogára.

MTI

Borkai: óvatosan az Olimpiával!

A MOB elnöke a Nemzeti Sportnak adott interjút, melynek során kifejtette, felelősen kell eljárni Budapest és Magyarország olimpiai pályázatával kapcsolatban, ez pedig akkor lehetséges, ha a megvalósíthatósági tanulmány megmutatja a realitásokat, és társadalmi párbeszédre is sor kerül.

MTI

Hallani sem akar a NOB férfi és női olimpiáról

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság visszautasította azt a szaúdi elképzelést, hogy az ország úgy pályázna olimpiai rendezésre Bahreinnel közösen, hogy Szaúd-Arábiában csak férfi, Bahreinben pedig kizárólag női versenyeket rendeznének.

MTI

Népszavazással dönt Berlin az olimpiára pályázásról

Berlinben népszavazást szerveznek arról, hogy a lakosság támogatja-e a jelentkezést a 2024-es nyári olimpiára, amennyiben a Német Olimpiai Bizottság Hamburggal szemben a fővárost jelöli ki kandidáló városnak.

MTI

Fotók: Elhagyatottan pusztul Hitler olimpiai faluja

Fotók: Elhagyatottan pusztul Hitler olimpiai faluja

Több mint húsz éve üresen áll az elhagyatott egykori olimpiai falu, ahol az 1936-os berlini olimpiára érkezett sportolók kaptak helyet.

hvg.hu

Elveszett olimpiai emlék kerülhetett elő Ausztráliában

Bő 14 évvel a sydneyi játékok megnyitója után állítólag előkerült az az egésztestes dressz, amelyben Cathy Freeman fellobbantotta az olimpiai lángot.

MTI

Nyilvánosságra hozták a riói olimpia kabalafiguráinak nevét

Nyilvánosságra hozták a riói olimpia kabalafiguráinak nevét

Vinicius és Tom lett a neve a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpia és paralimpia kabalafiguráinak.

MTI
Hirdetés

Februárban dönt a MOB a budapesti olimpiai pályázatról

Február 6-i közgyűlésén dönt majd a Magyar Olimpiai Bizottság arról, hogy Budapest pályázik-e majd olimpia rendezésére.

MTI

Jön az olimpiai tévé

Olyan digitális tévécsatornát hoznak létre, amely az ötkarikás játékokkal foglalkozik – erről döntöttek a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közgyűlésén. 2015 és 2021 között valósítanák meg a tervet, nagyjából félmilliárd euróból. A pénzt a NOB-alapból fedezik, valamint a nemzetközi sportági szövetségek és a nemzeti olimpiai bizottságok is beszállnak.

MTI

Oszkó: Akár lehetne is Budapesten nyári olimpia

Oszkó Péter korábbi pénzügyminiszter szerint "megfontolható realitás" lehet a budapesti olimpia a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Agenda 2020 elnevezésű reformprogramjának elfogadása esetén. Szerinte a Budapesten és Magyarország különböző pontjain zajló jelenlegi fejlesztési folyamatok akár 2024-re elérhetnek odáig, hogy az országnak már alig lesz szüksége plusz infrastrukturális beruházásra.

MTI
Hirdetés

Fotók: Nevük még nincs, de bemutatták a riói olimpia kabalafiguráit

Fotók: Nevük még nincs, de bemutatták a riói olimpia kabalafiguráit

Mintegy húsz hónappal a játékok kezdete előtt bemutatták vasárnap a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpia és paralimpia kabalafiguráit.

MTI

Itt a második magyar kvóta Rióra - a vitorlázó Berecz Zsombor szerezte

Itt a második magyar kvóta Rióra - a vitorlázó Berecz Zsombor szerezte

A vitorlázó Berecz Zsombor megszerezte Magyarország második olimpiai kvótáját a 2016-os játékokra.

A MOB megpályázná a 2024-es olimpiát

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke támogatja, hogy Budapest megpályázza a 2024-es nyári olimpia rendezési jogát.

hvg.hu

Tarlós: Képes fizetni adósságait a BKV, bérekre is van pénz

Nincsenek működési problémák a BKV-nál, az adósságállomány esedékes törlesztőrészletét és a béreket is ki tudják fizetni – ezt mondta a főpolgármester a HírTV Magyarország élőben című műsorában kedd este. Tarlós Istvánt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy az Origo információi szerint nincs pénze a BKV-nak a szeptember 30-án esedékes 2,4 milliárd forintos adósságtörlesztésre és az október 7-én esedékes 3 milliárd forintnyi bérköltségre.

MTI

Schmitt Pál budapesti olimpiát álmodik 2024-re

Schmitt Pál budapesti olimpiát álmodik 2024-re

Addigra elkészül a teljesen újjáépített Puskás Ferenc Stadion, illetve lesz egy olimpiára alkalmas uszodánk is. Ezen kívül a város is folyamatosan épül-szépül – mondta a MOB tiszteletbeli elnöke.

MTI

Aki már életében tananyag lett - interjú a Dakar-menő Nasser Al-Attiyah-val

Aki már életében tananyag lett - interjú a Dakar-menő Nasser Al-Attiyah-val

Jött, látott és győzött: a legendás katari autóversenyző és olimpikon, Nasser Al-Attiyah nyerte az FIA tereprali Világkupa-sorozatának magyarországi futamát, a XI. Hungarian Baját, amelyet múlt hétvégén tartottak Pápa térségében. A hvg.hu a helyszínen beszélgetett a leghíresebb, legelismertebb közel-keleti sportolóval, akinek életútját évek óta tananyagként oktatják hazája iskolásainak.

Hirdetés
12323

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X