Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Vida Ildikó, akinek Simicskához nem kell tolmács

A NAV botrányba került elnökeként vált ismertté Vida Ildikó, akit hétfőn a Közgép Zrt. elnökévé nevezett ki a társaság közgyűlése. A szakember azonban hosszú és tartalmas, Simicska Lajos mellett eltöltött pályafutást tudhat maga mögött.

Lichter Péter Kult

A Hollywoodot forradalmasító amatőr – Steven Spielberg portréja

A cápával megteremtette a nyári blockbuster fogalmát, a Harmadik típusú találkozásokkal megváltoztatta a sci-fik színterét, az E.T.-vel új alapokra helyzete a családi mozit, az Indiana Jones-szal újra divatba hozta a kalandfilmeket, a Jurassic Parkkal pedig addig soha nem látott látványt tárt a nézők elé. És akkor még az igazán komoly filmjeiről még nem is beszéltünk.

Hercsel Adél Gazdaság

Király Gábor: "Nem veszek nagyobb házat és menőbb kocsit"

Politikai kérdésekkel nem foglalkozik, továbbra is sportolónak, nem médiaszemélyiségnek tartja magát a foci-Eb-n legendává vált kapus, Király Gábor. Állítja: nem lehet kibillenteni, mindig is tudatosan élt, de a felesége még nála is nyugodtabb. A HVG Portréja.

G. Tóth Ilda Itthon

Az új brit nagykövet, aki magyarul szaval József Attilát

Iain Lindsay belépője sem volt akármilyen, Áder János államfőnél skót szoknyában tette tiszteletét. Aztán magyarul köszöntötte egy videóban a fogadó ország népét, minket. És még erre is rá tudott tenni egy lapáttal, amikor a költészet napja alkalmából József Attilát szavalt, szintén magyarul. A HVG portréja.

Kálmán Attila Itthon

A félreértett Kövér László lesz Áder utódja?

Párttársai egy része felfelé buktatná Kövér Lászlót. A háttérharc megindult, mindenki Orbán Viktorra figyel, hogy mi lesz a karcos modorú házelnök jövője. Úgy tudjuk, Áder távozása szinte száz százalékra vehető: ő nem szeretné folytatni. Igazi unikum a Fideszben a házelnök, akit sokan messziről kerülnek a pártban, és aki a vita hevében akár Orbánt is „úgy veszi elő, mint apa a hülyegyerekét".

Kelemen Zoltán, Dobszay János Gazdaság

Tállai: Nem tudok nyelveket, ahogy hegedülni sem tudok - portré

"Ami Puskás Öcsi volt a fociban, az ma Orbán Viktor a politikában" - vallja a nemrég kinevezett NAV-ért felelős államtitkár. "Túl régen születtem, akkoriban nem volt elvárás a nyelvtudás az egyetemen. Így elmaradt, ahogy hegedülni sem tudok" - mondta a HVG-nek adott portéinterjúban. Beszélt arról, hogy adótanácsadóként túljárt-e az adóhatóság eszén, hogy ki tölti ki az adóbevallását, és hogy mennyire viselte meg, amikor csapata kiesett az NB I.-ből.

hvg.hu/ élelmiszer online Gasztro

Ételpornó helyett ételportré

Nem kell aggódni, mi legyen majd a nagy húsvéti trakta maradékaival. Ha elég kreatívak vagyunk, akár még műalkotások is készülhetnek belőlük, azt nem állítjuk, hogy egyenesen a halhatatlanságnak. De van kitől tanulni.

hvg.hu Kult

Különleges portréfotó készült Törőcsik Mariról

Idén 150 éves a Színház- és Filmművészeti Egyetem, ebből az alkalomból az intézmény diákjai minden héten különleges képi tartalmat tesznek közzé. Az első portré Törőcsik Mariról készült.

hvg.hu Shake

Kiderült a titok: szexbotránya vet árnyékot Clinton portréjára – fotó

Felfedte a 2006-ban leleplezett Clinton-portré titkát a képet készítő művész. A festményen látható árnyék a volt amerikai elnök szexbotrányára utal, amely örökre összeforrott a nevével. Aki a képre néz, most már tudhatja, hogy a kékes alakzat nem más, mint Monica Lewinsky, aki fehér házi gyakornokként az elnök ágyában kötött ki annak idején.

Nagy Gábor, Dobszay János Itthon

"Az utóbbi időben valóban akadtak problémák" - Colleen Bell a HVG-nek

Hogyan lesz a szappanopera-producerből nagykövet? – életének e nagy irányváltásáról is beszélt a HVG Portré rovatának az USA új magyarországi nagykövete, Colleen Bell. Az amerikai-magyar kapcsolatokat szerinte nem árnyékolja be, hogy „az utóbbi időben valóban akadtak problémák”.

hvg.hu Kult

"Hé, te vagy Mork, ugye?" – amit még nem tudtunk Robin Williamsről

Szerdán jelenik meg Magyarországon Robin Williams portrékönyve, amelyből kiderül, hogyan mentette meg a színész Superman életét, mi késztette arra, hogy leszokjon az alkoholról és a kokainról, és hogy miért vállalt el élete vége felé annyi rossz filmet.

hvg.hu Kult

Videó: Fantasztikus, ahogy a ceruzavonalakból összeáll Robin Williams arca

A nemrég elhunyt amerikai színész, Robin Williams emlékére rajzolt színes ceruzás portrét Heather Rooney amerikai rajzoló. A munkát videóra vette, és felgyorsítva tette közzé a YouTube-on. A végeredmény annyira realisztikus lett; szinte hihetetlen, hogy nem fotóról van szó.

1 2 3 4 5 6
A címlapról ajánljuk