I.N./hvg.hu Élet+Stílus

Borvilágos napok Budapesten

Új helyszínen, 160 magyar és külföldi pincészet, húsz mesterkurzus, világhírű borászok, borszakértők és borszakírók részvételével tartják a VinCE Budapest 2018 Wine Show-t április 5. és 7. között a Várkert Bazárban.

hvg.hu Élet+Stílus

Tíz pezsgős tévhit, amivel még idén érdemes leszámolni

Igazán kár lenne a pezsgőket fejfájós, másnapos szilveszteri emlékekhez kötni, esetleg éppen „mindegy, csak koccintsunk valamivel” alapon letudni a következő újévkezdésig. Miként a boroknál, a pezsgőknél is érdemes több pincészetet, stílust, borvidékeket és szőlőfajtákat megismerni, hogy kiválaszthassuk azt, amelyik – legalábbis számunkra – az igazi. Eközben ráadásul nemcsak megszokásainkkal, hanem néhány tévhittel is leszámolhatunk.

hvg.hu Élet+Stílus

Bubis siker

A Decanter World Wine Awards (DWWA) a legnagyobb nemzetközi borverseny, amelyre idén rekord számú, 17 200 nevezés érkezett. A londoni zsűrizésben 219 nemzetközi szakértő vett részt. Az ízlésük kiváló, hiszen egy magyar pezsgő is kiérdemelte a rangos platina minősítést.

-in- Élet+Stílus

Húszmilliós merítés - kóstolójegyzet

Több, mint 20 millió forint értékű bort kínálgatnak szét az ezen a hétvégén zajló VinCE Budapest mesterkurzusain a Hotel Corinthiában. Jegyzetünkben igyekszünk bemutatni, milyen érdekességekre bukkanhatott a többé-kevésbé civilizált borissza.

-izsák- Élet+Stílus

Kis halak nagy ötlettel – kommunikál a pezsgőspalack

Nemrégiben kezdtek szállingózni a hírek, amelyekre tech-mániások és borbarátok egyaránt felkapták a fejüket: már Magyarországon is van NFC-technológiával ellátott pezsgősüveg. A pezsgő készítőjét, Jelena Szavercsenkót és párját, a rádiós kommunikációkat fejlesztő mérnököt, Kern Pált kérdeztük.

hvg.hu Élet+Stílus

Golden Globe vacsora olasz módra

1300 vendégre 11 séf főzött az olasz származású Alberico Nunziata vezényletével. Naná, hogy nem maradhatott ki a parmezános rizottó meg a profiterol.

F.B. Élet+Stílus

Ikonok és tabudöntögetők - Y-generációs bubisok

A buborékoktól csillogó év végén felmerülhet a kérdés, mit várunk a pezsgőtől? Klasszikus eleganciát, elképesztő mélységeket vagy éppenséggel játékosságot? Esetleg egzotikumot vagy inkább természetességet? A hangulatunktól, az alkalomtól függ-e vagy a divat, a trendek diktálják, mi kerül a poharunkba?

hvg.hu Élet+Stílus

Magyar bubisok a világ legjobb pezsgői között

A Champagne és Pezsgő Világbajnokság szeptember elsejei Londonban megtartott díjátadó gáláján rangos díjat vehettek át a somlói Kreinbacher Birtok képviselői. Miután Prestige Brut és Brut Classic 2011 Magnum pezsgőjükért aranyérmet kaptak az idei versenyen, kiérdemelték a 11 nemzeti trófea egyikét.

hvg.hu Élet+Stílus

Aranyos Somló – pezsgőben is nagyon jók vagyunk

Harmadik alkalommal rendezték meg Angliában a Champagne- és Pezsgő-világbajnokságot (CSWWC), amelyen két aranyérmet is kiérdemeltek a somlói Kreinbacher Birtok pezsgői. A versenyt az elismert Champagne-specialista, Tom Stevenson neve fémjelezi, a zsűribe meghívást kapott egy hazai szakértő, Márkus György is.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk