hvg.hu Plázs

Mostantól becsülje meg a rémálmait!

Új elmélet látott napvilágot a rémálmok eredetéről. Egy friss kutatás szerint nem szabad félni a rémálmoktól, sőt, meg kell becsülni őket, mert nagyban hozzájárulnak szellemi és lelki egészségünk fenntartásához. Nélkülük nem tudnánk feldolgozni a napi stresszt, legnagyobb szorongásainkat és félelmeinket sem.

MTI Itthon

MSZP: 2012 a rémálom éve volt

Az MSZP szóvivője szerint 2012 a tündérmese helyett a rémálom éve volt, nőtt a szegénységben élők száma. Török Zsolt az MTI-nek csütörtöki sajtótájékoztatója után azt mondta: a rémálom jövőre egy 850 milliárd forintos megszorítással folytatódik.

MTI Itthon

Botka László: Matolcsy tündérmeséje rémálom lett

Miközben Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter megfogalmazása szerint a kormány gazdaságpolitikája olyan sikeres, mint egy "tündérmese", ez a tündérmese rémálommá vált az ország lakói számára - jelentette ki Botka László, az MSZP választmányának elnöke pénteken Gyöngyösön. Ebben a helyzetben az ország alapvető érdeke a kormányváltás 2014-ben - közölte sajtótájékoztatón Botka László.

hvg.hu Kult

Rémálom Halloweenkor: tökkel jön a gyerek

Minden évben különleges születésnapi partit rendezhet - letudva egyúttal a halloween-i bulit is -, aki október 31-én született. Az amerikai nők viszont, akiknél éppen Halloweenkor jelentkeznek a szülési fájdalmak, szívesen lemondanának arról, hogy ezen a napon hozzák világra gyermeküket - derül ki egy friss kutatásból.

hvg.hu Plázs

Miért vannak rémálmaink?

A rémálmok nem csak az éjszakánkat teszik tönkre, a zavart alvás következményeként jelentkezhet nappali nyugtalanság, depresszió is. Mindez azonban elkerülhető, rémálmok ellen is létezik gyógymód.

Medipress Plázs

Súlyos betegséget jelezhetnek a rémálmok

Az éjszakai rémálmok a Parkinson-kór első tünetét jelenthetik, állítják spanyol kutatók. Azoknál ugyanis, akik álmukban kiabálnak vagy sírnak, nagyobb valószínűséggel fejlődik ki a betegség öt éven belül.


A címlapról ajánljuk