Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Újra Paksról ír az FT a magyar kormány perének árnyékában

Újra a paksi bővítésről írt csütörtökön a Financial Times, amelyet a magyar kormány egy korábbi, a beruházás blokkolásáról szóló híre miatt perelne.

Az EU nem tud paksi megállapodásról

Az EU nem tud paksi megállapodásról

Hiába jelentette be Lázár János két napja, hogy megállapodtak az Euroatommal a paksi fűtőanyag-beszállításról, az Európai Bizottság a Népszabadságnak ezt nem erősítette meg.

Másik szállítót is meghívhatnak a paksi bővítésnél

Másik szállítót is meghívhatnak a paksi bővítésnél

A paksi atomerőmű két új blokkjának üzemanyag-szállítási szerződését a finn modell alapján véglegesítik, a megállapodás hamarosan megszülethet az erőmű kapacitásának fenntartásáért felelős kormánybiztos szerint.

Lázár nagy hírrel jelentkezett be telefonon Brüsszelből

Lázár nagy hírrel jelentkezett be telefonon Brüsszelből

Minden akadály elhárult a megoldás útjából a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges fűtőanyag-ellátási megállapodással kapcsolatban - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter telefonon kedd este, miután tárgyalt az EU klíma- és energiaügyi biztosával. A finn modellt követjük, az oroszok 10 évig biztosan szállíthatnak fűtőanyagot.

MTI

Már a Financial Times sem blokkolhatja Paks 2 előkészítését

Megkezdődött a Paks II. építéséhez szükséges környezetvédelmi engedélyeztetési eljárás; ennek fontos része a közmeghallgatás, amelyet két hónapon belül 41 településen tartanak – jelentette be Aszódi Attila, a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős kormánybiztos kedden Kalocsán, az első közmeghallgatás helyszínén tartott sajtótájékoztatón.

Paksi atomerőmű: az oroszok a médiát okolják

Az oroszok EU-képviselője azt ígéri, hogy számonkéri a Financial Times főszerkesztőjén azt, amit a paksi bővítésről írtak. Az üzleti lap csütürtökön azt írta, hogy az Európai Bizottság blokkolta a paksi bővítést. Pénteken az EB azt mondta, nem blokkolják az egész folyamatot, csak a fűtőanyag-beszerzésről szóló szerződéssel van bajuk.

Drágíthatja is a paksi bővítést az EU-vétő az OAH főigazgatója szerint

Miután az Európai Bizottság nem fogadta el azt, hogy az orosz fél szállítsa a fűtőanyagot az új paksi erőműbe, alternatív beszerzési forrást kell keresni, ennek azonban többletköltségei lehetnek - mondta Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója a HírTV Magyarország élőben című műsorában.

MTI

Videó: A kormány paksi sajtótájékoztatója 1 percben

Videó: A kormány paksi sajtótájékoztatója 1 percben

Kovács Zoltán kormánszóvivő pénteken reggel sajtótájékoztatót tartott annak nyomán, hogy a Financial Times megszellőztette, hogy az Európai Bizottság a leendő paksi blokkok fűtőanyagának Oroszországból történő kizárólagos importja miatt blokkolta a paksi bővítési projektet. A kormány szerint az FT hamis infót közölt, az üzleti lap azonban időközben közölte a hvg.hu-val, hogy információik hitelesek.

hvg.hu

Hiába kér helyreigazítást a kormány az FT-től

Kitartunk a sztori mellett, az pontos és hiteles – így reagált a Financial Times újságírója, amikor a hvg.hu arról kérdezte, eleget tesznek-e a kormány helyreigazítási kérelmének a paksi megállapodás uniós blokkolásáról szóló írás után.

hvg.hu

Blokkolta az EU a paksi bővítést az FT szerint, a kormány tagad

Blokkolta az EU a paksi bővítést az FT szerint, a kormány tagad

Blokkolta az Európai Bizottság Magyarország 12 milliárd eurós atomenergetikai megállapodását Oroszországgal - állította a Financial Times. Bár az Index szerint az ő kérdésükre Navracsics Tibor EU-biztos is megerősítette a vétót, Giró-Szász András kommunikációs államtitkár később tagadta az FT hírét és hozzátette, helyreigazítást kértek a laptól.

hvg.hu

Panaszt tesz az Európai Bizottságnál a paksi titkosítás miatt a PM

Az ombudsmanhoz és az Európai Bizottsághoz fordul a Párbeszéd Magyarországért (PM) a paksi atomerőmű-bővítés egyes adatainak 30 évre való titkosítása ügyében – közölte Jávor Benedek, a PM európai parlamenti (EP) képviselője, miután Áder János köztársasági elnök aláírta a titkosításról szóló törvényt.

