Mizsur András Itthon

Megöli-e a bosszantó kártevőket a farkasordító hideg?

Azt hihetnénk, hogy az évek óta nem látott zord téli időjárás a kártevőket is megviseli, de sajnos a patkányok és a poloskák simán átvészelik majd az extrém időjárást. Nem úgy a darazsak és a kullancsok.

hvg.hu Élet+Stílus

Tudta? A mindenkit megőrjítő poloska is migráns

2000-ben tűnt fel az országban, most pedig már azzal keseríti az életünk, hogy áttelelőhelyet keres: ő az afrikai eredetű zöld vándorpoloska. A legjobb finoman kitessékelni őket, akkor megúszhatjuk a bűzbombát.

hvg.hu Itthon

Bepoloskázott MTVA: súlyosabb az ügy, mint gondoltuk

A nyomozati anyagok szerint a lehallgatási ügy miatt távozó MTVA-vezetők egyike fogalmazott úgy, hogy a poloskák telepítése "magasabb célokat szolgált". A közmédia nemzetbiztonságilag védett intézmény, ez komoly kérdéseket vet fel.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor Spéder lett az új Soros György

Egy nap, öt hír - amiről mindenki beszél: akármilyen keveset keres, tegyen félre nyugdíjaskorára; újabb csapás, tőzsdei mélyrepülés is kijutott a kegyvesztettnek tűnő Spéder Zoltán FHB-jának; poloskát találtak az Eötvös Károly Intézetben, a kormányzat hevesen cáfolja, hogy ehhez bármi köze lenne; kiderült, dühös-e még a vele méltatlanul elbánó rendszerre Alföldi Róbert; szenzációs üzleti távlatok nyílnak egy fantasztikus hazai fejlesztés, az e-repülőgép előtt.

hvg.hu Itthon

Belügy: Mi nem a sarki boltban vesszük a poloskákat

Nem a sarki boltban szerzik be a titkosszolgálatok az információgyűjtéshez szükséges eszközöket, márpedig a Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (EKINT) fotóján látható szerkezet 20 ezer forintért a kiskereskedelemben is kapható – közölte a Belügyminisztérium (BM).

hvg.hu Itthon

Bakondi: a titkosszolgálat nem hallgatta le az Eötvös Károly Intézetet

Ha a titkosszolgálatok hallgatták volna le az Eötvös Károly Intézet irodáját, akkor azt a poloskát biztos nem találták volna meg – ezzel indokolta a miniszterelnök belügyi- és belbiztonsági tanácsadója egy mai sajtótájékoztatón, miért biztos benne, hogy nem a magyar szolgálatok hallgatták le az irodában zajló beszélgetéseket. Bakondi György arról is beszélt, hogy ha fokozódik a migrációs nyomás, növelni fogják a határon dolgozó rendvédelmi erők számát.

1 2

A címlapról ajánljuk