hvg.hu Itthon

Juhász Péter: Az Együtt már most is bejutna a parlamentbe (videó)

Szigetvári Viktor pártelnöki pályázatában Juhász Péter jelenlegi alelnököt javasolja maga helyett az Együtt elnökének. A Rogán Antal kontra Juhász Péter személyiségi jogi per tárgyalásának szünetében az utóbbit kérdeztük pártelnöki terveiről, de egyelőre csak annyit mondott, hogy a választásra 10 százalékig szeretné feltornázni az Együttöt, amely szerinte már most bekerülne a Parlamentbe. A közvélemény-kutatások egyelőre kitartóan 5 százalék, tehát a bekerülési küszöb alatt mérik a pártot.

MTI / hvg.hu Itthon

Gyurcsány szerint a parlamenti küszöbön állnak

Három hónappal a Demokratikus Koalíció (DK) megalakulása után egyes felmérések szerint a párt a parlamentbe való bejutás küszöbén áll - mondta Gyurcsány Ferenc szerdán miskolci sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány: a DK tavasszal már a parlamenti küszöb felett lesz

Több ezer tagfelvételi kérelemről és 1200-1500 ember beléptetéséről tud eddig Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, a volt miniszterelnök pedig már azzal is elégedett lenne, ha stabil középpártként a parlamentbe jutnának 2014-ben.

MTI/hvg.hu Itthon

Áder: "szószólót" kaphatnak a parlamentben a kisebbségek

Magyarország "komoly késésben van" a külföldön élők szavazati jogának szabályozásával más országokhoz képest – mondta Áder János európai parlamenti képviselő egy budapesti konferencián. A fideszes politikus beszélt arról is, hogy pártja javaslata szerint az itthoni kisebbségekre nem vonatkozna az ötszázalékos parlamenti küszöb, de ha mégsem tudnának mandátumot szerezni, lenne egy „szószólójuk” az Országgyűlésben.

MTI Világ

Több párt juthat be az orosz dumába

Oroszországban újra 5 százalékra viszik le a parlamentbe való bejutás küszöbét a jelenlegi 7 százalékról; legalábbis ilyen értelmű törvényjavaslatot nyújtott be az állami dumának Dmitrij Medvegyev államfő, de az új szabály elfogadása esetén sem vonatkozna az idén decemberben esedékes parlamenti választásokra, csak az azt követőkre.

Dezső András (hvg.hu) Itthon

Saját sírját ásta mélyebbre az MDF és az SZDSZ

Az 1989-ben megalkotott választási rendszer és a parlamenti küszöb megemelése az akkor még befolyásos pártoknak, az SZDSZ-nek és az MDF-nek kedvezett, míg a kisebb, marginális formációknak szinte esélyt sem adott a parlamentbe jutásra. A „kiszorítósdi” évekkel később visszaütött: a két nagy rendszerváltó pártnak már esélye sem volt a parlamentbe jutni.

MTI Itthon

Forsense: az LMP átlépheti a parlamenti küszöböt

Ha az LMP-nek sikerülne az ajánlószelvényeket határidőre összegyűjtenie és minden területi pártlistán szerepelne, valamint a legtöbb egyéni választókerületben lenne jelöltje, akkor nagy valószínűséggel bejutna a parlamentbe - áll a Forsense közvélemény-kutatásában, amely szerint a teljes népesség három százaléka, míg a biztos pártválasztók öt százaléka szavazna a pártra.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával