Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Lázár: nemzetközi tanácsadó testület segíti a paksi bővítést

Lázár: nemzetközi tanácsadó testület segíti a paksi bővítést

Lázár János szerint a nemzetközi sztenderdek figyelembevételével, a magyar adó- és áramdíjfizetők érdekeit szem előtt tartva, a gazdasági rezsicsökkentés előkészítése érdekében, a már működő Paksi Atomerőmű fejlesztésére, a Magyarország szempontjából stratégiai jelentőségű energiaforrás biztonságának megőrzésére, hatékonyságának növelésére – más nagyvállalatokhoz hasonlóan – világszerte elismert szaktekintélyeket kívánnak bevonni.

MTI

Lefejeznék az atomerőművet, 800 fős elbocsátásról beszélnek Pakson

Az Orbán-kabinet a paksi atomerőmű vezérkarának a lecserélésére készül – írta a Népszabadság, amely szerint Pakson az a hír terjed, hogy 800 dolgozót is elbocsátanának az erőműtől.

hvg.hu

Magyarország "elég oroszbarát politikát folytat" - oroszok Paksról

Magyarország racionálisabban szemléli az ukrajnai válságot és a Moszkvához fűződő kapcsolatokat, mint több más európai ország - idézett orosz szakértőket kedden a Ria Novosztyi a ma aláírt paksi szerződésekkel kapcsolatban.

MTI

A DK a paksi dokumentáció közzétételét követeli

A DK a paksi erőmű bővítésével kapcsolatos dokumentumok teljes nyilvánosságát követeli.

MTI

A paksi atomerőmű-fejlesztő aláírt az orosz beszállítóval

A paksi atomerőmű-fejlesztő aláírt az orosz beszállítóval

Két, egyenként 1200 megawatt teljesítményű atomerőművi blokkra vonatkozó megvalósítási megállapodásokat írt alá az orosz partnercéggel az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. – közölte a Miniszterelnökség.

hvg.hu

Kormánybiztos: nem kerül orosz tulajdonba a két új paksi blokk

Nem kerül orosz tulajdonba a tervezett két új atomerőművi blokk Pakson - közölte Aszódi Attila, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős kormánybiztos a Népszabadságban megjelent következtetésre reagálva.

MTI

A paksi bővítés feladására is készen áll a kormány

A paksi bővítés feladására is készen áll a kormány

Idén vagy jövőre aláírjuk az oroszokkal a paksi atomerőmű-bővítés megvalósíthatósági szerződését, de a kormány úgy készíti el a szerződést, hogy ha az Európai Bizottság – állami támogatás miatt – elutasítja a projektet, Magyarország ki tud lépni belőle – jelentette ki Aszódi Attila kormánybiztos.

MTI

Új típusú fűtőanyagot tesztelnek a paksi atomerőműben

Új üzemanyag-kazettával növelnék a Paksi Atomerőmű kapacitás-kihasználását, a paksi reaktorok számára kifejlesztett, 12 hónap helyett 15 hónapig használható fűtőelem magyar innováció - hangzott el az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. sajtótájékoztatóján.

MTI

Újabb 20 évet kapott Pakson a kettes blokk

További 20 évig üzemelhet a Paksi Atomerőmű kettes blokkja, miután az Országos Atomenergia Hivatal megadta az engedélyt a tervezett üzemidőn túli üzemelésére. Az új engedély 2034. december 31-ig szól.

MTI

Nemzetközi csapat vizsgálta a paksi atomerőművet

A több hete tartó nemzetközi felülvizsgálatot vezető Pierre Gest szerint az első benyomásaik szerint a paksi atomerőmű nagyon jó szinten üzemel, odafigyel az üzemelés biztonságára.

MTI

Napi Gazdaság: A teljes paksi bővítés átkerül a Miniszterelnökséghez

A szakmai felügyelet már eddig is a Miniszterelnökség alá tartozott, miután idén júliusban a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztossá nevezték ki Aszódi Attilát. A paksi bővítéshez kapcsolódó hatáskörök átrendezésével az MVM újabb kulcsfontosságú területet veszíthet el.

MTI

Felturbózott orosz fűtőanyagot kezdenek használni Pakson

Októberben a paksi atomerőműben megkezdik az új, második generációs orosz fűtőanyag használatát, és így átállnak a 15 hónapos fűtőanyagciklusra a harmadik blokkban - jelentette be az Orosz Állami Atomenergetikai Konszern (Roszatom) nukleáris fűtőanyagot gyártó vállalata, a Tvel.

MTI

Tuningolt uránnal fűtenek be az oroszok Pakson

Tuningolt uránnal fűtenek be az oroszok Pakson

Október elejétől egy jobb orosz fűtűanyagra áll át a Paksi Atomerőmű hármas blokkja, majd 2015-től fokozatosan a többi is. Tavaly közel 25 milliárd forintba került a fűtőanyag.

hvg.hu

Akár már 2018-ban elindulhat az építkezés Pakson

Az orosz-magyar tárgyalások intenzitásában az elmúlt két és fél hónapban nincs változás, az orosz fél is úgy gondolja, hogy a paksi projektet nem befolyásolják az Oroszországgal szembeni uniós szankciók - jelentette ki Aszódi Attila, az atomerőmű bővítéséért felelős kormánybiztos szerdán egy budapesti sajtóbeszélgetésen. Nagy Sándor, az MVM Paks II. Zrt. vezérigazgatója szerint ha minden a tervek szerint halad, az építkezés 2018-ban elindulhat.

MTI

Kormánybiztos: a paksi bővítést nem érintik az oroszellenes szankciók

A Paksi Atomerőmű bővítését nem érinti az Oroszország elleni mostani nemzetközi szankciós csomag - mondta Aszódi Attila, az atomerőmű bővítéséért felelős kormánybiztos hétfőn a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában.

MTI

Kiírták a paksi 4-es blokk üzemidő-hosszabbításának első tenderét

A feladat része - egyebek mellett - a bővítés nukleáris biztonsági követelményeinek és az ezzel összefüggő hatósági tevékenységek meghatározása, továbbá egy összefoglaló ismertető és PR anyag készítése magyar és angol nyelven.

MTI

A paksi fűtőelemek bizonytalan jövője

A paksi fűtőelemek bizonytalan jövője

Elszállították Oroszországba a 11 évvel ezelőtti súlyos üzemzavarban összetört fűtőelemeket, hogy ott feldolgozzák őket. A sértetlen, kiégett üzemanyag is oda kerülhetne, ám ezt Pakson tárolják.

Ismét százon pörög a paksi kettes blokk

Ismét száz százalékos teljesítményen üzemel az atomerőmű kettes blokkja.

MTI

Probléma van a Paksi Atomerőműben

Csütörtökön a kettes blokk 500 megawattos kapacitása 250 megawattra fog csökkenni, hogy megjavítsanak egy mechanikai hibát.

Repülővel hoznák a fűtőanyagot Paksra

Alternatív szállítási konstrukció kialakításán dolgozik a kormány: a nukleáris fűtőanyagot légi úton szállítanák Magyarországra a paksi atomerőműhöz – értesült a Népszabadság.

12311

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X