hvg.hu Itthon

Kövér szerint Szél Bernadett egy óvodás képességeit is alulmúlja

Kezdődik az Országgyűlés tavaszi szezonja, a ciklus utolsó felvonása. Ilyenkor a kormányfő szokott számot adni ügyeink állásáról, de mivel az ügy most az OLAF-jelentés volna veje viselt dolgairól, így inkább Szófiában védi a határt. Mi azért követjük az eseményeket.

MTI Itthon

El se megy a legtöbb fideszes a mai parlamenti ülésre

A napirend előtti felszólalások után várhatóan véget is ér az Országgyűlés mai, ellenzéki pártok kezdeményezésére összehívott rendkívüli ülése, mivel a kormányoldal nem ért egyet a levélben történő szavazás lehetőségének kibővítésével és nem biztosítja a határozatképességet.

MTI Itthon

Széll Tamásnak éjszaka gratuláltak a parlamentben

A Bocuse d'Or kontinensdöntő-győztesének is gratuláltak a képviselők a jövő évi költségvetés általános vitájában éjjel az Országgyűlésben. A szerdán reggel kezdődött ülésnap csütörtökön éjjel két óra után ért véget.

hvg.hu Itthon

Offshorozás, bajnaizás és demszkyzés a parlamentben

Áder Jánoshoz fordul az MSZP, hogy előzetes normakontrollt kérjen az új Budapest-törvényről. A Jobbik újra nekilát a Snowden-bizottság munkájához. A Fidesz és a kormány arra vár, hogy Mesterházy után Bajnai és Gyurcsány is lemondjon. Napirend előtt a Parlamentből.

MTI Itthon

Költöznek a képviselők a parlamenten belül

Az alsóházi ülésterem januárban kezdődő átalakítási munkálatai miatt következő ülését már a felsőházi teremben tartja a jövő évi választás után már csak 199 fős Országgyűlés - jelentette be Latorcai János parlamenti alelnök a törvényhozás keddi, idei utolsó plenáris ülésén.

hvg.hu Itthon

Kossuth tér 1-3. – Hétfőn több ügyben is visszavonulót fúj a Fidesz

Hétfő a pálfordulások napja lesz a parlamentben: a Fidesz mégis támogatja a családon belüli erőszak büntethetőségét, már nem tartja annyira fontosnak az államadósság ellen kitalált alkotmányos féket, Mohács pedig mégis kap pénzt a dunai kompra. Van viszont, amiben nem enged a kormány: kedden megkezdik az alaptörvény-módosítás vitáját, amellyel az Alkotmánybíróság döntése ellenére is lecsökkentik a bírák nyugdíjkorhatárát.

MTI Világ

Bojkottálták a parlament ülését a román kormánypártok

A kormánypártok bojkottja miatt a meghirdetett időpontban nem gyűltek össze a határozathozatalhoz szükséges számban szenátorok és képviselők a román parlament hétfői rendkívüli ülésén, amelyen a törvényhozóknak hivatalosan tudomásul kellett volna venniük az államfő leváltásáról rendezett népszavazás érvénytelenségéről szóló alkotmánybírósági határozatot.

MTI Itthon

A járások kialakításáról folytatódhat a parlamenti vita

Az Országgyűlés mai ülésnapján kezdődik vita a közadatok újrahasznosításáról szóló kormányzati javaslatról, de folytatódhat a járások kialakítását tartalmazó, ugyancsak a kabinet által jegyzett előterjesztés általános vitája is.

MTI Itthon

Matolcsy és Rogán a parlamenti turbótempó élén

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kezdeményezte a legtöbb elfogadott törvényjavaslatot tavaly, három tucatot, ami az összes megszavazott jogszabály hatoda. A parlament munkáját a gazdasági törvényalkotás uralta 2011-ben, a képviselők közül Rogán Antal, a szakbizottság fideszes elnöke jegyezte a legtöbb jogszabályt.

MTI Itthon

Parlament Tv: egyelőre csak egy platformon fogható

A tévészolgáltatók közül egyelőre csak a T-Home platformjain fogható a Parlament Tv, az idei évtől politikai és gazdasági információkat nyújtó csatorna azonban az összes terjesztési platformmal tárgyalásban van - tájékoztatta az MTI-t a televízió.

MTI Itthon

Karácsony a parlamentben: tizennégy törvényjavaslatot fogadhat el a Ház

Az Országgyűlés mai ülésnapján tizennégy zárószavazás szerepel, megszülethet például az új felsőoktatási, a családvédelmi, a választási, valamint az államháztartási törvény. A parlament szavazhat az ország pénzügyi stabilitásáról szóló kormányzati előterjesztésről is, amelyben Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kétharmados jogszabályban rögzítené a személyi jövedelemadó egykulcsosságát. José Maunel Barroso, az Európai Bizottság elnöke levélben kérte az indítvány visszavonását, ezt Orbán Viktor kormányfő válaszlevélben utasította el.

hvg.hu Itthon

Se neve, se száma a törvénynek - így rohan a Fidesz

A tervek szerint 15 törvényt szavaz meg az Országgyűlés péntekig. A parlament honlapján elérhető napirendi javaslat szerint a csütörtöki első napirendi pontnál a törvénynek se neve, se száma nincs, de az InfoRádió megkeresésére az országgyűlés sajtószolgálatán azt mondták, ez csak egy napirend-tervezet, a menetrendről csütörtökön döntenek.

1 2

A címlapról ajánljuk