Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Paksi Atomerőmű: Nem volt üzemzavar a 2013-as szivárgás

Paksi Atomerőmű: Nem volt üzemzavar a 2013-as szivárgás

Nem minősül üzemzavarnak a Paksi Atomerőműben 2013-ban történt rendellenesség sem a hazai, sem a nemzetközi előírások szerint - közölte az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. pénteken az MTI-vel a sajtóban megjelent, ezzel ellentétes információkra reagálva.

MTI

PM: Eltitkoltak egy 2013-as paksi szivárgást

PM: Eltitkoltak egy 2013-as paksi szivárgást

Hatvenezer liter bóros víz folyt el a paksi atomerőműben 2013-ban, az üzemzavarról azonban nem tájékoztatták a közvéleményt – közölte a PM-es Jávor Benedek.

MTI

Megszólalnak a szirénák Paks 30 kilométeres körzetében

Megszólalnak a szirénák Paks 30 kilométeres körzetében

Szirénapróbát tartanak ma 13 órakor Paks harminc kilométeres körzetében – közölte a katasztrófavédelem.

hvg.hu

Tovább keveri a paksi lapokat a kormány

Tovább keveri a paksi lapokat a kormány

A kormány áttekinti a nukleáris létesítmények előkészítését, megvalósítását, működését érintő hatósági eljárásokra vonatkozó és az ezekhez kapcsolódó jogszabályokat, aktualizálják azokat és megteremtik a szabályok közötti összhangot.

MTI

Lázár: nemzetközi tanácsadó testület segíti a paksi bővítést

Lázár: nemzetközi tanácsadó testület segíti a paksi bővítést

Lázár János szerint a nemzetközi sztenderdek figyelembevételével, a magyar adó- és áramdíjfizetők érdekeit szem előtt tartva, a gazdasági rezsicsökkentés előkészítése érdekében, a már működő Paksi Atomerőmű fejlesztésére, a Magyarország szempontjából stratégiai jelentőségű energiaforrás biztonságának megőrzésére, hatékonyságának növelésére – más nagyvállalatokhoz hasonlóan – világszerte elismert szaktekintélyeket kívánnak bevonni.

MTI

Lefejeznék az atomerőművet, 800 fős elbocsátásról beszélnek Pakson

Az Orbán-kabinet a paksi atomerőmű vezérkarának a lecserélésére készül – írta a Népszabadság, amely szerint Pakson az a hír terjed, hogy 800 dolgozót is elbocsátanának az erőműtől.

hvg.hu

Magyarország "elég oroszbarát politikát folytat" - oroszok Paksról

Magyarország racionálisabban szemléli az ukrajnai válságot és a Moszkvához fűződő kapcsolatokat, mint több más európai ország - idézett orosz szakértőket kedden a Ria Novosztyi a ma aláírt paksi szerződésekkel kapcsolatban.

MTI

A DK a paksi dokumentáció közzétételét követeli

A DK a paksi erőmű bővítésével kapcsolatos dokumentumok teljes nyilvánosságát követeli.

MTI

A paksi atomerőmű-fejlesztő aláírt az orosz beszállítóval

A paksi atomerőmű-fejlesztő aláírt az orosz beszállítóval

Két, egyenként 1200 megawatt teljesítményű atomerőművi blokkra vonatkozó megvalósítási megállapodásokat írt alá az orosz partnercéggel az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. – közölte a Miniszterelnökség.

hvg.hu

Kormánybiztos: nem kerül orosz tulajdonba a két új paksi blokk

Nem kerül orosz tulajdonba a tervezett két új atomerőművi blokk Pakson - közölte Aszódi Attila, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős kormánybiztos a Népszabadságban megjelent következtetésre reagálva.

MTI

A paksi bővítés feladására is készen áll a kormány

A paksi bővítés feladására is készen áll a kormány

Idén vagy jövőre aláírjuk az oroszokkal a paksi atomerőmű-bővítés megvalósíthatósági szerződését, de a kormány úgy készíti el a szerződést, hogy ha az Európai Bizottság – állami támogatás miatt – elutasítja a projektet, Magyarország ki tud lépni belőle – jelentette ki Aszódi Attila kormánybiztos.

MTI

Új típusú fűtőanyagot tesztelnek a paksi atomerőműben

Új üzemanyag-kazettával növelnék a Paksi Atomerőmű kapacitás-kihasználását, a paksi reaktorok számára kifejlesztett, 12 hónap helyett 15 hónapig használható fűtőelem magyar innováció - hangzott el az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. sajtótájékoztatóján.

MTI

Újabb 20 évet kapott Pakson a kettes blokk

További 20 évig üzemelhet a Paksi Atomerőmű kettes blokkja, miután az Országos Atomenergia Hivatal megadta az engedélyt a tervezett üzemidőn túli üzemelésére. Az új engedély 2034. december 31-ig szól.

MTI

Nemzetközi csapat vizsgálta a paksi atomerőművet

A több hete tartó nemzetközi felülvizsgálatot vezető Pierre Gest szerint az első benyomásaik szerint a paksi atomerőmű nagyon jó szinten üzemel, odafigyel az üzemelés biztonságára.

MTI

Napi Gazdaság: A teljes paksi bővítés átkerül a Miniszterelnökséghez

A szakmai felügyelet már eddig is a Miniszterelnökség alá tartozott, miután idén júliusban a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztossá nevezték ki Aszódi Attilát. A paksi bővítéshez kapcsolódó hatáskörök átrendezésével az MVM újabb kulcsfontosságú területet veszíthet el.

MTI

Felturbózott orosz fűtőanyagot kezdenek használni Pakson

Októberben a paksi atomerőműben megkezdik az új, második generációs orosz fűtőanyag használatát, és így átállnak a 15 hónapos fűtőanyagciklusra a harmadik blokkban - jelentette be az Orosz Állami Atomenergetikai Konszern (Roszatom) nukleáris fűtőanyagot gyártó vállalata, a Tvel.

MTI

Tuningolt uránnal fűtenek be az oroszok Pakson

Tuningolt uránnal fűtenek be az oroszok Pakson

Október elejétől egy jobb orosz fűtűanyagra áll át a Paksi Atomerőmű hármas blokkja, majd 2015-től fokozatosan a többi is. Tavaly közel 25 milliárd forintba került a fűtőanyag.

hvg.hu

Akár már 2018-ban elindulhat az építkezés Pakson

Az orosz-magyar tárgyalások intenzitásában az elmúlt két és fél hónapban nincs változás, az orosz fél is úgy gondolja, hogy a paksi projektet nem befolyásolják az Oroszországgal szembeni uniós szankciók - jelentette ki Aszódi Attila, az atomerőmű bővítéséért felelős kormánybiztos szerdán egy budapesti sajtóbeszélgetésen. Nagy Sándor, az MVM Paks II. Zrt. vezérigazgatója szerint ha minden a tervek szerint halad, az építkezés 2018-ban elindulhat.

MTI

Kormánybiztos: a paksi bővítést nem érintik az oroszellenes szankciók

A Paksi Atomerőmű bővítését nem érinti az Oroszország elleni mostani nemzetközi szankciós csomag - mondta Aszódi Attila, az atomerőmű bővítéséért felelős kormánybiztos hétfőn a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában.

MTI

Kiírták a paksi 4-es blokk üzemidő-hosszabbításának első tenderét

A feladat része - egyebek mellett - a bővítés nukleáris biztonsági követelményeinek és az ezzel összefüggő hatósági tevékenységek meghatározása, továbbá egy összefoglaló ismertető és PR anyag készítése magyar és angol nyelven.

MTI
12311

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X