MTI
Hirdetés

Schiffer szétszedte Áder biciklitárolós szövegét

Schiffer szétszedte Áder biciklitárolós szövegét

Schiffer András LMP-s társelnök Áder János mondataira reagálva azt mondta, senki nem állította, hogy egy atomerőmű biciklitároló, ha pedig világunk "terrorizmussal fenyegetett", talán egyáltalán nem kéne bele atomerőműveket építenünk.

hvg.hu

Tényleg jöhetnek az amerikaiak a paksi erőműbe

Tényleg jöhetnek az amerikaiak a paksi erőműbe

Nem cáfolták a hvg.hu-nak, hogy az amerikaiak szerepet kaphatnak az új paksi atomerőmű-blokkok építésében. Arról is beszéltek, hogy az amerikai-magyar viszony ugyan látszólag enyhült, a demokraták továbbra is napirenden tartják a magyar alkotmányos kérdéseket.

hvg.hu

Beszállhat az USA a paksi atomerőmű bővítésébe?

Beszállhat az USA a paksi atomerőmű bővítésébe?

Nem kizárt, hogy az orosz technikával és hitellel megvalósuló paksi erőműbővítésben az amerikaiak is érdekeltek lesznek – írta az amerikai-magyar viszony változásáról szóló csütörtöki címlapsztorijának előzetesében a Heti Válasz. Jávor Benedek, a PM európai parlamenti képviselője is úgy értesült, hogy a kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat arról, hogy az orosz Roszatom helyett az amerikai Westinghouse szállítsa majd a fűtőanyagot az új paksi blokkokhoz.

hvg.hu
Hirdetés

Így védi a Fidesz a paksi bővítést

Így védi a Fidesz a paksi bővítést

Tovább csökkenhet az áram ára, tovább nő Magyarország energiabiztonsága, növekszik az ország versenyképessége a paksi atomerőmű fejlesztésével a bővítés titkosítását megszavazó kormánypárt szerint.

MTI

Hogyan rejtik el a közpénzek útját?

Titkosítani készül a kormány a Paksi Atomerőmű bővítésének közbeszerzéseit, ezzel végképp eltakarja, kik húznak majd hasznot a több mint 10 milliárd eurós beruházásból - írja az e heti HVG.

HVG

Országgyűlés: A paksi atomerőműről is vitáznak ma

A paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásával kapcsolatos beruházásról szóló javaslatot is megtárgyalja szerdán az Országgyűlés.

MTI

Roszatom: a tervezettnél is gyorsabban halad a paksi bővítés

Az ütemterv szerint halad a paksi atomerőmű két új blokkjának építése - közölte kedden Budapesten újságírókkal Szergej Kirijenko, az orosz állami atomenergiai vállalat vezetője.

MTI

Csökkent a paksi atomerőmű bevétele, bár 2014 nem volt rossz év

Az ország villamosenergia-termelésének 53,6 százalékát adta a paksi atomerőmű a múlt évben, a négy blokk 15 648,6 gigawattóra villamos energiát állított elő, ezzel a termelést tekintve a tavalyi év volt a negyedik legjobb az erőmű történetében - jelentette be Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója.

MTI

Paksi Atomerőmű: Nem volt üzemzavar a 2013-as szivárgás

Paksi Atomerőmű: Nem volt üzemzavar a 2013-as szivárgás

Nem minősül üzemzavarnak a Paksi Atomerőműben 2013-ban történt rendellenesség sem a hazai, sem a nemzetközi előírások szerint - közölte az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. pénteken az MTI-vel a sajtóban megjelent, ezzel ellentétes információkra reagálva.

MTI
Hirdetés
12312

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X