hvg.hu Itthon

Felfüggesztették a szentesi kórház orvosát

Felfüggesztette a szentesi Bugyi István Kórház vezetése a munkavégzés azt az orvost, aki ellen vádemelési javaslattal zárult a rendőrségi vizsgálat; a férfi által elvégzett nőgyógyászati beavatkozás során egy női beteg elhunyt.

László Éva Lilla Karrier

„Egy évet adtam, de százat kaptam”

Míg Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban a mindennapi élet része az önkéntes munka, itthon nem divat a segítségnyújtás e formája. Miért választja valaki a missziós munkát egy távoli országban? Hogyan lehet kibírni egy évet idegen környezetben, a megszokott társadalmi és anyagi kötöttségektől elszakadva? Önkéntesek nyomában jártunk.

MTI Karrier

Melyek a legelismertebb szakmák?

A jogászok, orvosok és közgazdászok társadalmi elismertsége a legnagyobb Magyarországon a felsőoktatási hallgatók körében - derül ki az Educatio Kft. felmérésének legújabb eredményéből.

MTI Világ

Michael Jackson orvosát gyanúsítják emberöléssel

Michael Jackson magánorvosának személyére irányul a nyomozás, amely során a rendőrök emberölés vádjára kerestek bizonyítékot - derült ki igazságügyi dokumentumokból csütörtökön, egy nappal azután, hogy a kábítószer-ellenes ügynökség (DEA) razziát tartott a houstoni klinikán és átkutatta Conrad Murray rendelőit.

hvg.hu Plázs

Kinek hiszünk, ha az egészségünkről van szó?

Tíz lakosból kilenc gondolja úgy, hogy az egészségmegőrzés alapja a széles körű tájékozottság, mégis csak a magyar felnőtt lakosság 12 százaléka tájékozódik rendszeresen az egészség híreivel kapcsolatban – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből.

MTI Karrier

Kiégés az orvosoknál: kik vannak veszélyben?

Lelki kifáradással, kiégetten dolgozó orvosok főleg olyan szakterületeken találhatók, ahol sok a súlyos beteg és minden nap hosszú a munkaidő, de kiváltképpen sok az értelmetlen elfoglaltság. Az orvosok és a betegek szempontjából egyaránt fontos kérdés vizsgálatának új eredményeit az Archives of Internal Medicine közölte.

hvg.hu Plázs

Mellékhatások: miért nem jelentik?

197 ezer ember hal meg évente gyógyszer-mellékhatás következtében az Európai Unióban. Ahhoz, hogy ezt a számot drasztikusan csökkenteni lehessen az orvosok, a gyógyszerészek, a betegek együttműködésére van szükség: ha a beteg jelzi valamilyen mellékhatás jelentkezését, akkor azt az orvosának jelenteni kell az Országos Gyógyszerészeti Intézetnek.

hvg.hu Plázs

Szeretjük megszegni az orvos utasításait

A magyar felnőtt lakosság közel harminc százaléka szegi meg akut betegség során az orvos utasításait, és a betegek kevesebb, mint fele megy vissza kontrollvizsgálatra orvosához - derül ki a Szinapszis Kft. legújabb felméréséből.

MTI Plázs

Túlterheltek az amerikai orvosok, változtatnának

Évente 1,6 milliárd dollárba (320 milliárd forintba) kerülne az Egyesült Államokban, hogy kellő pihenőidőt biztosítva megóvják a kezdő orvosokat a krónikus fáradtságtól gyakorlati idejük alatt - hozták nyilvánosságra egy tanulmány eredményét.

MTI Plázs

Tízezer lakosra mindössze harminckét orvos jut

Az Egészségügyi Minisztérium márciusban készített felmérése szerint több mint 1600 szakorvosi és mintegy 4300 szakdolgozói állás, valamint 148 háziorvosi praxis betöltetlen - írta a csütörtöki Népszava.

hvg.hu Shake

Abortusz közben molesztált az orvos

A brit altatóorvos a betegek öntudatlanságát használta ki, legalább három esetben, egészen addig, míg egy nővér meglátta és feljelentette.

1
11 12 13 14 15 16 17

A címlapról ajánljuk