Zelki Benjámin Itthon

Tényleg megújulhat a pesti rakpart, csak éppen mindent kihúztak a tervekből, ami jó volt

Noha örömhír lehetne, hogy ősztől megújulhat a pesti rakpart, de mégsem az, hiszen a korábban bemutatott tervekből szinte mindent kihúztak, ami azt izgalmassá és progresszívvé tette: a bringasáv, a forgalomcsillapítás, és a korábban bemutatott impozáns úszóművek is elmaradnak. Egyedül az Erzsébet és Szabadság híd között lesz egyáltalán bármilyen kerékpáros-fejlesztés, az Erzsébet hídtól északra, a város legturistásabb, legközpontibb részén nem hogy nem, még a parkolóhelyeket is szélesítik, az V. kerület kérésére.

Zelki Benjámin Itthon

Mindenkit bosszantani fog az észak-pesti rakpart

Az autósok elbukják az alsó rakparton az egyik haladási sávot, a bringások félúton kereshetik köddé váló útjukat, a gyalogosok pedig verhetik az őket a Dunától elválasztó korlátot. Információink szerint így foglalható össze az a projekt, amit az úszó-világbajnokság után hagynának a budapestieknek.

hvg.hu Itthon

Korzót álmodnak az alsó rakpartra Tarlósék

A Fővám tér és a Kossuth tér között újítanák meg a pesti alsó rakpartot: új utat, bicikliutat, sétányt és zöld területeket építenének. A közgyűlés várhatóan áprilisban dönt a tervpályázat kiírásáról. A környéken további nagyszabású felújítások indulnának.

hvg.hu Közlekedés

Lezárják a pesti alsó rakpartot két hétre

Felújítás miatt két hétre lezárják a Salkaházi Sára rakpartot, azaz a pesti alsó rakpart Szabadság híd és Közraktár utca közé eső szakaszát. A felújításra az M4-es metró Fővám téri szerkezetépítése miatt, valamint a közelmúltban levonult árvíz során keletkezett károsodások helyreállítása miatt van szükség.

hvg.hu Itthon

Visszavonult a Duna, de még nem állt helyre a BKK menetrendje

Az árvíz utáni helyreállítás idején még érvényben vannak forgalmi változások: a pesti alsó rakpart egy szakaszán még szivattyúznak, a 2-es villamosok rövidített útvonalon járnak, a 4-6-os villamosok nem állnak meg a Margitszigetnél. Nem közlekednek a D11, D12 és D13-as jelzésű hajók.

MTI Autó

Tarlós: lefedhetik a pesti alsó rakpart egy részét

A pesti alsó rakpart egy részének lefedése is felmerült lehetőségként a rakparti forgalom átszervezése kapcsán – mondta Tarlós István főpolgármester csütörtökön, a Tv2 Mokka című műsorában.

hvg.hu Itthon

Index: akár végleg kizárhatják az autósokat a pesti alsó rakpartról

A pesti alsó rakpart belvárosi szakaszának forgalomcsillapításával számol az ősszel a fővárosi közgyűlés elé kerülő rakpartfejlesztési koncepció. A legpuhább verzió szerint 30-40 km/órás sebességhatár és járdaszintre emelt zebrák segítenék elő az új Duna-parti sétány elérését, a köztes változat egyirányúsítással és egy sáv elvételével operál, míg a legdurvább forgatókönyv szerint kizárnák a teljes autós forgalmat – számolt be az Index.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával