MTI / hvg.hu Itthon

Több törvény szigorítását is elfogadná kedden a kormány

A kampánytámogatás visszafizetését is szigorítanák, a választási plakátokon közzé kellene tenni a megrendelő nevét, illetve kijelölnék, mekkora döntési jogköre lesz a kormánynak a fővárosi beruházások tekintetében.

G. M. Itthon

Parlamenti fizetések: A Fidesz így állított csapdát az ellenzéknek

A kétharmaddal bármit meg lehet tenni, mégis van pár dolog, amihez a Fidesz elvárja az ellenzék támogató szavazatait. Ezek a kérdések azok, amik számára kínosak. Ahogy a képviselői fizetések esetén látszik, a kormánypárt stratégiát készíti, az ellenzék pedig észre sem veszi, ahogy át lett verve.

hvg.hu Itthon

Parlament: a felhőkarcolóktól a tüntetésekig

Ma egész nap dübörög a parlamenti törvénygyár, döntöttek arról, ezentúl nehezebben épülhessenek magasházak, és a gyülekezési törvény módosításának általános vitája is megkezdődött. Arról is vitáztak a honanyák és honatyák, kinek a kezébe kerüljön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, és az is előkerült, a kormány azt nevez ki az állami cégek élére, akit akar. Hosszasan folyt a vita arról, hogyan fogják büntetni a hajléktalanokat az utcán élésért. És ha hiszik ha nem, a kereszténység mellett előkerült Csárdi Antal férfiassága és Vona Gábor nem identitása is. A képviselők pedig késő estig folytatják még.

hvg.hu Itthon

Orbán Viktor a Stop Soros kritikájáról: Ízlések és pofonok

A magyar kormányfő állítja: már ismerik a Velencei Bizottság állásfoglalását, ezért nem várják meg a Stop Soros megszavazásával annak hivatalos bejelentését. Hogy a testület kritizálja az aránytalan büntetést? Orbán szerint ez már "ízlések és pofonok" kérdése.

MTI Világ

Még egy lépéssel közelebb vagyunk Észak-Macedóniához

A macedón kormány elfogadta azt a javaslatot, amely szerint az egykori jugoszláv tagköztársaság nevét Észak-Macedóniára változtassák, a javaslat hamarosan a parlament elé kerül – közölte a Vesti.mk szkopjei hírportál.

1 2 3 4 5 6 7
101

A címlapról ajánljuk