hvg.hu Gazdaság

Így lett Rajka szinte már Pozsony elővárosa

A háromezresnél kisebb lélekszámú Rajkán már 500 ingatlant vásároltak meg szlovákiaiak, köztük felvidéki magyarok. A 250 fős Abaújváron 67 ház került külföldiek kezébe, ők főleg kassai áttelepülők.

Torontáli Zoltán Gazdaság

Ilyen a békés magyar-szlovák együttélés: van is, meg nincs is

Hűvös távolságtartás és a tudatos integráció hiánya jellemzi Magyarország leginkább „elszlovákosodott” települését. Könnyű a béke, amíg nem szólnak egymáshoz a felek, de kiborul-e a bili, ha a szlovákok át szeretnék venni az irányítást?

MTI Közlekedés

Hiába várják a vonatot a rajkaiak

Vasárnaptól kilenc napig busszal viszi az utasokat a GYSEV a Porpác és Rajka közötti szakaszon folyó munkálatok miatt. Jövő hétfőtől október 18-ig Szombathely és Csorna között az InterCity vonatok módosított útvonalon járnak.

MTI/Kisalföld Itthon

Vízibusz indulhat Pozsony és Rajka között

A szárazföld után vízen is összekötnék Rajkát Pozsonnyal: négy évvel a busz indítása után vízibusz is járna a magyar község és a szlovák főváros között – írja a szerdai Kisalföld.

MTI Közlekedés

Sztrádává építik a kisalföldi halálutat

2015-ben elindulhat az M1-est a magyar-szlovák határral összekötő M15-ös főút autósztrádává bővítése. Az elmúlt öt évben kilenc halálos baleset történt az alig 14 kilométeres szakaszon.

MTI Itthon

24 embert kaptak el drog miatt egy rajkai fesztiválon

Huszonnégy ember ellen indult eljárás kábítószerrel kapcsolatos ügyben egy tíznapos rajkai fesztivál vendégei közül – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hétfőn az MTI-t.

hvg.hu/MTI Itthon

Megdőlt a Duna rekordja Rajkánál

Rajkánál a Duna vízállása csütörtökön 19 órakor elérte az eddig valaha mért legnagyobb vízszintet - közölte a Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF).

MTI Autó

Már Győr megyében sem jöhetnek be a kamionok

Győr-Moson-Sopron megye mind az öt közúti határátkelőjén korlátozzák kedd reggel nyolc órától a kamionforgalmat - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

MTI Itthon

Nem fizetett, elütötte a benzinkutast egy autós

Jogosítvány nélkül, drog hatása alatt próbált meg fizetés nélkül távozni egy benzinkúttól egy szlovák állampolgárságú fiatal nő. Amikor a kutas megpróbálta megakadályozni ebben, elütötte és húsz méteren lkeresztül a motorháztetőn vitte a férfit.

1 2 3

A címlapról ajánljuk