Népszabadság Online Itthon

Népszabadság: Ranschburg Jenő levele Geréb Ágnesnek

"Az otthon szülés utolérhetetlen kiváltsága, hogy megteremti azokat az intim és biztonságos feltételeket, melyek között az alkotó zavartalanul fordulhat önmaga és születő műve felé" - írta a közelmúltban elhunyt gyermekpszichológus.

Origo Itthon

Letöltendő fogházbüntetésre ítélték Geréb Ágnest

Az első fokon eljáró bíróság bűnösnek találta Geréb Ágnes szülésznőt, és két év fogházbüntetésre ítélte, valamint öt évre eltiltotta foglalkozásától. Gerébet foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádolta az ügyészség.

Hírszerző/FH Itthon

Geréb Ágnes felmentését kéri védője

Geréb Ágnes - vádlott társaival együtt - eljárási kegyelmet kért. Egyetlen vádpontban sem állapítható meg Geréb Ágnes bűnössége - mondta a vádlott ügyvédje csütörtöki, védői perbeszédében. Pelle Andrea ezért védence felmentését kérte.

MTI Itthon

Otthonszülés: április elsejétől él az új szabály

Rendeletet alkotott a kormány az otthonszülés szabályairól - tudatta a kormányszóvivő a kabinet szerdai ülésen után. Nagy Anna szerint a jogszabály mindaddig megengedi a szülés helyszínével kapcsolatos választást a várandós kismamáknak, amíg az nem veszélyezteti a gyermek életét.

MTI Itthon

Geréb ma ismét bíróság elé áll

Ma áll először bíróság elé Geréb Ágnes azóta, hogy tavaly december végén kiengedték az előzetes letartóztatásból és házi őrizetbe helyezték. A

MTI Itthon

Már nem tűnik olyan veszélyesnek Geréb Ágnes

Megszüntette Geréb Ágnes előzetes letartóztatását, és házi őrizetbe helyezte a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsított szülész-nőgyógyászt kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB).

MTI Plázs

Elkészült az otthon szülésről szóló rendelet

Elkészült az intézeten kívüli szülést szabályozó rendelet - jelentette be a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) egészségügyi államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.

MTI Itthon

Az ügyészség azt kéri, helyezzék házi őrizetbe Geréb Ágnest

Az ügyészség hétfőn indítványozta Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász előzetes letartóztatásának megszüntetését - közölte a Legfőbb Ügyészség. A közlemény szerint az ügyészség azt kéri a bíróságtól, hogy Geréb Ágnes házi őrizetét rendelje el.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk