VS.hu: Az oroszok már reklamálnak a paksi bővítés lassúsága miatt

VS.hu: Az oroszok már reklamálnak a paksi bővítés lassúsága miatt

Nem tetszik az oroszoknak, hogy a magyar kormány lassítani igyekszik a paksi atomberuházás előkészítését addig, amíg az ezzel kapcsolatos uniós vizsgálatok lezajlanak - írja a VS.hu. A projektben részt vevő orosz Roszatomnál később tagadták, hogy elégedetlenek lennének.

hvg.hu

Paks 2-ről egyeztettek a horvátokkal

Elkezdődött a Paks 2 beruházás környezeti hatásairól szóló nemzetközi konzultáció. Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos szerint az első állomáson, a Horvátországban folytatott szakmai párbeszéd konstruktív volt.

MTI

Részleges brüsszeli igen a paksi bővítésre

Egy londoni konferencián jelentette be Aszódi Attila kormánybiztos, hogy a paksi atomerőmű orosz hitelből, orosz beruházó által történő bővítése energetikailag, műszakilag és biztonságilag megfelel az uniós elvárásoknak. Más kérdések továbbra is függőben maradtak.

MTI

Erről eddig keveset beszéltek a paksi bővítéssel kapcsolatban

Erről eddig keveset beszéltek a paksi bővítéssel kapcsolatban

Már eldőlt, hol épülhet Pakson az a 600-700 új lakás, amelyekben az atomerőmű új blokkjain dolgozó szakértők és családjaik laknak majd – írta a Világgazdaság. A lap által megkérdezett szakértő szerint ezeknek a felépítése 8,4 milliárdba is kerülhet.

hvg.hu

Három év múlva jöhet az első kapavágás Pakson

A Paksi Atomerőmű két blokkjának alapvető, úgynevezett műszaki terveinek 2015 és 2016 során kell elkészülniük, a tervezés, engedélyezés 2015-2017-ben zajlik, a telephelyi építési munkálatok 2018-ban kezdődhetnek meg - mondta Aszódi Attila kormánybiztos az MTI-nek szerdán.

MTI

Tagadta egy EU-tisztviselő, hogy hivatalos vizsgálat indult Paks II. miatt

Tagadta egy EU-tisztviselő, hogy hivatalos vizsgálat indult Paks II. miatt

Tagadta az MTI kérdésére az Európai Bizottság (EB) egyik tisztviselője, hogy hivatalos vizsgálat indult volna a paksi atomerőmű bővítése miatt. Korábban a Párbeszéd Magyarországért és az Energiaklub közölte, a versenyjogi EU-biztos írt nekik arról, hogy már május 22-e óta tart a hivatalos vizsgálat.

Nincs is titkos Paks 2-ről szóló tanulmány az MTA szerint

Nincs semmilyen nem nyilvános, a paksi bővítéssel foglalkozó tanulmánya sem az Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatóhelyeinek, sem tudományos bizottságainak - közölte az MTA.

MTI

Félrevezetőek Jávor infói Paks 2-ről az állami fejlesztőcég szerint

Az MVM Paks II. Zrt. szerint félrevezető információk jelentek a a paksi bővítésről.

MTI

Paks II: előkerültek anyagok, amelyek szétcincálják a kormány narratíváját

Paks II: előkerültek anyagok, amelyek szétcincálják a kormány narratíváját

Paks II.-höz van hatástanulmány, de az szakmailag olyan gyatra lehet, hogy talán ezért titkosította az egészet 30 évre a kormány – állítja Jávor Benedek, a PM Európa Parlamenti képviselője. Három olyan dokumentumrészletet is posztolt a blogján, melyből egyértelműen az látszik: Paks II. nagy bajt hozhat az ország fejére.

