Déri Zsolt Kult

„A hetero fiúkkal való flörtölésben különösen jó vagyok”

Carrie Fischerről és Robbie Williamsről, a sztárproducer Mark Ronsonról, Donald Trumpról és a jelen kor Amerikájáról, őrült éveiről és élete első operájáról is beszél a modern popzene egyik legnagyobb tehetsége, Rufus Wainwright a hvg.hu-nak adott budapesti interjújában.

MTI Kult

Visszavonul Violeta szerepétől Anna Netrebko

A világhírű orosz operaénekes a Corriere della Sera című lapban szombaton megjelent interjújában elmondta, még egyszer, Párizsban fogja énekelni a Traviata hősnőjét, de többet nem.

MTI Kult

Operában lép fel Maradona

Izgatottan készülődik Nápoly a futballsztár Diego Maradona fellépésére: a népszerű argentin focista január közepén a patinás San Carlo operaház egyik produkciójában szerepel majd, aminek azonban nem örül az intézmény igazgatója.

Prieger Zsolt Kult

Durva életük volt, pedig koruk popsztárjai voltak

A kasztrált énekesek valamikor koruk Jim Morrisonjai és James Deanjei voltak, nők tömegei borultak lábaik elé. Utódjaiknak már nem kell orvosi beavatkozáson átesniük, de ma is keresett énekesek. Az egyik legcsillogóbb kontratenor, Michael Chance lép fel pénteken Budapesten.

hvg.hu Kult

Operabérlet az opera dolgozóinak: itt a nem kötelező, de ajánlott program a szabad estékre

Visszanéző néven indított operanéző programot dolgozóinak a Magyar Állami Operaház. Minden alkalmazott béren kívüli juttatásként nyolc kijelölt előadásra kap két bérletet, egyikkel ő mehet be, másikkal pedig bárki más. A vezetőség szerint a megjelenés nem kötelező, de jutalmazásnál figyelembe veszik, ki mennyire aktív – derül ki az Index cikkéből.

Hankó Viktor Kult

Hogy kerül egy operaária Majka és Péterfy Bori klipjei közé?

Másodjára rendezik meg a Magyar Klipszemlét a héten, ahol összegyűlik a nagybetűs Magyar Könnyűzene, hogy eldönthessék ki öntötte legjobban videóklipbe a dalát. Idén a shortlistre bekerült egy kakukktojás is: Henry Purcell Dido és Aeneas című háromfelvonásos operájának záróáriája.

Szentgyörgyi Rita Kult

Fellegi Balázs: „Sajnálatos leépülésben van a klasszikus kultúra”

A basszus- és basszbariton szerepek mellett szinte nincs olyan műfaj, amelyben ne kalandozna a klezmertől a musicalig. Leonard és a többiek című estjén a Spinoza fesztiválon eredeti nyelven eleveníti meg Leonard Cohen, Jacques Brel, Paolo Conte szerzeményeit.

MTI Kult

TBC-para a bécsi operában

Az egyik technikusnál észlelt tébécés megbetegedés és a fertőzés veszélye miatt vizsgálatra küldték a Bécsi Állami Operaház 81 dolgozóját.

hvg.hu Tech

1,7 millió ember jelszavát lopták el

Az Opera böngészőt fejlesztő cég szerint gyorsan blokkolták a támadást, de nem tudni, hány felhasználó adataihoz jutottak hozzá a hackerek.

1 2 3 4 5 6 7
18

A címlapról ajánljuk