Révész Sándor Kult

Bartók, egy olasz megmentő és az ostromlott vár

Vegyes volt a fogadtatása Bartók Béla száz éve bemutatott művének. A korábban előadhatatlannak nyilvánított operát egyesek korszakalkotónak találták, mások kizárták, hogy a jelen zenéje lehetne.

Szentgyörgyi Rita Kult

„Nem a közönség öregszik el, hanem a képzett polgári réteg”

Ha nem akarja egy ország, hogy valami megváltozzon, akkor nem érdemes erőlködni – véli Kovalik Balázs, aki nem látja a valódi szándékot egy intelligens, gondolkodó társadalom kinevelésére. A rendezésével nyitotta meg újra a kapuit a több mint öt éven át tartó felújítási munkák után a bayreuthi Markgräfliches Opernhaus, és a darab ott van a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjában is. Ennek apropóján beszélgettünk a rendezővel.

hvg.hu Itthon

Tüntetéskisokos szombatra, így kerülje el az 50 ezres csekket

A különböző jogvédő szervezetek a korábbi tüntetések alkalmával pontokba szedték a tudnivalókat, ebből mutatjuk a legfontosabbakat. A rendőrség türelme fogytán, a legutóbbi diáktüntetés végeztével a spontán vonulók közül többen 50 ezres csekket kaptak, mert lementek az úttestre.

Windisch Judit Itthon

Készül a gigatüntetés: Orbán beint vagy beijed?

A szavazatok újraszámlálását, a választási törvény átírását és demokráciát követel majd az előzetes becslések alapján több tízezer ember szombaton a fővárosban. A választási eredmény miatt ledöbbent szervezők azt ígérik, ez csak a kezdet, és azt mondják, tanultak az elődök hibáiból. A CEU tüntetések óta nem látott tömeg lehet az utcán szombaton.

hvg.hu Kult

Jön José Carreras

A világ legünnepeltebb tenorja decemberben ad gálakoncertet az Arénában.

hvg.hu Élet+Stílus

Miklósa Erika lóháton áriázik

„Bízom Friciben, mert nyugodt és strapabíró”, mondja az énekesnő. És nem, ez nem egy új drMáriás-festmény: újfajta szerepet vállal a Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő.

1 2 3 4 5 6 7
19

A címlapról ajánljuk