Hercsel Adél Kult

"Valamiért nem hisszük el, hogy képesek vagyunk megváltoztatni a rezsimet"

Nem állítja, hogy az új regényében felvázolt forradalom az egyetlen megoldás a dühös kiábrándultságra, ami most az országot jellemzi, de egy fegyveres harcba torkolló tüntetéssorozat jelen pillanatban reálisnak tűnik - véli Kemény Zsófi, akinek Rabok tovább című regénye már megjelenése előtt szélsőséges reakciókat váltott ki. Interjú.

hvg.hu Kult

"Szavazzunk nemmel, migráns nem kell" – itt a népszavazási raphimnusz

Dalban mondja el F. Lackó nem párti rapper mindazt, amit a kormány hónapok óta sulykol a menedékkérőkkel kapcsolatban. "Lopnak, amit tudnak, verik a nőket, iskolákat robbantanak, ezek mind szörnyek", "gondolj bele, mennyi fiatal lány van, kiket egyszerre megrontottak legalább hárman" – üzeni Lackó Brüsszelnek.

hvg.hu Itthon

Rappelve küldték az időjárást a köztévén – videó

A közmédia megpróbált valami újat mutatni azoknak, akik unják már a hagyományos időjárás-jelentést. A Balatoni Nyár című műsor szerdai adásában rappelve mondták el, milyen idő várható a Balatonnál. A fogadtatás vegyes volt a közösségi oldalakon.

hvg.hu/MTI Világ

Ilyet még nem látott: rapvideóval toboroz a kínai hadsereg

Új eszközöket vet be a kínai hadsereg a toborzásra: a Hadüzenet című felvételüket klipszerűvé akarták tenni az alatta szóló zenével és a különféle akciójelenetekkel. A hivatalos ismertetés szerint a rapszöveg férfias, többek között az is elhangzik, hogy "a háború bármikor kitörhet" és "készen állsz?". Kínában elvileg kötelező a katonaság, de sokakat nem tudnak bevonultatni, már így is kiválogatják a legjobbakat.

hvg.hu Kult

Váratlan ajándék a Fidesz szülinapjára

“Én tanár vagyok én majd tanítom / A hasisomat Ibizán hasítom”. A garázs-hiphop Dekkoltás a nemzeti ünnep alkalmából ismét alkotott. A Habony éra és az ÁKOSshut után megérkezett a lényegretörő Happy Birthday Fidesz.

hvg.hu Világ

Itt van a rapszám, amiben Michelle Obama az MC – videó

Az amerikai first lady megmutatta kevésbé decens oldalát: elvállalta az egyik MC szerepét egy rapszámban, amelyben a felsőoktatást népszerűsítik. Michelle Obama egy Jay Pharoah humorista és színész mellett küldi a szöveget a CollegeHumor YouTube-oldalára csütörtökön feltett videóban.

hvg.hu Kult

De mit szólna Petőfi a versének rap-változatához?

A Szabadság, szerelem! című verset a Halott Pénzből ismert Marsalkó Dávid gondolta újra és zenésztársa, Járai Márk, valamint Wolfie (Punnany Massif) és Deego előadásában szólal meg. A dalhoz különleges hangulatú klip is készült.

hvg.hu Kult

Hallotta már a Habony Árpádról szóló hiphopdalt?

Lovasi András nemrég hiányolta a Coelho-hiphoppal szembemenő magyar popzenét. Pedig van itt politikus popzene a Kozmoszon, Dopemanen, illetve a másik oldalon a nemzetirock-formációkon túl is. Habony Árpád is megihletett egy rapzenekart.

hvg.hu Kult

Rapper lett Bob Dylan unokája

A nagypapára ütött: nem csak a legjobb akar lenni, egyenesen kulturális mozgalmat akar generálni, adja hírül a Guardian.

1 2 3 4
A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával