hvg.hu Tech

Zavaró szagot érez a környéken? Vagy furcsa zajt hall? Itt pár kattintással bejelentheti

Zavaró szaghatások, zajok és illegális hulladéklerakók bejelentésére hozott létre weboldalt az iASK: az EnviroMind nevű, magyar nyelven is elérhető környezetvédelmi honlapon nem csak panaszt tehetnek a lakókörnyezetükben tapasztalt kellemetlenségekről a felhasználók, a fejlesztők arra is törekednek, hogy a gond híre el is jusson a települések illetékeseihez.

hvg.hu Gazdaság

Amikor egy kis ország begorombul, és nekimegy egy nagynak

Ne használja az ország nevét az Iceland Foods brit cég, mely több mint 800 üzlettel rendelkezik Nagy-Britanniában! Ezt követeli Izland külügyminisztériuma, mely hivatalos panasszal fordult az Európai Unió szellemi tulajdonnal foglalkozó hivatalához. A brit cég 1970 óta viseli az Iceland nevet.

hvg.hu Gazdaság

Reménytelen belekötni a devizahiteles elszámolásba

Gyakorlatilag esélytelen, aki nekiáll felülvizsgál(tat)ni devizahiteles elszámolását. Augusztus végéig a kezdeményezők csak 3 százaléka tudott bármilyen "eredményre" jutni. Sok köszönet azonban ebben sem volt.

hvg.hu Gazdaság

Az Airbnb bevezeti a panaszfunkciót a szomszédoknak

A bosszús szomszédok ezentúl az Airbnb-n keresztül tudnak panaszt tenni a főbérlőkre, ha nem veszik figyelembe a lakáskiadásnál az érdekeiket – júniustól ez a funkció már él is az Egyesült Államokban.

hvg.hu Kult

Jól kipanaszkodhatta magát a főváros

Pénteken és szombaton a Trafóban lesz a Stereo Akt: We Hear You – Hallgatlak Budapest! című kortárs közéleti mesejáték második kiadása.

MTI Gazdaság

Szinte özönlöttek a panaszok a devizahiteles elszámolások miatt

Tavaly év végéig több mint százötvenezer panaszt nyújtottak be az ügyfelek a bankokhoz és a lízingcégekhez az elszámolások miatt. A hiteladósok fellépése sokszor nem vezetett eredményre, ezért az érintettek tizede békéltető testület elé vitte ügyét – írja a pénteki Magyar Idők.

hvg.hu Itthon

Blikk: baj volt az egyik kurkumás étrendkiegészítővel

Hasfájással és bélbántalmakkal fordultak orvoshoz, majd az egyik kurkumakészítmény forgalmazójához azok a vásárlók, akiknek az egészségesnek hitt táplálékkiegészítő okozott kellemetlenséget – írja a Blikk.

MTI Itthon

Panaszt tesz az MSZP az állítólag cenzúrázó MTI miatt

Az MSZP a médiahatósághoz fordul, mert az Magyar Távirati Iroda (MTI) megtagadta egy közleményük kiadását - közölte az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke hétfőn. A bejelentésről beszámolt az MTI.

Balkányi Nóra Kult

Dől a panasz a Szigeten is

Ha terrorizmus van, az a baj, ha meleg van, az a baj. Nagy és kis problémákat, a panaszkultúra mélységeit és a felelős cselekvés lehetőségeit vizsgálja egy színházi projekt a Szigeten. A szórakoztatóipar magasiskolája Avicii mellett progresszív kortársat is mutat.

Csikász Brigitta Itthon

Leteremtette a bíróság a rendőröket: fellélegezhet 4 ezer autós?

Rendszeresen előfordul, hogy a rendőrség "idő előtt" behajtja a büntetést az autósokon, például nem várják meg a panaszok elbírálását. Pedig a gyorshajtókról készült fényképek gyakran homályosak, mások azt kifogásolják, hogy túl magas a bírság, nem is mentek olyan gyorsan. Ráadásul vitatták az érintetteket képviselő cég jogosultságát az eljárásban való részvételre is. Egy ez utóbbi miatt indult és júniusban született jogerős bírósági verdikt alapján – melyen több ezer autós ügye múlhat – a rendőrök rosszul értelmezik a törvény.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk