Novák egy cigányozós közleménye miatt magyarázkodhat

"Úgy tűnik számomra, a Fidesz nemcsak a cigány szavazók voksait vásárolja meg, hanem még az Országgyűlésben is képes egy cigány képviselő szavazatát hasonló eszközzel befolyásolni" – írta közleményében a Jobbik alelnöke. A közleményt Rubovszky György az Országgyűlés házbizottsága elé viszi, Novák visszautasítja a rasszizmus vádját.

MTI

Már keresi Santana a rasszizmus elleni koncert fellépőit

Rasszizmus elleni jótékonysági koncertet szervez Carlos Santana: a 2015-ös rendezvénnyel bátorítást és motivációt szeretnének adni a fekete és latin-amerikai fiataloknak.

MTI

Szaúd-Arábia keményen betart a holland cégeknek

Szankciókkal sújtja Szaúd-Arábia Hollandiát, hogy megtorolja Geert Wilders szélsőjobboldali populista politikus sértőnek ítélt kijelentéseit.

„Nem akarjuk antiszemitává tenni a gyerekeket”

„Nem akarjuk antiszemitává tenni a gyerekeket”

1941-ben a vilniusi gettóban 80 ezer embert gyűjtöttek össze, akik közül csak pár ezren maradtak életben a háború végére. Létrejött azonban egy színház, amely minden este tele volt nézőkkel. Joshua Sobol erről a színházról írta a Ghettót, amit május 27-28-án mutat be a Vígszínház közönségének a tel-avivi Cameri Színház. Mit kell tanulnunk a történelemből? Miért vagyunk mindannyian rasszisták? Omri Niztannal beszélgettünk, akit Márton László, a Vígszínház főrendezője „az évtizedek óta legjelentősebb izraeli rendezőnek” nevezett.

Vád alá helyezték az Alvesnek banánt dobó szurkolót

A rendőrség őrizetbe vette, az ügyészség pedig vád alá helyezte a Villarreal labdarúgócsapatának azt a szurkolóját, aki vasárnap, az FC Barcelona elleni bajnokin egy banánt dobott Dani Alves, a katalánok brazil védője felé.

MTI

Egy lap szerint valami bűzlik a banános sztoriban

Nagy leleplezésről számolt be a Lance című brazil lap, szerintük előre eltervezett kampányelemek is vannak abban, hogy Dani Alves rasszista szurkolót kifigurázó gesztusa világhódító útjára indult.

hvg.hu

Utolsó ítélet

Utolsó ítélet

A bíróság két dolgot üldöz elszántan: a rasszizmust és a cigányokat.

"Borsodi sötét" - Rasszista előítéletek gerjesztésével vádolják a Hír Tv-t

"Betörés, rablás, uzsora, gyilkosság. Napi rutin Észak-Magyarországon. Az idősek lassan már nappal sem merészkednek az utcára. A cigányvajda radikális lett. A Célpontban a rablók listája és a borsodi sötét" – hangzott el a Hír Tv Célpont című műsorának egyik márciusi adásában. A Médiatanácshoz fordult három jogvédő szervezet, mert szerintük a csatorna előítéleteket gerjesztett a romák ellen azzal, hogy a műsorban összekapcsolta a bűnözést a cigányokkal.

hvg.hu

Három embert megölt egy zsidókra tüzelő férfi Kansasban

Zsidó intézményekre kezdett tüzelni Kansas Cityben egy hetvenes éveiben járó férfi, a támadásnak három halálos áldozata van.

MTI

"Sokan mondják, hogy nem vagyok elég magyar"

"Sokan mondják, hogy nem vagyok elég magyar"

Kállay-Saunders András nem szereti, ha mezei popsztárként gondolnak rá, és úgy érzi, képes arra, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon keresztül megszerettesse Magyarországot Európával. Az énekes-dalszerzővel beszélgettünk kifordult nemzettudatról és kispolgári rasszizmusról.

Valami Amerika

Valami Amerika

Nicsak, egy majom. És még beszél is!

Hirdetés

Újabb Breivik felbukkanására számít a svéd miniszterelnök

A hétvégi malmői neonáci ellentüntetők ügyét gyilkossági kísérletként kezelik a hatóságok. Az összecsapásban négyes sérültek meg, a támadást elítélte a svéd kormányfő.

MTI

Rasszista trollsereget mozgósított a Coca-Cola reklámja

A Coca-Cola az USA sokszínűségére alapozta a hirdetését, de a meleg pár szerepeltetése és a spanyol nyelvű ének sokaknál kiverte a biztosítékot.

hvg.hu

Balotellit sértegették a rasszisták - lezárják az AS Roma stadionját

Balotellit sértegették a rasszisták - lezárják az AS Roma stadionját

Következő két mérkőzésén zárva marad az AS Roma stadionja, és ötvenzer euró is fizet a klub a fekete bőrű játékos sértegetése miatt.

MTI
Hirdetés

Bob Dylant rasszista gyűlöletkeltéssel vádolják Franciaországban

Létezik egy Horvátok Tanácsa Franciaországban nevű szervezet, amely a kultikus énekes Rolling Stonesnak tett kijelentésén háborodott fel. Dylan ellen már vádat is emeltek.

MTI

Mi az elfogadható vicc, és mi a beteg vicc?

Mi az elfogadható vicc, és mi a beteg vicc?

„Csoport-rágalom”, sértő viccek tiltása, az „antifeminizmus” elleni fellépés, a népirtások tagadásának tilalma – ilyen és ehhez hasonló javaslatok szerepelnek egy brüsszeli szervezet Magyarországon is bemutatott európai kerettörvény-javaslatában, melyet az MSZP-frakció is támogat. A javaslat több eleme nehezen értelmezhető gumiszabálynak tűnik, de megalkotói szerint ez nem véletlen: nem írnák körül, mi számít gyűlöletkeltésnek, hanem minden esetben a jogalkalmazók „józan belátására” bíznák, mit tekintenek annak.

A férfiak vizeljenek ülve, a "fekete" szó törlésre ítéltetett

A férfiak vizeljenek ülve, a "fekete" szó törlésre ítéltetett

Rasszista ételek, muszlimokat sértő ékszerek és zászlók, no meg az elavult nemi sztereotípiák kerülnek a feltétel nélküli politikai korrektség híveinek célkeresztjébe. A nyugati világ egyes országaiban bizonyos emberek és szervezetek annyira szeretnének korrektek lenni, hogy készek még a nyelvet is átírni, vagy ősi szimbólumokat betiltani. Összeszedtünk egy csokorra valót ezekből a helyenként megmosolyogtató törekvésekből.

hvg.hu

Tállai: a rasszizmus nem természeti csapás

A rasszizmus nem természeti csapás, hanem emberek műve, a kisebbségek elleni gyűlölet erősödik egész Európában, így Magyarországon is - mondta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szombaton Nagycsécsen.

MTI

Nemcsak rasszisták, hanem tartománysoviniszták is - megbüntetik a Juventust

A szurkolóinak diszkriminatív megnyilvánulásai miatt szektorbezárással büntette az olasz labdarúgó liga fegyelmi bizottsága a címvédő Juventus klubját, a szankciót ugyanakkor egy évre felfüggesztette.

MTI

Yaya Touré vb-bojkottal válaszolna a majomhuhogásra

A csapata szerdai, moszkvai Bajnokok Ligája-mérkőzésén rasszista sértésekkel illetett Yaya Touré szerint még az is elképzelhető, hogy az afrikai válogatottak bojkottálják a 2018-as, oroszországi labdarúgó-világbajnokságot.

MTI
Hirdetés
1234515

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X