hvg.hu Világ

Putyin azt mondja, nem akarja megosztani az EU-t

Egységes és fejlődő EU-t szeretnénk, az unió Oroszország legfontosabb kereskedelmi és gazdasági partnere – mondta Vlagyimir Putyin nem sokkal az előtt, hogy elindult volna ausztriai látogatására. Az orosz államfő az utóbbi időben egyre ritkábbam látogat Nyugatra, igaz Magyarországon tavaly kétszer is megfordult.

hvg.hu Itthon

Bíróság mondta ki: Politikai okokból rúgták ki Szert Boglárkát

Az Antall József Tudásközpont korábbi munkatársa szerint azért mondtak fel neki, mert kiállt egy munkatársnője mellett, akit megalázó szavak értek, miután a Facebookon lájkolta az olimpia elleni aláírásgyűjtést. A bíróság most nem jogerős ítéletében kimondta: jogsértő volt Szert kirúgása. Az AJTK-nak az elmaradt munkabért, valamint másfél millió forint értékű sérelemdíjat is meg kell fizetnie.

Csatlós Hanna – Czeglédi Fanni Kult

Mindig csak a mocskos politika

Már csak azért is térdig gázolunk a politikában, mert választási kampány van, de a hatalmi játszmák, a pártpolitikai súrlódások, a kisebb-nagyobb átverések, csúsztatások, lenyúlások kampányidőszakon kívül is megadják a közélet ritmusát. Megnéztük, miként állítanak a sorozatok görbe tükröt a politikusoknak, és hogy reflektálnak az aktuális politikai helyzetekre. Merüljenek alá velünk a hatalom, a korrupció és a manipuláció mocsarába!

Vándor Éva Élet+Stílus

Van, ahol szégyen, ha nincs nő vezető pozícióban

A példaképek azért vannak, hogy lássuk magunk előtt: meg lehet csinálni – vallja Ausztrália első női külügyminisztere. Julie Bishop nem ismer olyan politikust, aki azért akarna egy posztot, mert nő, és úgy gondolja, minden nő azt szeretné, hogy a tehetségét, az értékeit ismerjék el. Az ausztrál külügyminisztert budapesti látogatásán kérdeztük.

Hercsel Adél Kult

Kepes András: "Nem akartam kifigurázni a történelmet, ez nem pamflet"

Az aktuális hatalom mindig a saját átpolitizált történelemszemléletét kényszeríti rá a társadalomra – ezzel a párbeszédet kizáró, torzító látásmóddal megy szembe Kepes András „átfésült” formában most újra megjelent, Tövispuszta című kötetében. HVG-interjú.

1 2 3 4 5 6 7
16

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával