hvg.hu Ingatlan

Könnyen adható-vehető a lakás akkor is, ha hiteltartozás van rajta

Az önmagában nem nehezíti meg jelentősen a lakásvásárlást övező ügyintézési folyamatot, ha a vételre kiszemelt ingatlan nem tehermentes, hanem banki hitel terheli, de azért ajánlott ilyenkor is szakemberhez fordulni, és fokozottan "észnél kell maradni" – állítják a bankok.

hvg.hu Gazdaság

Így változtak meg a bankok lakáshitelei

Február 1-je óta a fair szabályoknak megfelelő lakáshitelt vehetünk csak fel. Milyen változást hozott a törvénykezés a banki hitelkonstrukciókban? Mit jelent ez az adós számára? Olcsóbb vagy drágább hitelekre számíthatunk? Volt olyan bank, amelyik csökkentett a kamaton? Most már végig kiszámítható lesz a törlesztőrészlet? A leggyakoribb kérdések kapcsán a Bankmonitor megvizsgálta a megújult hitelajánlatokat.

hvg.hu Gazdaság

Csökken a bankadó, az állam beszáll az Erstébe

A magyar állam 15 százalékos tulajdonosa lesz az Erste Bank magyarországi leányának, jelentették be hivatalosan. A bankadót elkezdi csökkenteni a kormány. Az EBRD is beszáll az Erstébe. Az Erste és a kormány viszonya ugyanakkor egyáltalán nem volt felhőtlen az utóbbi években.

hvg.hu Gazdaság

Szép lassan eltűnhetnek a bankfiókok

Öt éven belül a bankfiókok ötöde kerül bezárásra, mert csaknem minden az online világ irányába mutat – német nyelvterületen legalábbis jelenleg ez az uralkodó tendencia. A digitalizálódás Magyarországon lassabb ütemben terjed, ám hazánkban is megállíthatatlan.

hvg.hu Gazdaság

Ez egy "gazdasági háború" Oroszország ellen

Az Oroszország elleni uniós szankciók meghosszabbítása "gazdasági háborúval" ér fel a VTB Bank vezérigazgatója, Andrej Kosztin szerint. A kemény kijelentést megfogalmazó bankvezér hangsúlyozta, hogy a gazdasági háború negatív hatásokat fog okozni az orosz gazdaságnak, de a politikai párbeszédnek sem használ Európával, a biztonságról már nem is beszélve.

hvg.hu Gazdaság

A bankhoz még a feleségünknél is jobban ragaszkodunk

Továbbra is alacsony a bankváltások száma a hazai lakosság körében, az ügyfelek háromnegyede az elmúlt 10 évben még egyszer sem váltott pénzintézetet – derült ki a Budapest Bank megbízásából készült kutatásból . Mindez felülmúlja az élet egyéb területein mutatott hűségünket is: ritkábban cseréljük le bankunkat, mint például munkahelyünket vagy partnerünket. A felmérésből arra is fény derült, hogy a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel lehetősége alig változtatott a lakosság pénzügyi szokásain az elmúlt évben.

hvg.hu Gazdaság

Fiókokat zár be a bankóriás Magyarországon

Jövő hét csütörtöktől a Sberbank négy Budapesten, illetve egy Esztergomban található fiókja már ki sem nyit, a pénzintézetnél azzal indokolták a fiókok bezárását, hogy a működést a fiókhálózat újragondolásával teszik hatékonyabbá. Hozzátették, hogy az optimalizálás azonban fióknyitást is eredményezhet.

hvg.hu Gazdaság

Annyi minden történt idén, hogy csak kapkodtuk a fejünket

Lett euró, német minimálbér, olajár, Déli Áramlat, kakaskodó oligarchák által kirobbantott bolgár bankválság, államcsőd, rubel, megint a görögök, ebolajárvány, uniós gazdasági ösztönző csomag, kínai és japán növekedési gondok, banki gigabírság. Többek között ezekről is szólt 2014 a nemzetközi gazdaságban.

MTI Gazdaság

Idén hat magyar hitelintézet dőlt össze

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 21 éves fennállása óta 2014. volt az első olyan év, amikor több kártalanítási ügyben kellett helytállnia, összesen hat hitelintézet vált fizetésképtelenné ebben az évben.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk