hvg.hu Ingatlan

Újra divat a távfűtés

Évekkel ezelőtt a távfűtés szitokszónak számított az ingatlanhirdetésekben. Ma egyre többen keresik, mert sokan rájöttek: ez az egyik legkényelmesebb és leggazdaságosabb fűtési mód az otthonokban.

hvg.hu Gazdaság

És akkor elindult a metrópótlás, a Váci út felelt neki

Kisebb döccenőkkel, de jól indult el a 3-as metró felújítása miatti pótlás. Úgy volt, hogy decembertől sok ételautomata leáll, de aztán a képviselők észbe kaptak. Az infláció csak 2,2 százalékos, mi pedig utánajártunk, miért érezhetik ezt mégis magasabbnak a legtöbben. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

MTI Ingatlan

Panellakásra hajt minden második vevő

Egyre kedvezőbb a panelek lakáspiaci megítélése, országosan minden harmadik, Budapesten pedig minden második vevő panelt keres – olvasható a Népszava pénteki számában.

hvg.hu Itthon

Tesznek Orbán panelvisszabontós tervére az ingatlanosok

Úgyse lesz belőle semmi. Ha mégis, akkor a visszabontásra kijelölt ház lakói biztosan megfúrják. De ha mégsem, akkor is mikor lesz még az – ezt a gondolatláncot váltotta ki több hódmezővásárhelyi ingatlanosban is a miniszterelnök grandiózus panelátfazonírozó terve. Úgyhogy cseppet sem aggódnak.

hvg.hu Ingatlan

Tolonganak a vevők az ingatlanpiacon

A márciusi tranzakciószámok, de már a februárban érzékelhető keresleti növekedés is arra utalnak, hogy visszatértek a vevők a piacra, vagyis keresleti oldalon nincs további várakozás egy esetleges árcsökkenésre. Ezt támasztja alá az az adat is, miszerint nő a saját célra vásárlók aránya a befektetőkhöz képest.

hvg.hu Itthon

Óbuda, Kőbánya, Káposztásmegyer: három helyen is paneltűz volt Budapesten

A Szentendrei úton egy ötödik emeleti lakásban, az Óceánárok utcában is egy ötödik emeleti konyhában, valamint a Gőzmozdony utcában egy társasház szemétledobójában ütött ki tűz csütörtök délután – derül ki a katasztrófavédelem oldaláról. Mindhárom érintett épület tízemeletes.

hvg.hu Gazdaság

Panellakása van? Most nagyot szakíthat

Begyújtották a rakétákat a panellakások piacán. A panelpiac továbbra is rendkívül népszerű: a kereslet 32 százalékkal nőtt az idei év első harmadában a múlt év azonos időszakához képest. A budapesti panellakások átlagos négyzetméterára idén áprilisban 31, a vidéki nagyvárosokban pedig átlagosan 33 százalékkal emelkedtek.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk