Bejelentkezés  

Kirúgták a paksi atomerőmű több biztonsági őrét

Pintér Sándor megerősítette: tényleg több biztonsági őrnek felmondtak az év elején, de a rendelkezés okáról nem adott felvilágosítást. Rendkívüli haláleset nem történt az erőműben - közölte.

hvg.hu

NGM-államtitkár: nem előre kell fizetni az orosz hitelért

A paksi bővítéssel kapcsolatos orosz hitel után kamatot csak azt követően kell fizetnie Magyarországnak, hogy valamekkora finanszírozást már lehívott, és csakis a már lehívott összeg után – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára pénteken. Orbán Gábor megismételte, hogy a paksi bővítésre az orosz féllel kötött pénzügyi megállapodásban rögzített finanszírozási konstrukció rendkívül kedvező magyar szempontból.

MTI

Az orosz kormány jóváhagyta a paksi hitelt

Az orosz kormány jóváhagyta a paksi atomerőmű bővítésére szánt mintegy 10 milliárd euró értékű hitel elkülönítését - közölte csütörtökön az Interfax orosz hírügynökség.

MTI

Népszabadság: a gyanúsított Kocsis segített Orbánéknak a paksi üzletben

Népszabadság: a gyanúsított Kocsis segített Orbánéknak a paksi üzletben

A paksi atomerőmű, a villamos művek és a BKV egykori vezérigazgatója, a sokmilliárdos hűtlen kezeléssel vádolt Kocsis István segített az Orbán-kormánynak tető alá hozni a paksi bővítésről szóló orosz-magyar megállapodást – értesült a Népszabadság.

hvg.hu

Összefogás: fel kell mondani az oroszokkal kötött paksi megállapodást

Az ukrán nép törekvéseinek támogatására, az Oroszországgal a paksi erőmű bővítéséről kötött egyezmény felmondására és a hazai gáztározók feltöltésére kéri fel a kormányt az a határozati javaslat, amelyet az ellenzéki összefogáshoz tartozó pártok nyújtottak be az Országgyűlésnek kedden.

MTI

Fotók: a Lánchídon át vonultak Paks bővítése ellen

Fotók: a Lánchídon át vonultak Paks bővítése ellen

Délután 6-kor pár száz ember gyülekezett a Sándor palotánál, ahová az Összefogás szövetség tagjai szerveztek demonstrációt a paksi bővítés miatt - jelentette tudósítónk. A tüntetéssel a szervező ellenzéki pártok azt szeretnék elérni, hogy Áder János kezdeményezzen népszavazást a paksi bővítés, illetve az erről szóló magyar-orosz megállapodással kapcsolatban.

hvg.hu

"Miért féltek a népszavazástól?" - tüntettek Paks miatt

"Miért féltek a népszavazástól?" - tüntettek Paks miatt

Néhány száz tüntető vett részt az Összefogás pártjai által a paksi bővítés ellen szervezett demonstráción, amely a a Sándor palota előtt indult, majd a beszédek után a résztvevők fáklyákkal a kezükben átvonultak a Kossuth térre a Lánchídon keresztül. A demonstrálók között Bajnai Gordonon és Horváth Csabán kívül feltűnt egy betyárruhás perecárus is, aki a tüntetőknek ingyen, a rendőröknek viszont pénzért adott a portékájából.

hvg.hu

Máris megjelent az első tender a paksi bővítésre

Az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. tárgyalásos közbeszerzést írt ki az új blokkok földtani kutatására - a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

MTI

Kövér az LMP-sekről: mit lehet szólni ennyi idiótához?

Kövér az LMP-sekről: mit lehet szólni ennyi idiótához?

A kiszabható legnagyobb büntetésre tesz javaslatot az Országgyűlés elnöke azon LMP-s képviselők esetében, akik megzavarták a parlament ülését csütörtökön – mondta Kövér László házelnök a házbizottság rendkívüli ülése után.

Paksi bővítés: megvan a hitelmegállapodás az oroszokkal

Sikerült megállapodnia szerdán Magyarországnak Oroszországgal a paksi atomerőmű-beruházás pénzügyi szerződésének részletkérdéseiről - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Varga Mihály szerint a szerződést néhány napon belül alá tudják írni.

MTI

Fidesz: milliárdos paksi megrendeléseket kapott egy MSZP-s

Az MSZP energiapolitikusának, Józsa Istvánnak a cége 6,6 milliárd forintnyi megrendelést kapott a Paksi Atomerőműtől 2000 és 2010 között - közölte a fideszes Balla György hétfőn, aki szerint vizsgálatot érdemelne, hogyan juthatott egy akkori kormánypárti politikus érdekeltsége ilyen értékű megbízáshoz.

MTI

Orbán: április 7. után egyetért majd az MSZP a Fidesszel

A miniszterelnök arra számít, hogy az áprilisi parlamenti választás után újra egyetértés lesz a kormánypártok és a szocialisták között a tervezett paksi atomerőmű-fejlesztés ügyében. Orbán Viktor ezt hétfőn mondta a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában.

MTI

Varga: Paksnak köszönhető, hogy nem volt Ceausescu-féle áramszünet

Varga: Paksnak köszönhető, hogy nem volt Ceausescu-féle áramszünet

Elkezdődött a paksi bővítésről szóló parlamenti vita, melyben Varga Mihály azt mondta, a beruházás a nemzeti szuverenitásunk "egyik legfontosabb építőkockája". Szerinte nagyon kedvező feltételeket sikerül kiharcolnunk az olcsó hitelnek köszönhetően. Az ellenzék szerint a beruházásról nincs érdemi vita, "egy soha meg nem térülő beruházás", ráadásul a legfontosabb kérdésekben nem lehet tisztán látni.

„Orbán stratégiai hibát követett el” – kifakadt a kormányfő lengyel életrajzírója

„Orbán stratégiai hibát követett el” – kifakadt a kormányfő lengyel életrajzírója

„Orbán Viktor stratégiai hibát követett el” – így kommentálta saját blogján Igor Janke, Orbán lengyel életrajzírója a miniszterelnök és Vlagyimir Putyin megállapodását a paksi atomerőmű bővítéséről.

Monty Python a parlamentben: meglepődtek az államtitkár miatt

Furcsa érvelést vetett be a paksi atomerőmű-bővítést ellenző véleményekkel szemben a fenntartható fejlődés bizottságában Kovács Pál energetikai államtitkár – közölte a vita után Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért képviselője

hvg.hu

LMP: Eljárásrendileg is problémás a paksi bővítésről szóló javaslat

Az LMP véleménye szerint eljárásrendileg problémás az a paksi erőmű bővítéséről szóló javaslat, amelynek megtárgyalását akár már hétfőn napirendre veheti az Országgyűlés.

MTI

Tüntetők vonulnak a fővárosban Paks ellen tiltakozva

Tüntetők vonulnak a fővárosban Paks ellen tiltakozva

Mintegy három-négyszáz ember részvételével megkezdődött a civil szervezetek által rendezett, Ne paksolják el a jövőnket! - NEM a paksi paktumra elnevezéssel meghirdetett demonstráció szombat délután Budapesten, a Nemzetgazdasági Minisztérium József nádor téri épülete előtt.

A Nézőpont meglepő mérése: szeretjük az oroszokat, akarjuk Paksot

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint az orosz-magyar gazdasági együttműködés erősítését és a paksi bővítést is támogatja a többség.

Paksi bővítés: "az évszázad üzlete üres frázis"

Az Energiaklub kifogásolja, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) nem adja ki azokat a számításokat, amelyekből kiderülhetne, mire alapozta a kormány a paksi beruházás szükségességét.

MTI

Schiffer: a kormány lenyomja a torkunkon a paksi megállapodást

A kormány le akarja "tolni az Országgyűlés torkán" a paksi bővítésről szóló szerződést, miközben a képviselők nem is tudják, mi szerepel benne - mondta Schiffer András, az LMP társelnöke.

MTI
12310

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X