Szükségállapot, gárdakészültség Fergusonban

Szükségállapotot hirdetett és készültségbe helyezte a Nemzeti Gárdát hétfőn Jay Nixon missouri kormányzó a nagyesküdtszék határozatára várva; a testület a várakozások szerint hamarosan dönt arról, hogy vádat emeljen-e egy fehér rendőr ellen, aki augusztusban Fergusonban agyonlőtt egy fekete tizenévest.

MTI

Fekete tagokat vár egy Ku-Klux-Klan-csoport

Megnyitja kapuit a feketék, a latin-amerikai származásúak, a zsidók és a homoszexuálisok előtt a Ku-Klux-Klan egyik amerikai csoportja – írta honlapján a Metronews.

MTI

Debreczeni: Setét Jenő haragszik

Debreczeni: Setét Jenő haragszik

Az integrációt nem lehet kikövetelni, kiharcolni holmi antirasszista küzdelemben. Együttműködve, szót értve kell dolgozni érte.

Banánhéj miatt zártak be egy bukaresti stadiont

Két mérkőzésre bezárták a Rapid Bucuresti labdarúgócsapatának stadionját, mert a román együttes egyik szurkolója banánhéjjal dobta meg az ellenfél egyik játékosát.

MTI

Miféle rejtett üzenetet tartalmaz a Tom és Jerry?

Miféle rejtett üzenetet tartalmaz a Tom és Jerry?

Ugye mindenkinek megvan a Tom és Jerry rajzfilmsorozat egyik mellékszereplője, a színes bőrű házvezetőnő, akinek az arca általában rejtve maradt. Az Amazonnál a karakter miatt most külön figyelmeztetés hívja fel a néző figyelmét a rejtett rasszista tartalomra.

hvg.hu

Brazil majomnak nevezte Ronaldinhót egy korábbi politikus

Diszkriminatív megjegyezésekkel illette Ronaldinhót, a brazilok aranylabdás futballistáját annak a mexikói városnak a korábbi tisztségviselője, ahol a világklasszis játszik majd a jövőben.

MTI

Rasszizmus miatt megbüntették Dzsudzsák klubját

Rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt szektorbezárással sújtott három klubot - köztük a Dzsudzsák Balázst foglalkoztató Dinamo Moszkvát - az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).

MTI

Felmérés: A Jobbik-szavazók tartják leginkább igazolhatónak az erőszakot

Felmérés: A Jobbik-szavazók tartják leginkább igazolhatónak az erőszakot

A magyar lakosság jelentős része helyénvalónak tartja az erőszakot politikai célok elérése érdekében. A társadalom csaknem egyharmada pedig igazolhatónak tartja az erőszakot a cigányokkal szemben – derült ki a Political Capital felméréséből. A városiak, a férfiak és a 30 év alattiak nagyobb arányban tartják elfogadhatónak az erőszakot.

hvg.hu

Daróczi Ágnes a HVG-nek: „Faji alapon kriminalizálnak bennünket”

Daróczi Ágnes a HVG-nek: „Faji alapon kriminalizálnak bennünket”

„Szegregált iskolák várják gyermekeinket” – állítja a HVG-nek adott interjújában Daróczi Ágnes a Cigányságkutató Intézet igazgatója.

HVG

TGM: Suttyomban

TGM: Suttyomban

Az, ami a Lipótváros szívében, a Szabadság téren, a 2014. július 19-éről 20-ára virradó éjszaka történt, nem olyan súlyos, mint az, ami a magyar vidéken, főleg Északkelet-Magyarországon megy végbe a romákkal és az egész országban a négymillió koldussal szemben.

"A feketék rabszolgák, és mocskot esznek a földről" - egy Vuitton-menedzser elvetette a sulykot

"A feketék rabszolgák, és mocskot esznek a földről" - egy Vuitton-menedzser elvetette a sulykot

Egy londoni Louis Vuitton üzlet vezetőjét rasszizmus miatt kirúgták, de nem csak az afrikai származású alkalmazottat ócsárolta, hanem saját munkaadóját, de még Obamát is.

hvg.hu

Mikor kerül be a „cigánybűnözés” kifejezés a baloldali ellenzék szótárába?

Mikor kerül be a „cigánybűnözés” kifejezés a baloldali ellenzék szótárába?

Demokraták, takarodó!

ET-jelentés: a magyarság is sérülékeny csoport Romániában

A romák diszkriminálása miatt bírálja egy ET-jelentés Romániát, a magyarságot is a sérülékeny csoportok között említi.

MTI

Novák egy cigányozós közleménye miatt magyarázkodhat

"Úgy tűnik számomra, a Fidesz nemcsak a cigány szavazók voksait vásárolja meg, hanem még az Országgyűlésben is képes egy cigány képviselő szavazatát hasonló eszközzel befolyásolni" – írta közleményében a Jobbik alelnöke. A közleményt Rubovszky György az Országgyűlés házbizottsága elé viszi, Novák visszautasítja a rasszizmus vádját.

MTI

Már keresi Santana a rasszizmus elleni koncert fellépőit

Rasszizmus elleni jótékonysági koncertet szervez Carlos Santana: a 2015-ös rendezvénnyel bátorítást és motivációt szeretnének adni a fekete és latin-amerikai fiataloknak.

MTI

Szaúd-Arábia keményen betart a holland cégeknek

Szankciókkal sújtja Szaúd-Arábia Hollandiát, hogy megtorolja Geert Wilders szélsőjobboldali populista politikus sértőnek ítélt kijelentéseit.

„Nem akarjuk antiszemitává tenni a gyerekeket”

„Nem akarjuk antiszemitává tenni a gyerekeket”

1941-ben a vilniusi gettóban 80 ezer embert gyűjtöttek össze, akik közül csak pár ezren maradtak életben a háború végére. Létrejött azonban egy színház, amely minden este tele volt nézőkkel. Joshua Sobol erről a színházról írta a Ghettót, amit május 27-28-án mutat be a Vígszínház közönségének a tel-avivi Cameri Színház. Mit kell tanulnunk a történelemből? Miért vagyunk mindannyian rasszisták? Omri Niztannal beszélgettünk, akit Márton László, a Vígszínház főrendezője „az évtizedek óta legjelentősebb izraeli rendezőnek” nevezett.

Vád alá helyezték az Alvesnek banánt dobó szurkolót

A rendőrség őrizetbe vette, az ügyészség pedig vád alá helyezte a Villarreal labdarúgócsapatának azt a szurkolóját, aki vasárnap, az FC Barcelona elleni bajnokin egy banánt dobott Dani Alves, a katalánok brazil védője felé.

MTI

Egy lap szerint valami bűzlik a banános sztoriban

Nagy leleplezésről számolt be a Lance című brazil lap, szerintük előre eltervezett kampányelemek is vannak abban, hogy Dani Alves rasszista szurkolót kifigurázó gesztusa világhódító útjára indult.

hvg.hu

Utolsó ítélet

Utolsó ítélet

A bíróság két dolgot üldöz elszántan: a rasszizmust és a cigányokat.

1234515

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X