hvg.hu Itthon

Megígérte, betartotta: a hódmezővásárhelyi plébános a fideszes jelölt támogatásra szólította fel a híveket

Megtörtént, amit Németh László plébános már beharangozott: elmondta, kire kell és nem szabad szavazni Hódmezővásárhelyen. Sokan megdöbbentek a szentmise végén lezajlott tízperces politikai kinyilatkoztatás hatására. Márky-Zay Péter ellenzéki jelöltet is elkeserítette az ügy, szerinte az egyház tekintélyén óriási csorba esett.

hvg.hu Itthon

Újabb papot mentettek fel Baranyában, most a pénzzel lehet gond

Felmentettek egy papot a szolgálat alól, mert állítólag nem tud elszámolni a plébánia pénzével Mohácson – így értesült a Szabad Pécs. Úgy tudják, több millió forint tűnhetett el. A Pécsi Egyházmegye az RTL Híradó kérdésére csak annyit közölt, hogy belső vizsgálatot folytatnak az ügyben. A rendőrség szerint hozzájuk nem érkezett feljelentés.

hvg.hu Itthon

"Övön aluli ütések" - megszólalt a menekülteket befogadó körmendi plébános

Kevesebben támogatják a körmendi plébános menekültbefogadó akcióját, mint ahányan ellenzik azt - tapasztalta Németh Zoltán, aki templomba járóktól is megkapta a sorosbérenc címkét. A plébános hangsúlyozza, hogy akciójában nincsen semmi politikai szándék. Úgy gondolja, dolgozni kell, hogy a magyarokról lemossák az idegengyűlölet bélyegét, de így nehéz lesz. Németh Zoltánt egyetlen püspök biztosította támogatásáról.

hvg.hu Itthon

Fagyoskodó menekülteket fogadott be a körmendi plébános

Németh Zoltán plébános komolyan vette Ferenc pápa kérését, és befogadott pár menedékkérőt. Elképesztő cinizmust tapasztalt az állam részéről: a menedékkérők közül sokan még sosem használtak fatüzeléses kályhát, ezért fagyoskodtak a körmendi sátortáborban.

hvg.hu Itthon

"Milyen emberek vagyunk?" Újabb katolikus papi kritika menekültügyben

Egyre-másra hallatszódnak kritikus hangok a magyar katolikus egyházon belül, egyelőre csak alsóbb szinteken. Most a röszkei plébános szólalt meg, kritikája egyfelől a katolikus püspöki kar némaságának szól, de bírálat éri a katolikus emberbaráti szolgálat nehézkességét is, és a kormány által kiváltott előítéleteket.

hvg.hu Bűnügy

Üzent a szegedi dóm plébánosa a béna perselytolvajoknak

Karácsony első napján ellopták a szegedi dóm húszkilós perselyét. A tolvajok azonban nem jártak jól, mert pénz nem volt benne. A plébános nem tett feljelentést, de üzent a „ragadós kezű testvéreknek” – írja a Délmagyarország.

hvg.hu Itthon

Összeverték a tahitótfalui plébánost Szentendrén

Egy hatvanas éveiben járó férfi támadta meg a tahitótfalui plébános Szentendrén. A rendőrség garázdaság miatt nyomoz, és térfigyelő kamerás felvételek segítségével keresi az ismeretlen támadót.

hvg.hu Itthon

Pénteken hagyja el a parókiát a családra vágyó Tibi atya

Azonnali hatállyal felfüggesztette a papi szolgálat alól a Győri Egyházmegyei Hivatala nagybajcsi plébánost, aki a vasárnapi misén jelentette be, hogy lemond a papi hivatásról, mert családot szeretne alapítani. Később az is kiderült, hogy Balogh Tibor a község egyik polgármesterjelöltje. A Kisalföld szerint a plébános azért döntött így, mert felőrölte a magány. Ugyanakkor elmondása szerint új életének egyelőre egyedül vág neki.

MTI Világ

Bepereltek egy pedofil plébánost Lengyelországban

Polgárjogi pert kezdeményezett egy volt plébános ellen egy lengyel fiatalember, akit molesztáltak gyermekkorában – adta hírül a Helsinki Alapítvány az Emberi Jogokért, amely jogi segítséget nyújt a panaszosnak.

MTI Itthon

Előzetesben van a cibakházi plébános gyilkosa

A bíróság elrendelte a cibakházi rablógyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. A budapesti férfi ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

Itthon

Sikkasztással vádolnak egy Nógrád megyei plébánost

Sikkasztás és csalás miatt emelt vádat az ügyészség egy Nógrád megyei plébános ellen, aki öt éven át rendelkezett sajátjaként Kutasó és Bokor egyházközségének civil jövedelempótlékával. Az 57 éves férfi több mint hárommillió forint kárt okozott a Váci Egyházmegyének valamint két embernek 2007 és 2011 októbere között.

1 2

A címlapról ajánljuk