MTI Világ

Zsúfolt piacot bombáztak le Jemenben

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan haltak meg, van olyan forrás, amely 40 halottról adott hírt. Valószínűleg nők és gyerekek is meghaltak.

T.S. Élet+Stílus

Éjszakai buli a piacokon

Nálunk van már hagyományosan éjszakája a múzeumoknak, a színházaknak, az olvasásnak is, de a piacozásnak nem. Pedig mekkora buli. Valenciában a tavalyi fergeteges siker után, az elmúlt hétvégén másodszor rendezték meg a piacok éjszakáját.

hvg.hu Élet+Stílus

Magyar sört a románoknak

A bukaresti sörösöknek jól kezdődik majd a jövő hét. Magyar főzdék mutatkoznak be március 7-én a román fővárosban.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Zágrábban piacoltunk, štruklit ettünk – recept

Nyáron húzunk le a tengerpartra, télen fel a hegyekbe síelni. Útba esik jövet-menet, de legfeljebb célirányosan beugrunk egyet shoppingolni. Pedig Zágrábban jó csak úgy lenni, különösen forgolódni a piacon, és berámolni pár vásárfiát a csomagtartóba. No és megkóstolni valami nagyon helyit.

hvg.hu Nagyítás

Lessen be a Vásárcsarnok kulisszái mögé!

A Vámház körúti csarnok építése 1897-ben fejeződött be Petz Samu tervei alapján (az építész alkotása többek között az Országos Levéltár és a Budapesti Műszaki Egyetem több épülete, valamint a Szilágyi Dezső téri templom). Alapterülete több mint 10 ezer négyzetméter, az úgynevezett bazilikális csarnokszerkezet 1 főhajóból, két oldalról 7-7 mellékhajóból és hátul 1 mellékcsarnokból áll. A kivitelezésben olyan cégek működtek közre, mint a pécsi Zsolnay gyár, vagy a Schlick acélszerkezeti művek. A Vásárcsarnok 1896-os átadása után mindössze kétszer szorult nagyobb felújításra, legutóbb 1994-96 között, ekkor építették be a galériára vezető mozgólépcsőket, és állították helyre az eredetileg szemétszállításra kialakított, Dunapartra vezető alagutat.

1 2 3 4 5 6 7
35

A címlapról ajánljuk