hvg.hu Élet+Stílus

Bubis siker

A Decanter World Wine Awards (DWWA) a legnagyobb nemzetközi borverseny, amelyre idén rekord számú, 17 200 nevezés érkezett. A londoni zsűrizésben 219 nemzetközi szakértő vett részt. Az ízlésük kiváló, hiszen egy magyar pezsgő is kiérdemelte a rangos platina minősítést.

-in- Élet+Stílus

Húszmilliós merítés - kóstolójegyzet

Több, mint 20 millió forint értékű bort kínálgatnak szét az ezen a hétvégén zajló VinCE Budapest mesterkurzusain a Hotel Corinthiában. Jegyzetünkben igyekszünk bemutatni, milyen érdekességekre bukkanhatott a többé-kevésbé civilizált borissza.

-izsák- Élet+Stílus

Kis halak nagy ötlettel – kommunikál a pezsgőspalack

Nemrégiben kezdtek szállingózni a hírek, amelyekre tech-mániások és borbarátok egyaránt felkapták a fejüket: már Magyarországon is van NFC-technológiával ellátott pezsgősüveg. A pezsgő készítőjét, Jelena Szavercsenkót és párját, a rádiós kommunikációkat fejlesztő mérnököt, Kern Pált kérdeztük.

hvg.hu Élet+Stílus

Golden Globe vacsora olasz módra

1300 vendégre 11 séf főzött az olasz származású Alberico Nunziata vezényletével. Naná, hogy nem maradhatott ki a parmezános rizottó meg a profiterol.

F.B. Élet+Stílus

Ikonok és tabudöntögetők - Y-generációs bubisok

A buborékoktól csillogó év végén felmerülhet a kérdés, mit várunk a pezsgőtől? Klasszikus eleganciát, elképesztő mélységeket vagy éppenséggel játékosságot? Esetleg egzotikumot vagy inkább természetességet? A hangulatunktól, az alkalomtól függ-e vagy a divat, a trendek diktálják, mi kerül a poharunkba?

hvg.hu Élet+Stílus

Magyar bubisok a világ legjobb pezsgői között

A Champagne és Pezsgő Világbajnokság szeptember elsejei Londonban megtartott díjátadó gáláján rangos díjat vehettek át a somlói Kreinbacher Birtok képviselői. Miután Prestige Brut és Brut Classic 2011 Magnum pezsgőjükért aranyérmet kaptak az idei versenyen, kiérdemelték a 11 nemzeti trófea egyikét.

hvg.hu Élet+Stílus

Aranyos Somló – pezsgőben is nagyon jók vagyunk

Harmadik alkalommal rendezték meg Angliában a Champagne- és Pezsgő-világbajnokságot (CSWWC), amelyen két aranyérmet is kiérdemeltek a somlói Kreinbacher Birtok pezsgői. A versenyt az elismert Champagne-specialista, Tom Stevenson neve fémjelezi, a zsűribe meghívást kapott egy hazai szakértő, Márkus György is.

T.S. Élet+Stílus

Az Eb pezsgője

Nem tudjuk, hány pezsgősdugó röpült a levegőbe kedden este a bordeaux-i Matmut Atlantique stadionban lezajlott osztrák–magyar meccs után. De azt igen, mivel koccinthattak a magyar játékosok és a VIP-páholyok vendégei a győzelemre. A franciaországi labdarúgó-Eb hivatalos pezsgőmárkája a Hédiard.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes találkozás: a szűz és a pezsgő – recept

Pikáns kép, ugye? Szaftos, puha, engedelmes sertésszűz. Omlós-ruganyos húsával felveheti a versenyt a büszke bélszínnel, és megérdemli a pezsgőfürdőt. És mi is megérdemlünk egy ünnepi fogást a hosszú hétvégén.

-in- Gasztro

Furmint Február – nagy kóstoló

Ha február, akkor furmint, és ha furmint, akkor immáron hagyományosan az összbornépi kóstolóval kezdjük. A hónap elején idén hetedszer gyűlekeztek a városligeti Vajdahunyadvárban a furmint szerelmesei, hogy több mint másfélszáz bor ízlelgetése közben igyekezzenek megfejteni e fajta titkát. Vagy, hogy „csak” élvezzék a fajta ezerféle arcát.

hvg.hu Gasztro

Magyar pezsgők - körkép

Vajon tart már ott a sokat emlegetett hazai pezsgőforradalom, hogy egyre többen tudatosan válasszanak, és ne csak rutinból döntsenek vagy vakon találgassanak, milyen pezsgővel koccintsanak szilveszter éjjel (is)? Nemrég közel negyven hazai, tradicionális pezsgőt kóstoltunk. A furmintok végeztek az élen.

Fütő Beáta Gasztro

Amikor pezsgőt választunk – beszédes címkék

Bár egyre többen vallják, hogy bármely hétköznap ünnepi lehet, ha pezsgőt bontunk, mégis ilyentájt kerül a legtöbb palack az asztalra. Akár ajándékba vesszük, akár vendéglátásra, otthonra, nagyon nem mindegy, milyen minőségűt, stílusút választunk, melyik méltó valóban az ünnepléshez és az évbúcsúztató koccintásokhoz. A jó döntéshez elég, ha tudjuk, milyen információkat keressünk a címkén.

hvg.hu/VinceBudapest Gasztro

Mit iszik a világ karácsonykor?

Tőlünk közel s távol is jellemzően pezsgővel, borral, netán sörrel, portóival, brandyvel koccintanak a népek az ünnepek alatt. De pontosan mivel is, és honnan kerül hozzájuk?

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk