Rasszista trollsereget mozgósított a Coca-Cola reklámja

A Coca-Cola az USA sokszínűségére alapozta a hirdetését, de a meleg pár szerepeltetése és a spanyol nyelvű ének sokaknál kiverte a biztosítékot.

hvg.hu

Balotellit sértegették a rasszisták - lezárják az AS Roma stadionját

Balotellit sértegették a rasszisták - lezárják az AS Roma stadionját

Következő két mérkőzésén zárva marad az AS Roma stadionja, és ötvenzer euró is fizet a klub a fekete bőrű játékos sértegetése miatt.

MTI

Bob Dylant rasszista gyűlöletkeltéssel vádolják Franciaországban

Létezik egy Horvátok Tanácsa Franciaországban nevű szervezet, amely a kultikus énekes Rolling Stonesnak tett kijelentésén háborodott fel. Dylan ellen már vádat is emeltek.

MTI

Mi az elfogadható vicc, és mi a beteg vicc?

Mi az elfogadható vicc, és mi a beteg vicc?

„Csoport-rágalom”, sértő viccek tiltása, az „antifeminizmus” elleni fellépés, a népirtások tagadásának tilalma – ilyen és ehhez hasonló javaslatok szerepelnek egy brüsszeli szervezet Magyarországon is bemutatott európai kerettörvény-javaslatában, melyet az MSZP-frakció is támogat. A javaslat több eleme nehezen értelmezhető gumiszabálynak tűnik, de megalkotói szerint ez nem véletlen: nem írnák körül, mi számít gyűlöletkeltésnek, hanem minden esetben a jogalkalmazók „józan belátására” bíznák, mit tekintenek annak.

A férfiak vizeljenek ülve, a "fekete" szó törlésre ítéltetett

A férfiak vizeljenek ülve, a "fekete" szó törlésre ítéltetett

Rasszista ételek, muszlimokat sértő ékszerek és zászlók, no meg az elavult nemi sztereotípiák kerülnek a feltétel nélküli politikai korrektség híveinek célkeresztjébe. A nyugati világ egyes országaiban bizonyos emberek és szervezetek annyira szeretnének korrektek lenni, hogy készek még a nyelvet is átírni, vagy ősi szimbólumokat betiltani. Összeszedtünk egy csokorra valót ezekből a helyenként megmosolyogtató törekvésekből.

hvg.hu

Tállai: a rasszizmus nem természeti csapás

A rasszizmus nem természeti csapás, hanem emberek műve, a kisebbségek elleni gyűlölet erősödik egész Európában, így Magyarországon is - mondta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szombaton Nagycsécsen.

MTI

Nemcsak rasszisták, hanem tartománysoviniszták is - megbüntetik a Juventust

A szurkolóinak diszkriminatív megnyilvánulásai miatt szektorbezárással büntette az olasz labdarúgó liga fegyelmi bizottsága a címvédő Juventus klubját, a szankciót ugyanakkor egy évre felfüggesztette.

MTI

Yaya Touré vb-bojkottal válaszolna a majomhuhogásra

A csapata szerdai, moszkvai Bajnokok Ligája-mérkőzésén rasszista sértésekkel illetett Yaya Touré szerint még az is elképzelhető, hogy az afrikai válogatottak bojkottálják a 2018-as, oroszországi labdarúgó-világbajnokságot.

MTI

Majomhuhogással fogadták a Manchester City afrikai játékosát Moszkvában

Hivatalosan panaszt tett az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) a Manchester City, miután a CSZKA Moszkva szurkolói rasszista sértésekkel illették Yaya Tourét a szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

MTI

Rasszista kijelentés miatt kirúgta egyik tagját a francia szélsőjobb

Felfüggesztette a jövő évi önkormányzati választásokon induló egyik tagjának jelöltségét a francia Nemzeti Front, amiért az a fekete bőrű igazságügyi minisztert majomhoz hasonlította.

MTI

A rasszizmust kiáltó rasszista bíróság

A rasszizmust kiáltó rasszista bíróság

A 2009-ben Sajóbábonyban Jobbik-szimpatizánsokra támadó romák mindegyikének a büntetését súlyosította a Debreceni Ítélőtábla. Összesen majdnem negyven évet kaptak, egy kivételével jogerősen; egyenként legkevesebb három és fél évet. Az indoklás szerint a büntetés azért ilyen súlyos, mert a cigányokat magyarellenesség motiválta, és így egy közösség ellen követtek el erőszakot. Valójában meg azért, mert a vádlottak cigányok.

Hirdetés

Indiai származású lány lett Miss Amerika

Rasszista sértegetések kereszttüzébe került az interneten az új Miss Amerika, az indiai származású Nina Davuluri.

MTI

Rasszizmussal vádolják a fánkos üzletláncot

A Human Rights Watch nemzetközi emberi jogi szervezet rasszistának és felháborítónak nevezte pénteken a Dunkin' Donuts amerikai üzletlánc legújabb thaiföldi reklámkampányát, amellyel csokoládés fánkjait népszerűsíti.

MTI

Budapesten indulhat az örményeket gyalázó török birkózó

Indulhat a budapesti vb-n a rasszizmussal megvádolt török birkózó.

MTI
Hirdetés

Csórónak nézte egy butikos a leggazdagabb médiasztárt

Csórónak nézte egy butikos a leggazdagabb médiasztárt

Oprah Winfrey-t nem akarták kiszolgálni egy zürichi butikban bőrszíne miatt.

hvg.hu

Rasszizmus miatt bepanaszolták a Győr és a Honvéd szurkolóit

A Futball a Rasszizmus Ellen Európában (FARE) csoport a Győr és a Honvéd szurkolóinak az európai kupamérkőzéseken tanúsított rasszista viselkedése miatt az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) fordult.

MTI

Porták és putrik

Porták és putrik

A nyomor jól jön a nyomorral operáló hatalomnak, mert fél tőle az, aki még nem érte el, könnyedebben üti-vágja a nyomorgót – egyrészt, görcsösebben kapaszkodik abba, hogy maga megmaradjon nem nyomorgónak – másrészt.

Oprah Winfrey szerint Svájcban rasszistákkal találkozott

Oprah Winfrey amerikai televíziós műsorvezető és producer több tévéműsorban is beszámolt arról, hogy rasszizmus áldozata lett nemrég Svájcban.

MTI

"Életveszélyes állami rasszizmus" az ózdi vízkorlátozás – mondják a német Zöldek

A perzselő nyárban humanitárius botrány és a kisebbség elleni erőszak az ózdi vízkorlátozás, ami méltatlan a demokráciához és szembeszegül az emberiességgel – mondta egy interjúban Claudia Roth, az ökopárt vezetője.

MTI

Fotók: ítélethirdetés - tényleges életfogytiglan a romagyilkosságok három vádlottjának

Fotók: ítélethirdetés - tényleges életfogytiglan a romagyilkosságok három vádlottjának

Kedden hirdettek elsőfokú ítéletet a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő, fegyveres, Molotov-koktélos támadások ügyében a Budapest Környéki Törvényszéken. Az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott tényleges életfogytiglani büntetést kapott, míg a negyedrendű vádlott bűnsegédként találtatott bűnösnek, őt 13 évre ítélte a bíróság, előbb feltételesen szabadságra nem bocsátható.

hvg.hu
Hirdetés
1234514

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X