Nem is titkos adatokat lophattak el a paksi bővítésről

Nem tartalmazott minősített adatot az a laptop, amelyet március elején loptak el a paksi atomerőmű egyik vezetőjétől – közölte a Hír TV-vel a rendőrség.

hvg.hu

Kivizsgálná az állítólagos paksi adatlopást az LMP

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában kér tájékoztatást az illetékes szervektől Szél Bernadett LMP-társelnök az állítólagos paksi adatlopási ügyről, amelyről a Blikk számolt be szombaton.

hvg.hu

Ellophatták a titkos paksi terveket egy igazgató autójából

Ellophatták a titkos paksi terveket egy igazgató autójából

Atomtitkok kerültek illetéktelen kezekbe néhány héttel ezelőtt, amikor feltörték a paksi atomerőmű egyik vezetőjének kocsiját – tudta meg a Blikk kormányközeli forrásból.

hvg.hu

Megköszönték Orbánék bizalmát az oroszok a paksi bővítésben

A Roszatom nagyon elégedett azzal, ahogy a Paks II beruházás előkészítése folyik - közölte Szergej Kirijenko, az orosz állami atomenergetikai konszern vezérigazgatója a moszkvai Atomexpón tartott sajtótájékoztatón.

MTI

Felpörgött az oroszok 3D-rendszere, indulhat Paks 2 modellezése

A Roszatom bevitte a Paks II beruházás tervezéséhez szükséges adatokat az úgynevezett multi-d informatikai rendszerébe és hamarosan megkezdődik a modellezés a magyar megrendelő által megadott 12 ezer követelmény alapján - mondta Alekszej Szacsik, a Roszatom leányvállalata, a Nyizsnyij Novgorodi Mérnöki Iroda Atomsztrojexport (NIAEP-ASZE) vállalat rendszerének marketingvezetője.

MTI

Brüsszelben tüntettek a belengetett paksi fejcserék miatt

Demonstrációt tartottak Brüsszelben pénteken a paksi atomerőművel kapcsolatos tervezett intézkedések nyilvánosságáért és nemzetközi konzultációt követelve az erőműnél működő magyar szakszervezetek.

MTI

Milliárdokat vesz ki az állam a paksi atomerőműből

Milliárdokat vesz ki az állam a paksi atomerőműből

Több mint 8 milliárd forint osztalékot fizet az államkasszába az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. - döntöttek a társaság éves közgyűlésén.

MTI

Putyin szinte megfenyegette Magyarországot

Putyin szinte megfenyegette Magyarországot

Ártana a magyar gazdaságnak, ha az ország visszautasítaná az együttműködést a Roszatom állami atomcéggel - közölte Vlagyimir Putyin elnök.

Több mint száz évre terveznek előre a radioaktív hulladékért felelős cégnél

Több mint száz évre terveznek előre a radioaktív hulladékért felelős cégnél

Ütemezésük szerint 2064-re épülhet meg egy nagyaktivitású hulladék befogadására alkalmas mélységi geológiai tároló. A némi szünet után tavaly Bodán újraindult kutatások 2030-ban juthatnak el oda, hogy kijelöljék a létesítmény pontos helyét.

MTI

Felkerült a netre a paksi bővítés 2200 oldalas környezettanulmánya

Felkerült a netre a paksi bővítés 2200 oldalas környezettanulmánya

Nyilvánossá tették a paksi atomerőmű-építés környezeti hatásait összegző dokumentumot. A paksi kormánybiztos szerint a 2200 oldalas tanulmányból az olvasható ki, hogy csekély környezetterheléssel jár majd az építkezés és az üzemeltetés.

MTI

Jön a paksi dömping, hetente írnak majd ki tendereket

A Paks II atomerőmű beruházási tendereinek előkészítése a műszaki feladatok meghatározásával párhuzamosan zajlik, és a teljes projektet tekintve a 40 százalékos magyar beszállítói hányad tartható - közölte Valerij Limarenko, a Roszatom leányvállalat, a Nyizsnij Novgorod-i Atomenergetikai Tervező Iroda (NYIAEP) elnöke szerdán magyar újságíróknak az Atomexpon, Minszkben.

MTI
12314

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X