MTI Világ

Ukrajnában a tűzszünet ellenére folynak a harcok

Továbbra sem szűnnek a harcok Kelet-Ukrajnában a héten meghirdetett "újévi" tűzszünet ellenére. Az elmúlt nap alatt egy katona vesztette életét és három sebesült meg az Oroszország által támogatott szakadárok támadásai következtében - mondta vasárnapi kijevi sajtótájékoztatóján Olekszandr Motuzjanik, az elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője.

T.S. Gasztro

Kaviár 43 millióért

A legdrágább orosz delikateszek közé tartozó kaviár ugyancsak keresett áru a nemzetközi feketepiacon. De hogy ennyire fekete legyen?!

MTI Világ

Indexre tettek 38 orosz könyvet Ukrajnában

Az ukrán hatóságok megtiltották 38 olyan orosz könyv behozatalát az országba, amely szerintük a Kreml propagandagépezete Ukrajnával szembeni információs háborújának részét képezik – adták hírül ukrán és orosz sajtóforrások.

hvg.hu Világ

Meleg meglepivel várják a svéd vizekre tévedő orosz tengeralattjárókat – videó

„Erre gyere, ha meleg vagy” – ezt az üzenetet küldi morzejeleken keresztül a svéd vizekre tévedő orosz tengeralattjáróknak az a víz alatti eszköz, amelyet svéd békeaktivisták találtak ki. Fényreklám is van rajta: kisgatyában és matrózsapkában táncol egy alak. A kétnyelvű üdvözlet mellett az eszközön utalnak arra is, hogy Svédországban 1944 óta nem büntetik a homoszexualitást.

hvg.hu Gazdaság

Ciprus egyre kevésbé lesz orosz

Az orosz rubel zuhanásával párhuzamosan Cipruson azzal kalkulálnak, hogy jelentősen csökkenni fog az országba érkező orosz turisták száma. A szigetország az európai piacok felé fordul.

-t- Gasztro

Az oroszok gigantikus palacsintája

Miközben Putyin sajnálatosan harckészültségi gyakorlatra vezényelte szerdán az orosz haderőt, az utca népe Moszkva egyik legnagyobb áruháza elé vonult. Kifejezetten békés szándékkal.

Tóth Sándor Gasztro

Francia séf vezényli az olimpiai konyhát

Tíz szakács munkáját irányítja a nyitó és záró fogadáson, s gondoskodik csapatával a sportolókról, a különböző országok delegációiról és a nemzetközi stábok napi étkeztetéséről a több mint tíz éve Oroszországban élő Olivier Zeroual.

hvg.hu Gasztro

A nagyra nőtt habcsók - Pavlova torta

A mézeskalács dísz és a szaloncukor mellett nálunk a legnépszerűbb karácsonyfafüggelék a habcsók. Az üzletekben épp úgy kelendőek a könnyű kis hófehér karikák, mint a szivárványos színekben pompázó törékeny tojáshab figurák. Van ahol azonban sokkal rangosabb szereposztásban lép karácsonykor színre a habcsók.Torta lesz belőle.

hvg.hu Kult

Daft Punkot éneklő orosz rendőrkórus a Youtube új sztárja

A Daft Punk Get Lucky című slágerének feldolgozása olyan jól sikerült, hogy szinte jobb, mint az eredeti. A klipre öt nap alatt több mint 1,6 milliószor kattintottak. A felvétel alighanem a zenekar múlt vasárnapi, Kreml-beli koncertjét hivatott beharangozni - írta a Social Daily.

hvg.hu Gasztro

Nem a sör tehet róla

A történelmet se visszamenőleg nem lehet megváltoztatni, se előre megírni. Az viszont előfordulhat, hogy a legnagyobb héroszokról is előbb-utóbb kiderül, emberből voltak. Mint például az, akiről generációk úgy tudták, élt, él és élni fog.

hvg.hu Karrier

Új vezér az orosz OTP-nél

Az Orosz Központi Bank engedélyét követően George Cseszakov veszi át az OTP Bank Russia vezérigazgatói posztját, áll a társaság közleményében. Cseszakov Illés Zoltánt váltja a pénzintézet élén.

1
4 5 6 7 8
18

A címlapról ajánljuk