MTI Instant tudomány

A pollenhelyzet fokozódik

Várhatóan emelkedni fog, helyenként elérheti a tüneteket okozó szintet is a nyírfa virágporának koncentrációja a levegőben hétvégén, illetve a jövő hét első felében – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a Facebook-oldalán.

MTI Itthon

A pollenek már köztünk vannak

A szokatlanul enyhe idő hatására egyes kora tavaszi allergén növények virágpora már megjelent a levegőben, az allergiások tünetei is jelentkezhetnek - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken.

MTI Plázs

Reszkessen, akinek parlagfüves a telke!

Eddig hatvan eljárást indult parlagfüves területek miatt Tolna megyében - közölte a Tolna Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága szerdán.

MTI Itthon

Újabb csapás vár az allergiásokra

A tavaszi fák virágzási szezonja véget ért, szerepüket fokozatosan átveszik a nyári gyomok, közöttük is elsősorban a pázsitfűfélék, s várhatóan hamarosan a csalánfélék pollenszórása is elindul.

hvg.hu Plázs

Itt a kánikula, szenvedhetnek az allergiások is

Kedden időjárási front nem határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet, azonban a magasban és a talaj közelében zajló melegedés miatt a melegfrontokra és a kánikulára érzékenyek panaszai fokozódhatnak. A melegben szenvedhetnek a pollenallergiások is.

MTI Plázs

Kissé erősödött a pollenterhelés

Bár a hét elején még csökkent, szerdától ismét kissé erősödött az országban a pollenterhelés - írta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán szombaton.

MTI Plázs

Gyengült a pollentámadás az országban

Már csak a platán által kibocsátott pollenszennyezést regisztrálták magas koncentrációban, bár a fővárosban a fűz és a gyertyán pollenkoncentrációja is elérte a magas szintet - közölte az ÁNTSZ.

MTI Plázs

Néhol még tart a pollenszezon

Tovább csökkent a parlagfű pollenszórása, de az ország keleti részén néhol még másodfokú riasztás van érvényben, itt a múlt héten magas pollenkoncentrációt mértek. Az ország észak-nyugati felében viszont már a figyelmeztetést is visszavonták - közölte a tisztiorvos facebook oldala csütörtökön.

hvg.hu Plázs

Sötétbordó riasztás: kétmillió ember szenved

A kánikula miatt a héten tovább nőtt a levegő pollenterheltsége, az ország egyes részein sötétbordó riasztás van érvényben, amely a hat fokozatú skálán már a negyedik szint – írja a SOTE Médiasarok.

hvg.hu Plázs

A szénanátha súlyos következményei

A szénanátha a lakosság 10-15 százalékát érinti, ezzel a leggyakoribb allergiás megbetegedés. A reklámok és a különböző hirdetések egyaránt azt sugallják, hogy a panaszok könnyedén kezelhetők, a valóságban azonban mindez mégsem ennyire egyszerű.

hvg.hu Plázs

Melegfront jön, esővel

Csütörtöktől melegfronti hatásra kell számítani, azonban pénteken emellett átmenetileg ugyan, de hidegfront típusú tünetekre is kel számítani a csapadék miatt. Szombaton folytatódik az enyhülés, igazi kirándulóidő várható - írja a Meteoklinika.hu.


A címlapról ajánljuk