Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Pleschinger a WSJ-nek: az MNB nyitva hagyta a lehetőségeit

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nyitva hagyta pénzügypolitikai lehetőségeit, beleértve az újabb kamatcsökkentést is, ha a külső kockázatok enyhülnek - mondta Pleschinger Gyula, az MNB monetáris tanácsának tagja a Wall Street Journalnek.

MTI

Matolcsy-botrány: Londonban szivárogtatásra emlékeznek

Matolcsy-botrány: Londonban szivárogtatásra emlékeznek

A jegybank szerint csak fikció az az üzleti ebéd, amelyen Matolcsy György kiszivárogtatta a Goldman Sachsnak, hogy a kormány az IMF-hez fordul. Matolcsy munkatársa szerint az ebéd megtörtént, csak a kiszivárogtatás nem igaz. Egy londoni elemző viszont emlékszik arra, hogy volt szivárogtatás.

Matolcsy nem fecsegte ki az IMF-titkot a volt államtitkár szerint

Nem igaz, hogy Matolcsy György bennfentes információt adott volna át a Goldman Sachs pénzintézet képviselőinek 2011 novemberében - mondta az Origónak Pleschinger Gyula, az NGM egykori államtitkára.

hvg.hu

Kritizálja Matolcsyék kamatvágási rekordjait a monetáris tanács egyik tagja

Magyarországnak nagy a külföldi kitettsége, az ukrán válság miatt is bizonytalan a piac, ezért meggondolandó a kamat csökkentése - mondta Pleschinger Gyula a Reutersnek.

MTI

Pleschinger: nem vagyunk nyomás alatt

Pleschinger: nem vagyunk nyomás alatt

A magyar jegybanknak van ideje "kényelmesen" elemezni a jelenlegi piaci zuhanások inflációra gyakorolt hatását és beavatkozik, ha szükséges – mondta Pleschinger Gyula, a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának tagja pénteken a Reuters hírügynökségnek.

hvg.hu

Pleschinger: a monetáris tanács számol a piaci kilengésekkel

Pleschinger: a monetáris tanács számol a piaci kilengésekkel

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa figyelemmel kíséri a piacokat, és számol velük, amikor dönt az alapkamatról - mondta Pleschinger Gyula, a testület tagja a Reuters hírügynökségnek adott telefonos interjúban szerdán.

MTI

Pleschinger: tovább olvadhat a magyar alapkamat

Magyarország esetében az ország egyéni helyzete miatt van mozgástér az alapkamat csökkentésére – mondta Pleschinger Gyula, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja a Wall Street Journal napilapnak adott interjújában.

MTI

Megint Pleschinger szavazott egyedül máshogy a kamatdöntésnél

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának egy tagja, Pleschinger Gyula szavazott kisebb, 10 bázispontos kamatvágásra a testület november 26-i ülésén, amelyen 20 bázisponttal 3,2 százalékra csökkentették a jegybanki alapkamatot - derül ki az ülés rövidített jegyzőkönyvéből, amelyet szerdán tett közzé honlapján a jegybank.

MTI

Matolcsy embere üzent a hitelminősítőknek

Nincs komolyabb nézeteltérés a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsán (MT) belül, egyedül a kamatcsökkentés mértékében merült fel különbség a jegybankárok között – nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Pleschinger Gyula, a testület tagja. Szerinte Magyarországnak már most is befektetésre ajánlott kategóriában kellene lennie.

MTI

Óvatosságra inti Matolcsyt a Monetáris Tanács egyik tagja

A Magyar Nemzeti Banknak (MNB) tovább kell csökkentenie a kamatvágás mértékén, elejét véve egy jelentősebb kamatemelésnek, ha romlana a hangulat a nemzetközi piacokon - jelentette ki Pleschinger Gyula, az MNB Monetáris Tanácsának tagja a Reuters hírügynökségnek.

MTI

Pleschinger: közeledik a kamatcsökkentések vége

Pleschinger Gyula szerint van még tér további kamatcsökkentésre, de már a végéhez közeledik a kamatvágási ciklus.

MTI

Pleschinger: folytatódni fog a kamatcsökkentés

A jegybank valószínűleg folytatja az alapkamat alkalmanként negyed százalékpontos csökkentését, jelezte a The Wall Street Journalnak adott interjúban hétfőn Pleschinger Gyula, az MNB Monetáris Tanácsának tagja. Hangsúlyozta, a tanács nagyon óvatos és konzervatív monetáris politikát folytat.

MTI

Egy Orbánt ültetnek Pleschinger Gyula helyettes kormányzói székébe

A Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank Kormányzótanácsában Pleschinger Gyulát a Magyarországot képviselő helyettes kormányzói tisztségből felmentik, a kabinet egyidejűleg Orbán Gábort nevezi ki a helyére.

MTI

NGM-államtitkár Londonban: nem lesz választási költségvetés

A magyar kormány nem készül "választási költségvetés" összeállítására - mondta csütörtökön Londonban Cséfalvay Zoltán.

MTI

Pleschinger is bekerült a Monetáris Tanácsba

Az Országgyűlés Pleschinger Gyulát választotta meg hat évre a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának tagjává hétfőn.

MTI

Pleschinger lemond, ha megválasztják a monetáris tanács tagjának

A gazdasági bizottság 18 igen, 5 nem és 2 tartózkodás mellett támogatta Pleschinger Gyula monetáris tanácstaggá való jelölését, megválasztásáról hétfő délután dönt az Országgyűlés.

MTI

Varga még titkolja, kit ültet Pleschinger helyére

Varga Mihály, a nemzetgazdasági miniszteri pozíció várományosa a napokban nevezi meg az adó- és pénzügyekért felelős államtitkárt a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagjává jelölt Pleschinger Gyula helyére – mondta a miniszterjelölt hétfőn.

MTI

Államtitkárát hozza a monetáris tanácsba Matolcsy György

Államtitkárát hozza a monetáris tanácsba Matolcsy György

Ülést tart hétfő délelőtt az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága. Az ülés első napirendi pontjaként a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának tagjának jelölhetik Pleschinger Gyulát, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárát.

hvg.hu

Váltás a jegybank élén: egy név már biztosnak látszik

Váltás a jegybank élén: egy név már biztosnak látszik

Pleschinger Gyula, az NGM államtitkára "legalább alelnök" lesz a Magyar Nemzeti Bankban, meg nem erősített értesülésünk szerint.

Matolcsyék agresszíven ösztönöznék a bankokat

Újra leül tárgyalni a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a bankokkal, és hitelezésük bővítéséért komoly kedvezményeket ajánlanak majd nekik - írja a hétfői Magyar Nemzet Pleschinger Gyula adó- és pénzügyekért felelős államtitkárra hivatkozva.

MTI
123

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X