HVG Extra Business Business magazin

Ki lehet-e mosni egy pohár vízzel?

Csúcstechnika, ősi bölcsességek és a természet megfigyelése: az újítók több irányból közelíthetnek, amikor választ keresnek a környezetvédelmi kérdésekre. Négy példát mutatunk be.

MTI Karrier

Papírhulladékból készítenek tüzelőanyagot Pécsen

Megváltozott munkaképességű dolgozók segítségével készítenek tüzelőanyagot papírhulladékból Pécsen az ERFO Nonprofit Kft-nél egy új fejlesztésnek köszönhetően – mondták a társaság vezetői egy csütörtöki üzemlátogatáson.

MTI Vállalkozás

Titkaikat is szemétbe dobják sokszor a cégek

Az irodai papírhulladékok negyede bizalmas információt tartalmaz, ami az adatlopás veszélye mellett az adatkezelés miatt jogi kockázatot is hordoz – derül ki a Fellowes cég reprezentatív felméréséből. A cég "Védje adatait!" programjának egyik kutatása a hazai kis- és középvállalkozások iratkezelési szokásait vizsgálta.

MTI Vállalkozás

Papírhulladék-feldolgozó épül Maglódon

Több mint ezer négyzetméteres papírhulladék-feldolgozó üzemet épített Maglódon az SCH-Ózon Kft., a csaknem 180 millió forintos beruházáshoz 62 millió forint uniós támogatást nyertek el - tájékoztatott a cég hétfőn.

MTI Itthon

Ügyészség: nem bűncselekmény a papírhulladék kikukázása

Papírgyűjtő konténereinek megrongálása, az abban lévő papírok elvitele miatt Szolnok takarító cége, a Remondis Zrt. feljelentést tett, de a rendőrség a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette. A határozat ellen benyújtott panaszt elutasította az ügyészség utasította el, mondván a hulladék nem a társaságé - írta szombati számában az Új Néplap.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával