MTI Itthon

Tesco: folyamatos a rágcsálók irtása

A Tesco a Magyar Nemzet pénteken megjelent cikkére reagálva cáfolja, hogy egyes áruházaikat egerek lepték volna el, a hipermarketekben ugyanis szerintük folyamatos rágcsálóirtást és fertőtlenítő takarításokat végeznek.

MTI Tech

Bosszantó kártevő lett az egyik legritkább emlősből

A hörcsögfélék családjába tartozó, de leginkább patkányra hasonlító halászpockot (Ichthyomys stolzmanni) eddig a világ egyik legritkább emlőseként tartották számon, mindössze hét példány került elő napjainkig - egy új felmérés azonban merően más képet festett róla, valójában egy általánosan elterjedt, már-már kártevőszámba menő fajról van szó.

Világ

Levegő Munkacsoport: mégsem von ki káros vegyszereket az EU

Az Európai Tanács hétfői ülésén a mérgező, egészségünket veszélyeztető biocidok - rovar- és rágcsálóirtó, valamint fertőtlenítő szerek - piacon tartása mellett foglalt állást, ami jelentős visszalépés az Európai Parlament által szeptemberben megszavazottakhoz képest - értékeli a Levegő Munkacsoport a brüsszeli döntést az MTI-hez eljutatott közleményében.

MTI Itthon

Megharapta egy rágcsáló, elszökött, most veszélyben van

Életveszély miatt keres a rendőrség egy intézetből megszökött 13 éves fiút, akinek haladéktalanul védőoltásra van szüksége, mert megharapta egy állat - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

1 2

A címlapról ajánljuk