hvg.hu Világ

Izrael lőtte ki a ballisztikus rakétákat a Földközi-tengeren

A Reuters szerint Izrael és az USA közösen teszteltek rakétát a Földközi-tengeren. A kísérlet a Hec-2 rendszer és egyben a tökéletesített Anchor rakéta kipróbálására is szolgált. A ballisztikus eszközöket egy orosz radar érzékelte. Korábban senki nem vállalta a rakéták kilövését.

MTI Világ

Orosz bombázókat ebrudaltak ki a dél-koreai légtérből

Dél-koreai vadászgépeknek kellett közbelépniük hétfőn, mert két Tu-95 csaknem megsértette az ország légterét. Az orosz légierő gépei rendszeresen járőröznek a sarkvidék, az Atlanti- és a Csendes-óceán, illetve a Fekete-tenger felett.

MTI Világ

Venezuela Snowden utolsó lehetősége

Az orosz alsóház külügyi bizottságának vezetője nyilatkozott az amerikai titkos adatgyűjtést feltáró informatikusról. Úgy tűnik, Oroszország már nagyon szeretne megszabadulni az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt alkalmazottjától. ha Snowden nem talál menedékre Venezuelában, "maradnia kell, és feleségül kell vennie Anna Chapmant" - tréfálkozott az orosz politikus.

Nagy Gergő Gazdaság

Ezt csináld utánunk, Magyarország!

Az ország gazdasági teljesítményének ötöde eltűnt, a munkanélküliség 15 százalékot ugrott egyik napról a másikra, a kivándorlás pedig aggasztó méreteket öltött. A két éve még zuhanó mutatókat produkáló Lettország jövő év elejétől mégis az eurózóna 18. tagja lehet. Hogyan tudták ezt elérni egy soha nem látott krízis közepette? Magyarország számára is lehetnek megfontolandó elemek a lett példában?

MTI Gazdaság

Egyre több orosz úszik nyakig az adósságban

Egy év alatt másfélszeresére nőtt azon oroszok száma, akik öt vagy több hitelt vettek fel - írta szerdán az Izvesztyija című orosz napilap. Szakértők szerint az újabb és újabb kölcsönökkel az előző hiteleket akarják törleszteni az emberek.

MTI Világ

Halálesettel kezdődött az ellenzéki nagygyűlés Moszkvában

Egy, a Bolotnaja téri színpadi hangosításon dolgozó férfi a rázuhanó hangszórók alatt lelte halálát, ezért egy ideig az sem volt biztos, hogy a 30 ezer fősre tervezett megmozdulást megtartják. A tüntetés végül összecsapások nélkül lezajlott.

MTI Világ

Önakasztással ölte meg magát Berezovszkij

Az orosz oligarcha holttestén talált nyomok "akasztás miatt bekövetkezett halálra" vallanak – mondta egy brit rendőrségi szóvivő, aki ugyanakkor nem mondta ki az öngyilkosság szót.

MTI Gazdaság

"Cipruson folytatódik a már kiraboltak megkárosítása"

Az orosz kormányfő élesen bírálta a ciprusi bankválság kezelésére kidolgozott tervet. A Moody's hitelminősítő számításai szerint 2012 végén orosz bankok mintegy 12 milliárd dollárnyi, orosz vállalatok pedig 19 milliárd dollárnyi betétállománnyal rendelkeztek ciprusi pénzintézetekben. Putyin elnök ugyanakkor azt mondta, az eurócsoport döntését figyelembe véve lehetségesnek tartja a ciprusi elnök és az Európai Bizottság erőfeszítéseinek támogatását.

MTI Plázs

Megrohamozták az orosz turisták Magyarországot

Egyre több orosz turista keresné fel Magyarországot, emiatt a külügy felgyorsítaná a beutazáshoz szükséges papírmunkát. A legnagyobb gond, hogy többen az utolsó pillanatban adják be vízumkérelmüket – olvasható a Magyar Nemzetben.

1
5 6 7 8 9
18

A címlapról ajánljuk