hvg.hu Itthon

Hazugozás, migránsáradat és civilek eltakarítása - vitáznak a civiltörvényről a parlamentben

Az ellenzék szerint újabb lépés a nyugati távolodás és a keleti közeledés útján, a kormány szerint átláthatóságot növelő lépés - ádáz vitára számíthatunk a parlamentben, amelyben ma a civiltörvény ügyében csapnak össze érvek, és vélhetően az érzelmek. Sorosozás, oroszozás, putiynozás várható minden mennyiségben. Kövesse velünk a vitát élőben!

hvg.hu Itthon

Rétvári-Hiller-csörte a lex CEU kapcsán a parlamentben

Hogy téveszthet meg mindenkit Soros György, kérdezte Rétvári Bencét Hiller István a parlamentben. Rétvári Bence államtitkár visszakérdezne, de Hiller szerint ez az ellenzék privilégiuma a fennálló viszonyok között. A csörtét közbekiabálások szakították félbe.

hvg.hu/MTI Itthon

Szerdán már jön a civilek elleni törvény

Az orosz mintát utánzó törvény alapján a külföldről támogatást kapó civileknek jelentkezni kell a bíróságon, a tervezet miatt is tízezres tüntetés volt a városban.

hvg.hu Itthon

Tüntetnek Gulyásékért a Parlamentnél

A Kossuth téren gyűlnek össze azok, akik szerint "Orbán dróton rángatja a bíróságot". Gulyás Mártont és Varga Gergőt csütörtökön garázdaságban és rongálásban találta bűnösnek a bíróság, mert a hétfői tüntetésen festékszórót dobtak a Sándor-palota felé.

MTI Itthon

A DK a parlament bojkottjára biztatja az ellenzéket

A Demokratikus Koalíció azt kéri a baloldali ellenzéki pártoktól, fontolják meg, hogy a jelenlegi parlamenti ciklus végéig ők se vegyenek részt az Országgyűlés munkájában. A párt kérése a kétharmados szavazásokra nem vonatkozna.

hvg.hu Itthon

Ők szavazták meg a lex CEU-t

A szavazáson részt vevő 161 képviselőből 123-an mondtak igent a Közép-európai Egyetemet lehetetlen helyzetbe hozó törvénymódosításra kedden a parlamentben, miközben 38-an ellene szavaztak. 38-an nem voltak jelen. Orbán Viktor kissé csalódott volt, több kormánypárti támogatóra számított. Az Országgyűlés jegyzőkönyve alapján az alábbi képviselők szavazták meg a javaslatot.

hvg.hu Itthon

CEU-sajtótájékoztató: "Mindenki velünk van, a kormány egyedül van"

Indulatos a CEU-elleni törvény után az egyetemen tartott sajtóesemény - ilyen kérdések hangzottak el: "milyen kormány az, amely arra kényszeríti a polgárait, hogy vegyék ki gyerekeiket az iskolából?"A CEU rektora szerint a törvény betarthatatlan, és Áder Jánoshoz fordul, hogy alkotmányossági kontrollra küldje a törvényt az aláírása előtt. Az egyetem vezetőségének tagja arról beszél, példa nélküli, hogy egy EU-s tagállam megtámad egy amerikai intézményt. A CEU Budapesten akar maradni. Az amerikaiak állítólag felveszik a kapcsolatot Orbánnal, hogy megoldják a helyzetet.

1 2 3 4 5 6 7
89
A címlapról ajánljuk