MTI Világ

FBI: Faji háborút akartak kirobbantani az USA-ban

Két virginiai férfi afroamerikaiak által látogatott templomok és zsinagógák felrobbantásával tervezett faji háborút kiprovokálni az Egyesült Államokban. A két férfi az asatru nevű északi újpogány hit híve.

Konok Péter Nyüzsi

Demberség

Semmi bajom az ilyen meg olyan emberekkel, de...

hvg.hu Plázs

Videó: Felkavaró kísérlettel tesztelték a litvánokat

Érdekes kísérletet csináltak Litvániában, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy az idegengyűlölet, a rasszizmus nem jó dolog. Egy fekete férfi arra kérte a vele várakozó litvánokat, hogy fordítsanak le neki egy Facebook-üzenetet, mert csak két hete érkezett az országba és nem tud litvánul. Az emberek segítőkészek voltak egészen addig, amíg el nem olvasták pontosan a lefordítandó rasszista és gyűlölködő szöveget. Többen megtagadták a fordítást, egyesek – láthatóan zavarban és szégyent érezve – megtették, amit kértek tőlük, de hangsúlyozták, hogy inkább felejtse is el gyorsan az egészet a férfi, akitől sűrűn elnézést is kértek.

hvg.hu Itthon

"Idegesítenek a menekültek, cigányok, melegek?" – Kampány indult a neten

Korábban nem látott mértékben szaporodnak a menekültekkel szembeni rasszista incidensek a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint. A jogvédő civilek az interneten terjeszthető figyelemfelhívó ábrákat készítettek abból a célból, hogy mindenki tudjon róla: az idegenellenes, rasszista, homofób, antiszemita bűncselekmények súlyosabban büntetendők.

Dercsényi Dávid Itthon

Kanadában is téma a magyarokat érintő rasszista gyakorlat

Miközben már a kanadai közélet is hangos az ország rasszistagyanús beutazási politikájától, újabb esetek láttak napvilágot, amikor magyar családok torontói utazását akadályozta meg az amerikai ország bevándorlási hivatala. A helyzet javulása azért sem várható, mert Miskolc nem áll le a problémát kirobbantó intézkedéssorozatával. A kanadai hatóságok eljárása több jogi problémát is felvet.

MTI Világ

Obama kimondta az n betűs szót egy interjúban

A feketéket becsmérlő nigger szót használta Barack Obama amerikai elnök, amikor a charlestoni mészárlással kapcsolatban az egyesült államokbeli rasszizmusról és a fegyvertartásról nyilatkozott egy hétfőn közzétett online rádióinterjúban.

Dercsényi Dávid Itthon

A gépre sem engedték fel Bécsben a magyar cigány kutatót

Azt gondolta, hogy egy vízummentes országba utazáshoz útlevélre, érvényes repülőjegyre és elegendő pénzre van csak szüksége? Ha kicsit barnább a bőre, akkor kellemetlen meglepetés érheti. Ijesztő történetről számolunk be, amely során egy Kanadába készülő kutatót nem engedtek felszállni a repülőgépére, megalázták, és üvöltöztek vele a reptéren.

hvg.hu Itthon

Lecigányoztak és lerángattak egy fiatalt a 7-es buszról

Május 1-jén fennhangon szidalmaztak, lecigányzotak és lerugdostak egy fiatal fiút a 7-es buszról – írta a BKV-figyelő olvasója. A BKK kivizsgáltatta az esetet, és a buszt üzemeltető cég szerint egészen más történt. Szerintük részegek veszekedtek, és a szidalmazott férfi maga sem ártatlan az ügyben.

1 2 3 4 5 6 7
17
A címlapról ajánljuk