MTI Gazdaság

Orbán új minisztere nem ér fel Lázárral Brüsszelben

Megjelent a paksi atomerőmű két új blokkjáért felelős tárca nélküli miniszteri poszt létrehozásáról szóló módosítás a Magyar Közlönyben. Az új miniszter kinevezése ellenére Lázár János megőrzi eddigi brüsszeli feladatait Paks II-vel kapcsolatban.

MTI Ingatlan

400 lakásos új atompark épülhet Paks 2 miatt

Tizenhét millió forintos díjazással városrendezési és építészeti ötletpályázatot hirdetett a paksi önkormányzat egy újonnan építendő négyszáz lakásos lakópark kialakítására.

MTI Gazdaság

Orbánnak a Süddeutschében szólt be egy német miniszter

Aggályosnak nevezte az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) jogkörét érintő törvényi változtatást Barbara Hendricks német környezet- és természetvédelmi, építésügyi és nukleáris biztonsági miniszter a Süddeutsche Zeitung pénteki számában.

hvg.hu Gazdaság

Újabb uniós eljárás lebeg a kormány felett

Súlyos ügyben vizsgálódik az Európai Bizottság: a paksi üzemzavarban megsérült fűtőelemeket 2014 nyarán, az ukrajnai konfliktus idején vitték ki Oroszországba vasúton, ami komoly biztonsági kockázattal járt. Ráadásul a kiszállítás egy olyan dokumentum alapján történt, amelyet nem látott, így nem is írt alá az Euratom nemzetközi ügynökség.

hvg.hu Itthon

A paksi atomerőműnél is dolgozhat a felcsúti polgármester cége

Mészáros Lőrinc családi cégét nemrég alkalmasnak találták, hogy különböző munkákat végezzen el a paksi atomerőmű meglévő nukleáris blokkjain. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. szerint ez nem jelenti azt, hogy a cég részt vesz majd a Paks2 projektben.

Szabó Yvette Gazdaság

Látta már Orbán kezét gúzsba kötve? Lázárnak sikerült!

További személycseréket kell levezényelnie Seszták Miklós fejlesztési miniszternek egyebek között a Magyar Fejlesztési Banknál és a Magyar Postánál, hogy megtisztítsa a céghálót az FHB-bankcsoportot irányító Spéder Zoltán embereitől. Bár a volt FHB-s Lontai Dániel önként lemondott az MFB elnöki posztjáról, de Spéder és a barátságot vele nyíltan vállaló Lázár János több ponton is blokkolja Orbán Viktor kormányfő utasításait. Persze Orbánt sem kell félteni! Minisztere például már nem alapíthat új állami céget, és a kormányon belüli egyeztetésekben is csorbultak Lázár jogai.

MTI Gazdaság

Újra teljes gőzzel megy az 1-es blokk Pakson

Megszüntették a szakemberek az irányítástechnikai berendezés meghibásodását a paksi atomerőmű 1. blokkjánál. Pénteken kora délután már ismét száz százalékos teljesítményen üzemel.

1 2 3 4 5 6 7
16
A címlapról ajánljuk