hvg.hu Gazdaság

Tárcsás parkolással próbálják megoldani a helyhiányt Hűvösvölgyön

A II. kerületi önkormányzat kitalálta, hogy kísérleti jelleggel korlátozott várakozási övezetet alakít ki néhány helyszínen. Ezeken az első két óra ingyenes, aztán fizetni kell. Tárcsával kell igazolni, hogy mióta parkol az adott helyszínen az autó. A türelmi időszak lejárt, most már büntetik a szabálysértőket.

hvg.hu Gazdaság

Közel 100 millió forintból ellenőriznék a parkolóőröket Óbudán

A pályázat érdekessége a lap szerint az, hogy azt az Óbudai Parkolási Kft.-nél vezető pozícióban lévő Éliás Tibor cége nyerte meg, a tendert pedig maga az ügyvezető, vagyis Éliás egyik kollégája írta ki. Az óbudai önkormányzattól úgy reagáltak, hogy szerintük törvényes volt a közbeszerzési eljárás, nincs szó összeférhetetlenségről, de a polgármester kezdeményezi a parkolás üzemeltetési vezetői feladatok ellátására egy másik cég megbízását az "etikai szempontok" miatt

hvg.hu Itthon

Óvatosan parkoljon Horvátországban, évek múlva is megbüntethetik!

Déli szomszédunk megelégelte a turisták tízezreinek potyázását, és elkezdte határon túl is bevasalni a büntetéseket. Az sincs biztonságban, aki öt évnél régebben követte el a vétséget, az elévülést ott ugyanis más szabályok szerint számítják, mint Magyarországon.

1 2 3 4 5 6 7
29

A címlapról ajánljuk