hvg.hu Itthon

Az MNB-törvény vitája és a szavazás: "civilizált országban vezetőszáron vitték volna el Matolcsyt"

Megkezdődött a Parlamentben a köztársasági elnök által visszadobott, botrányos MNB-törvénymódosítás vitája. A titkolózás köztársásági elnök és egyéb hatóságok által is kifogásolt részei kikerültek a javaslatból, de az ellenzék nem elégedett. A kormány szerint az ügyészséghez kell fordulni, ha valaki gyanús dolgokat lát, a kormány csak túltolta a biciklit jószándékúan. Az érintett Bánki Erik fideszes képviselő meg sem jelent a részletes vita alatt. Az ellenzék szerint régen selyemzsinór járt volna Matolcsynak, ma itt viszont fizetésemelést kap. A Parlament meg is szavazta a törvénymódosítást

hvg.hu/MTI Itthon

Varga: Paksnak köszönhető, hogy nem volt Ceausescu-féle áramszünet

Elkezdődött a paksi bővítésről szóló parlamenti vita, melyben Varga Mihály azt mondta, a beruházás a nemzeti szuverenitásunk "egyik legfontosabb építőkockája". Szerinte nagyon kedvező feltételeket sikerül kiharcolnunk az olcsó hitelnek köszönhetően. Az ellenzék szerint a beruházásról nincs érdemi vita, "egy soha meg nem térülő beruházás", ráadásul a legfontosabb kérdésekben nem lehet tisztán látni.

MTI Itthon

Hajnalig vitáztak a parlamentben, egyetlen fideszessel

A pénzügyi tárgyú törvények módosításáról, valamint a kormány 2030-ig terjedő területfejlesztési koncepciójáról szóló javaslat általános vitájával folytatták a keddi napirend megtárgyalását a képviselők, csaknem hajnali 2 óráig. A vitáig egyetlen képviselő tartott ki a Fidesz részéről. Ma elvileg reggel 9-kor kezdenek a képviselők.

hvg.hu Itthon

Hoffmann Rózsa tervét bírálták

A sztrájk árnyékában tart vitanapot az Országgyűlés az oktatás államosításáról. Pokorni Zoltán szerint nem lett volna szükség ilyen drasztikus lépésére, a Fidesz szakpolitikusa szerint téves lenne egy kaptafára nevelni a gyerekeket. Hiller István azt mondta, hatalmas káoszt okoz a január 1-től életbe lépő új oktatási rendszer.

hvg.hu Itthon

A cigányságról kezdeményez vitát a Fidesz

Még novemberben megvitatnák a fideszesek a cigányság helyzetét. Emellett a közeljövőben kerülhet sor a rezsiköltségekről és az oktatás állami átvételéről szóló vitára is.

Ertsey Katalin Vélemény

Egy Facebook-forradalom margójára

Beszámoló arról, hogy hogyan születnek a döntések a Nemzeti Együttműködés Rendszerében. Ertsey Katalin országgyűlési képviselő írása a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi tényállásáért folytatott parlamenti küzdelemről, és az ügy tanulságairól.

Tamás Gáspár Miklós Nyüzsi

TGM: Simogassátok meg őket!

Utóirat a „Pofozzátok föl őket!” című, a családon belüli erőszakról és egynémely kormánypárti képviselő mérhetetlen bunkóságáról szóló cikkhez.

MTI / hvg.hu Itthon

Családon belüli erőszak: az LMP szégyenről, az MSZP megalázásról beszél

Az LMP szerint a Fidesz képviselői szégyent hoztak az Országgyűlésre, amikor 10 órakor, a nyilvánosság teljes kizárásával tárgyalták a családon belüli erőszakról népi kezdeményezést. Az MSZP-nél is magalázónak és minősíthetetlennek nevezték a kormánypárti politikusok kijelentéseit, amelyek a parlamenti vitában hangzottak el.

1 2 3

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával