Fehér Nóra Itthon

"A zárt osztályra küldik az embert" – Történetek az elme fogságából

Skizofrén, bipoláris, személyiségzavaros és depressziós – leírva egyszerű diagnózisok, amelyekről a többségi társadalomban zavaros, torz kép él, pedig ezek a lakosság tíz százalékát is érinthetik. A betegségek nemcsak az érintettek énképét rombolhatják le, hanem egzisztenciálisan is padlóra küldhetik őket, és a környezetüktől is teljesen elszigetelődhetnek. Egy kampány most a betegség mindennapjait mutatja be azoknak is, akik ilyesmivel még nem találkoztak – mert erről beszélni sem szoktak.

MTI Tech

Pszichikai zavarokat okoz a klímaváltozás

A legfrissebb kutatások szerint pszichikai problémákat okozhat a klímaváltozás, és nem csak azoknál, akik közvetlenül voltak kitéve életveszélyes helyzetnek.

Itthon

Szabadlábon a "pszichésen zavart" MSZP-s ex-kampányfőnök

Feltételesen szabadlábra helyezték Lendvai Ildikó MSZP-elnök volt kampányfőnökét, Csonka Gábort, akinek korábban azzal próbálták a korrupció miatt kiszabott börtönbüntetését orvosi szakvéleményekkel enyhíteni, hogy pszichés zavaraira hivatkoztak - áll a Magyar Nemzet pénteki számában.

hvg.hu Plázs

Menedzserek: rossz látás és magas vérnyomás

A feszített munkatempó, a pszichés terhelés, valamint a mozgásszegény életmód miatt olyan betegségek alakulhatnak ki, amelyekre gyakran csak a rendszeres szűrővizsgálatok derítenek fényt.

hvg.hu Plázs

Mindennapi fóbiáink: miért is szorongunk?

A szorongás a leggyakoribb pszichés problémák egyike. Felmérések szerint minden tizedik ember él át legalább egyszer kóros, az életvitelét is akadályozó félelmet, fóbiát, amely jelentősen befolyásolja munkáját, teljesítményét, kapcsolatait. Bár a betegség ártalmatlannak tűnik, az érintettnek komoly testi és lelki szenvedést okoz.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával