hvg.hu Tech

Ilyen különös módon derülhet ki a piramisok titka

Kis túlzással Dunát lehetne rekeszteni a drónokkal készített videókkal. Persze közöttük is vannak kifejezetten hasznos, tudományos célra készített filmecskék. Az alábbi például a rejtélyes núbiai piramisok titkát kutatja.

Schranez Rebeka Kult

Lefúrt a szfinx alá, de nem talált semmit

A 2011-es arab tavaszig régészeti főfelügyelő, kulturális miniszterhelyettes volt, járja a világot, előadásokat tart és most is harcol az egyiptomi kincsek visszajuttatásáért. Zāhi Ḥawāss a világ egyik legismertebb egyiptológusa nemrég Magyarországon járt. Mi van szfinx alatt? Miért kellenek robotok a piramisok kutatásához? Interjú.

MTI Világ

Németeket ítéltek el öt évre a gízai nagy piramis kifosztása miatt

Három német és hat egyiptomi állampolgárt egyenként öt év börtönbüntetésre ítéltek Egyiptomban, mert régészeti leleteket loptak el a gízai nagy piramisból, majd azokat külföldre csempészték - jelentette az al-Jóm asz-Szábe című egyiptomi napilap internetes oldalán.

MTI Világ

Lépcsős piramist találtak Egyiptomban

A gízai Nagy Piramisnál néhány száz évvel idősebb, mintegy 4600 éves lépcsős piramist találtak amerikai régészek Egyiptom déli részén, Tell Edfuban.

MTI Világ

Engedély nélkül vettek mintát a Kheopsz-piramisból

Felülvizsgálnák a Gízai-fennsík piramisainak biztonságára vonatkozó intézkedéseket az egyiptomi hatóságok, miután német kutatók engedély nélkül vettek mintákat Kheopsz fáraó piramisának egyik kamrájából.

MTI Világ

Leromboltak egy ötezer éves piramist Peruban

Helyrehozhatatlanul leromboltak egy 5000 éves piramist a perui főváros térségének legjelentősebb régészeti lelőhelyén feltételezett ingatlanspekulánsok az elmúlt hét végén.

MTI Kult

Révész Sándor az intimitás felé fordul

Három év kihagyás után rendhagyó turnéra indul a Piramis egykori énekese, Révész Sándor. A piramisos korszakot végleg lezárta az életében, és nem tud elképzelni egy újabb fellépést egykori zenésztársaival.

MTI Világ

Leromboltatnák a szfinxet Egyiptomban

Az egyiptomi szalafisták vezére szerint az embert ábrázoló "bálványkép" ellentétes az iszlám jogrenddel, a saríával. Al-Guhari már a tavaly megdöntött Mubarak-rezsim idején szorgalmazta a fáraószobrok megsemmisítését.

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Fejreállt piramis Vietnamban

A feje tetejére állított piramis alakú épületet német mérnökök tervezték, és a Hanoi Múzeumnak szánták Vietnamban.

1 2 3

A címlapról ajánljuk