Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Kiírták a paksi 4-es blokk üzemidő-hosszabbításának első tenderét

A feladat része - egyebek mellett - a bővítés nukleáris biztonsági követelményeinek és az ezzel összefüggő hatósági tevékenységek meghatározása, továbbá egy összefoglaló ismertető és PR anyag készítése magyar és angol nyelven.

MTI

A paksi fűtőelemek bizonytalan jövője

A paksi fűtőelemek bizonytalan jövője

Elszállították Oroszországba a 11 évvel ezelőtti súlyos üzemzavarban összetört fűtőelemeket, hogy ott feldolgozzák őket. A sértetlen, kiégett üzemanyag is oda kerülhetne, ám ezt Pakson tárolják.

Ismét százon pörög a paksi kettes blokk

Ismét száz százalékos teljesítményen üzemel az atomerőmű kettes blokkja.

MTI

Probléma van a Paksi Atomerőműben

Csütörtökön a kettes blokk 500 megawattos kapacitása 250 megawattra fog csökkenni, hogy megjavítsanak egy mechanikai hibát.

Repülővel hoznák a fűtőanyagot Paksra

Alternatív szállítási konstrukció kialakításán dolgozik a kormány: a nukleáris fűtőanyagot légi úton szállítanák Magyarországra a paksi atomerőműhöz – értesült a Népszabadság.

A Védegylet az Ab-hez küldené a paksi hitelszerződést

A Védegylet levélben kérte Áder János államfőt, hogy aláírás helyett az Alkotmánybíróságtól (Ab) kérjen normakontrollt a Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatos hitelszerződésről szóló jogszabályról.

MTI

Ötmilliárdos vetítés Pakson

Ötmilliárdos vetítés Pakson

Az egy évvel korábbi adományozását meghatszorozva próbál jobb színben feltűnni az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Azt, hogy a hatból ötmilliárdot mégis miért a Magyar Nemzeti Filmalap kapott, megfejthetetlen.

hvg.hu

Nem szólhatnak majd bele az oroszok a paksi áram árába

A magyar állam a paksi erőmű bővítése után is annak kizárólagos tulajdonosa marad, így az előállított áram árának meghatározása is kizárólagos magyar döntés lehet - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán, a magyar és az orosz kormány közötti hitel-megállapodás parlamenti vitájában.

MTI

A Roszatom cége fogja tervezni az új paksi blokkokat

A Roszatom nagy valószínűséggel a szentpétervári Atomenyergoprojektet bízza meg a paksi erőmű két új blokkjának tervezésével - mondta el Nagy Sándor, az MVM Paks II. Zrt. vezérigazgatója a moszkvai Atomexpón hétfőn.

MTI

Az idén elviszik a hibás fűtőelemeket a paksi atomerőműből

Még az idén elszállítják Magyarországról a paksi atomerőműben 2003-ban megsérült fűtőelemeket - nyilatkozta a Roszatom illetékes szakembere hétfőn a moszkvai Atomexpón.

MTI

Találtak egy állást Németh Lászlónénak?

Találtak egy állást Németh Lászlónénak?

Németh Lászlóné a fejlesztési tárca helyett ezután a paksi erőműberuházást felügyelheti a Népszabadság szerint.

hvg.hu

És akkor visszavonják a rezsicsökkentést

És akkor visszavonják a rezsicsökkentést

Benyújtott paksi szerződés, résnyire nyíló áfadosszié, fehéredő gazdaság, lenyomott ingatlanárak, visszaütő rezsicsökkentés és felfelé kúszó élelmiszerárak. Ukrajnában pedig kifosztottak egy Metro áruházat. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

Döntött a Kúria: nem lehet népszavazást tartani Paksról

Nem lehet népszavazást tartani a paksi atomerőmű bővítéséről - döntött a Kúria, miután helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozatát.

MTI

Dübörög a paksi bővítés előkészítése, jöhet az első engedély

Az új atomerőművi blokkok létesítéséhez szükséges engedélyezési eljárás első fontos lépése a leendő telephely vizsgálata és értékelése, ez az engedély az idén őszre megszülethet – hangzott el a paksi polgármesteri hivatalban hétfőn. Az LMP és a PM politikusai szerint a meghallgatáson nem kaptak válaszokat a bővítéssel kapcsolatos legfontosabb kérdésekre.

Kirúgták a paksi atomerőmű több biztonsági őrét

Pintér Sándor megerősítette: tényleg több biztonsági őrnek felmondtak az év elején, de a rendelkezés okáról nem adott felvilágosítást. Rendkívüli haláleset nem történt az erőműben - közölte.

hvg.hu

NGM-államtitkár: nem előre kell fizetni az orosz hitelért

A paksi bővítéssel kapcsolatos orosz hitel után kamatot csak azt követően kell fizetnie Magyarországnak, hogy valamekkora finanszírozást már lehívott, és csakis a már lehívott összeg után – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára pénteken. Orbán Gábor megismételte, hogy a paksi bővítésre az orosz féllel kötött pénzügyi megállapodásban rögzített finanszírozási konstrukció rendkívül kedvező magyar szempontból.

MTI

Az orosz kormány jóváhagyta a paksi hitelt

Az orosz kormány jóváhagyta a paksi atomerőmű bővítésére szánt mintegy 10 milliárd euró értékű hitel elkülönítését - közölte csütörtökön az Interfax orosz hírügynökség.

MTI

LMP: Krím elveszett, de Magyarország még menthető lenne

Az LMP A paksi bővítést most azonnal kell leállítani! címmel intéz felhívást az MSZP és a vele szövetségben lévő pártok képviselőihez, nekik az LMP által összehívott parlamenti ülésen kellene az indítvány mellett, Orbán Viktor politikája ellen kiállniuk.

hvg.hu

Népszabadság: a gyanúsított Kocsis segített Orbánéknak a paksi üzletben

Népszabadság: a gyanúsított Kocsis segített Orbánéknak a paksi üzletben

A paksi atomerőmű, a villamos művek és a BKV egykori vezérigazgatója, a sokmilliárdos hűtlen kezeléssel vádolt Kocsis István segített az Orbán-kormánynak tető alá hozni a paksi bővítésről szóló orosz-magyar megállapodást – értesült a Népszabadság.

hvg.hu

Összefogás: fel kell mondani az oroszokkal kötött paksi megállapodást

Az ukrán nép törekvéseinek támogatására, az Oroszországgal a paksi erőmű bővítéséről kötött egyezmény felmondására és a hazai gáztározók feltöltésére kéri fel a kormányt az a határozati javaslat, amelyet az ellenzéki összefogáshoz tartozó pártok nyújtottak be az Országgyűlésnek kedden.

MTI
12311

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X