hvg.hu Gazdaság

Ahol még a kenyérért is kokainnal fizetnek

Kolumbiában elvben véget ért a több évtizedes polgárháború. A szélsőbalos ideológiát hangoztató, de leginkább a kokainból élő terrorszervezet, a FARC megadta magát. Megegyezett a kormánnyal, letette a fegyvert, és mostantól politikai pártként működik. Elvben.

Dercsényi Dávid Világ

Ukrán konfliktus: újabb kárpátaljai áldozatot temettek el, a vízummentesség balul sült el az ottani magyaroknak

Ötre emelkedett a Putyin támogatását élvező keletukrán szakadárok által elpusztított beregszászi katonák száma. A polgármester szerint 40 beregszászi harcol a fronton – sokakat a rossz gazdasági helyzet kényszerít rá arra, hogy szerződéses katonák legyenek. Az EU-s részleges vízummentesség könnyítés helyett pokoli állapotokat eredményezett a határon.

MTI Világ

Szíria - esély a békére?

Formálisan életbe lépett Szíriában a biztonsági övezetekről szóló rendelkezés, amelynek értelmében a kijelölt térségekben felfüggesztik a harci cselekményeket.

Bihari Ádám Világ

Három éve nyertek a lázadók, beleroppant egész Ukrajna

Három évvel ezelőtt vesztette el Ukrajnát a Kreml. Kollégánk ott volt Kijevben, amikor Janukovics államfő emberei vérfürdőt rendeztek az ukrán főváros központi terén, majd fejvesztve menekültek el. A győzelemből azonban nem lett örömünnep: Ukrajna egy részét megszállta Oroszország, egy másik részén szeparatistákaát támogatva fűti tovább Európa elhallgatott háborúját. Bihari Ádám visszaemlékezése.

MTI Világ

Aszad: Ha az ember a saját népét gyilkolja, akkor aligha támogatják

Bassár el-Aszad szíriai elnök bármiről hajlandó tárgyalni a hónap végén Asztanában tartandó megbeszéléseken – derül ki abból az interjúból, amelyet francia médiumoknak adott a múlt hét végén, s melyből hétfőn közölt újabb részletek a szíriai állami média és a francia sajtó.

hvg.hu Nagyítás

Menekülés vagy túlélés - élet a szíriai pokolban

Amíg a felkelők az utolsó szálig nem hagyják el Aleppó keleti részét, addig nem lesz tűzszünet, a kormány nem ad esélyt a lázadóknak - jelentette be a szír külügyminisztérium a napokban. A város keleti, lázadók által ellenőrzött részében már egyetlen működő kórház sem maradt, és alapvető élelmiszerekhez is alig lehet hozzájutni, de a szír-orosz-iráni erők által júliusban körbezárt és folyamatosan szétbombázott területen így is mintegy 300 ezer ember rekedt. Szíria több városa is ugyanígy szinte szellemvárossá vált. Az emberek választhattak: vagy elmenekülnek és megpróbálnak átjutni Törökországba, vagy az életük a harcokról, az ostromokról, a szükségről és a túlélésről fog szólni.

hvg.hu Világ

Aleppo – az ellenzék is lövi a polgári személyeket

Felháborítónak és megdöbbentőnek nevezte az ENSZ szíriai ügyekben illetékes különképviselője, hogy a Basar Asszad szíriai elnök ellen harcoló felkelők már két napja folyamatosan lövik a nyugat-aleppói polgári negyedeket. Staffan de Mistura megerősítette, hogy a háborús bűncselekménynek számító akciókban már több tucat ember vesztette életét.

hvg.hu Itthon

Oldja meg maga az útlevelét, üzeni a külügy a Szíriában rekedt nőnek

Fáradjon el a bejrúti nagykövetségre, ott megcsinálják az útlevelét, üzeni a Szíriában rekedt nőnek a magyar külügy. 225 km-t kéne csak megtennie három lányával egy bombázásoktól védettebb, de polgárháborús területen. Pedig volt már több eset, hogy a magyar állam hazahozott külföldön rekedt magyarokat, legutóbb Tóásó Elődöt Bolíviából.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával