Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Felfüggesztette az EP a francia szélsőjobb vezérének mentelmi jogát

A francia igazságügyi minisztérium kérésére megszavazta Marine Le Pen francia szélsőjobboldali képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kedden az Európai Parlament.

MTI

A rasszistáknál nem mutat reklámot a Facebook

A rasszistáknál nem mutat reklámot a Facebook

Új hirdetéselhelyezési szabályzatot vezetett be a Facebook. A "problémás" tartalmú oldalak és csoportok mellé nem tesznek ezután reklámokat.

hvg.hu

Seres: Megint verik a négereket

Seres: Megint verik a négereket

A baloldal véleményformálóit a realitások ritkán akadályozzák meg abban, hogy tovább higgyenek egy tökéletesen kidolgozott fikcióban. Egész életpályák, politikai, akadémiai és média-egzisztenciák múlnak azon, hogy a világ úgy maradjon, ahogy 1968-ban hagytuk.

Cigányellenes falfirkákat takarítanak Békésen

Cigány és nem cigány fiatalok együtt mossák a falat a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziójának szerdai akcióján.

MTI-OS

Szalonnás szendviccsel kínálta kolléganőjét, rasszizmus miatt kirúgták

Rasszizmussal vádolnak egy brit férfit, amiért egy muszlim kolléganőjének szalonnás szendvicset kínált. A férfit ezért már az első munkanapján kirúgták – írja a Daily Mail.

hvg.hu

Magyarok nyomták fel a FIFA-nál a rasszista román szurkolókat

Újabb levélben hívta fel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) figyelmét a román szurkolók rasszista megnyilvánulásaira az erdélyi Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat – közölte a szervezet.

MTI

Selmeczi Gabriella majdnem alappal támadta Bajnai Gordont

Selmeczi Gabriella majdnem alappal támadta Bajnai Gordont

Bár végül most sem sikerült neki, de ettől Bajnai produkciója nem lett menthetőbb.

Neonácik által bántalmazott férfivel konzultált Balog Zoltán

A Raoul Wallenberg Egyesület elnöke a sportért is felelős Emmi-vezető rendelkezésére bocsátotta a sporteseményeken tett rasszista megnyilvánulások visszaszorításért tett javaslataikat.

MTI-OS

A FIFA már kicsi rasszizmusért is zárt kaput rendelhet el

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) küldöttei elfogadták a mauritiusi éves közgyűlésen, hogy szigorúbban büntessék a rasszizmust mind a szurkolók, mint a játékosok esetében.

MTI

Sosem látott "cigányozás" miatt fújták le a hét végi nógrádi meccset

Jónás Kornél nem érti, miért kell pocskondiázni valakit azért, mert cigány. A futballbíró azért fújt le a 67. perc után egy meccset a hét végén, mert "a legdurvább formában sértegették" a származása miatt – számolt be a Bors.

hvg.hu

„Cigánybűnözés”: egy hazugság evolúciója

„Cigánybűnözés”: egy hazugság evolúciója

A „cigánybűnözés” kifejezést egyes körökben magától értetődő természetességgel használják, mások próbálják megfejteni, hogy miként is terjedt el a szóösszetétel. Nemrég a Közszolgálati Egyetemen még kerekasztal-beszélgetést is szerveztek „A cigánybűnözés-fogalom evolúciója” címmel. Kisebbségkutató, jogász szerzőnk a szókapcsolat megszületésének és elterjedésének eredt nyomába.

Mi rosszabb a munkaerőpiacon: a rasszizmus vagy a protekció?

A faji diszkriminációt megelőzve ma már a protekció jelenti a legfontosabb torzító hatást a munkaerő-piaci versenyben. Ráadásul, míg a munkaadó előítéleteit törvény szankcionálhatja, a protekció megfoghatatlan marad a törvényalkotó számára – írja a Figyelő Online.

hvg.hu

Durva büntetést kapott a rasszista szurkolók miatt az AS Roma

Az AS Roma labdarúgócsapatának 50 ezer eurós pénzbüntetést kell fizetnie, mert szurkolói rasszista megnyilvánulásokkal sértegették többek között Mario Balotellit, az AC Milan fekete bőrű támadóját a két együttes vasárnapi rangadóján.

MTI

Rasszizmus miatt börtönt kaptak a gárdisták autóját szétverő sajóbábonyi romák

Összesen 27 év 9 hónap börtönbüntetésre ítélték azt a kilenc sajóbábonyi romát, akiket közösség tagja elleni erőszakkal és rongálással vádoltak, mert megtámadták a Magyar Gárda tagjait.

A Pepsi rasszista vádak miatt vonta vissza az egyik reklámját

A feketék bűnözésének általánosítását erősíti, továbbá jelentéktelennek tünteti fel a nőkkel szembeni erőszakot – ezek a vádak érték a Pepsi egyik online reklámját, amit ezért a cég visszavont.

MTI

Rasszista svéd települt Magyarországra a jó magyar nacionalizmus miatt

Magyarországra költözött Erik Almqvist, az a svéd politikus, aki rasszizmus miatt mondott le tavaly novemberben egy populista párt alelnöki posztjáról.

hvg.hu

Rasszista szurkolók miatt lezárták a Kispest-szektort

A klub már korábban jelezte, ha megismétlődik a hazai szimpatizánsok egy kis csoportjának rasszista megnyilvánulása, az érintett szektorba - a felháborító viselkedés helyszínére - nem enged majd be nézőket.

MTI

Furcsálja a washingtoni országjelentést a kormány

Kovács Zoltán szerint érdekes, hogy a romákat érintő komplex felzárkózási stratégia eredményeire nem reflektál az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumának Magyarországra vonatkozó emberi jogi jelentése.

MTI

Magyar grafikus plakátjával is harcolnak a rasszizmus ellen Skóciában

A rasszizmus elleni országos kampány része lesz egy Edinburghben tanuló magyar grafikus plakátja, amely első helyezést ért el a Show Racism The Red Card nevű brit jótékonysági szervezet által Skócia szerte meghirdetett versenyen.

MTI

Hatósági eljárás indult Bayer Zsolt cigányozós cikke miatt

Hatósági eljárás indult Bayer Zsolt cigányozós cikke miatt

Hatósági eljárást indított a Médiatanács a Magyar Hírlap ellen Bayer Zsoltnak a cigányokkal szemben uszító, január eleji írása miatt – írja a Népszabadság a panaszt tevő Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Irodára (NEKI) hivatkozva. A Médiatanács megítélése szerint Bayer Zsolt írása "feltehetően alkalmas volt a roma kisebbség elleni gyűlöletkeltésre".

hvg.hu
1234513

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X