MTI Világ

Lefejezett újságíró: egy rapper is van a britek gyanúsítottjai között

Sajtóhírek szerint három embert keresnek a brit biztonsági szolgálatok a lefejezett újságíró ügyében. James Foleyt az Iszlám Állam egyik tagja ölte meg és a brutális kivégzésről kedden videót tette közzé. A brit kormány a héten gyakorlatilag hivatalosan elismerte, hogy James Foley gyilkosa valószínűleg egy olyan brit állampolgár, aki csatlakozott az iszlamista szervezethez.

MTI Gazdaság

Rászáll a NAV három megye orvosaira

Kiemelt figyelmet fordít a jövőben a magánorvosok ellenőrzésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Magyar Norbert sajtóreferens szerint a régióban egyéni vállalkozóként 1024 orvos tart fenn magánrendelést főállása mellett. Az érintett orvosok majdnem fele mindhárom megyében kiegészítő tevékenységként működteti magánpraxisát.

HavariaPress Itthon

Meghalt egy csecsemő, két egri orvost vádoltak meg

Két orvost vádoltak meg foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel egy 6 hónapos csecsemő halálával kapcsolatban. Az ügyészség álláspontja szerint azzal, hogy a rájuk vonatkozó szakmai protokoll szabályait megszegték, a vádlottak hozzájárultak ahhoz, hogy a helyes diagnózist későn tudták csak felállítani.

MTI Plázs

Fatális orvosi műhiba miatt hunyt el egy háromgyerekes brit anya

Meghalt egy 32 éves brit nő, aki negyedik gyermekét várta, amikor hasi fájdalmakkal kórházba került. Egy rezidens sebész operálta meg, aki később elmondta, meg volt arról győződve, hogy a vakbelet távolította el, ehelyett azonban a petefészkeit vette ki.

hvg.hu Gazdaság

15 másodperc és be van foltozva a lőtt seb

A harctéren komoly gondokat okoz, hogy az egészségügyi ápolók, orvosok nem tudják időben elállítani a katonák súlyos vérzését. Sokszor akár 10 centi mélyen is gézt kell nyomni a sebre, és ha három perc után sem áll el a vérzés, akkor újra meg kell ismételni a műveletet, ami a sebesült katonának hatalmas fájdalommal jár. Egy amerikai startup most olyan megoldást fejlesztett ki, melynek segítségével 15 másodperc alatt elállítható a vérzés.

MTI Világ

Elutasították Michael Jackson orvosának fellebbezését

Elutasította az illetékes amerikai bíróság Michael Jackson orvosának fellebbezését, amelyben eljárási hibákra hivatkozva akarta elérni, hogy változtassák meg a gondatlanságból elkövetett emberölés ítéletét. A Los Angeles-i fellebbviteli bíróság három bírája helyi idő szerint szerdán egyhangúlag úgy döntött, hogy a 2011-ben folytatott tárgyaláson megalapozott bizonyítékok alapján mondták ki Conrad Murray bűnösségét.

hvg.hu Itthon

Vádat emelnek egy orvos ellen

Az orvos a gyanú szerint helytelenül rögzítette a csontokat egy vállcsonttörésnél, így a tűződrót a beteg májába fúródott. A beteg néhány héttel később meghalt. A rendőrség vádelemési javaslattal lezárta a nyomozást.

MTI Plázs

A rezidenseknek jelentett be újdonságokat Szócska

Újra meghirdetik az eddig igénybe vehető rezidensösztöndíjakat, és új elemként a sürgősségi orvostan szakorvosjelöltjei pályázhatnak a Gábor Aurél-ösztöndíjra - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára.

1
5 6 7 8 9
16

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával