Vád alá helyezték az Alvesnek banánt dobó szurkolót

A rendőrség őrizetbe vette, az ügyészség pedig vád alá helyezte a Villarreal labdarúgócsapatának azt a szurkolóját, aki vasárnap, az FC Barcelona elleni bajnokin egy banánt dobott Dani Alves, a katalánok brazil védője felé.

MTI

Egy lap szerint valami bűzlik a banános sztoriban

Nagy leleplezésről számolt be a Lance című brazil lap, szerintük előre eltervezett kampányelemek is vannak abban, hogy Dani Alves rasszista szurkolót kifigurázó gesztusa világhódító útjára indult.

hvg.hu

Utolsó ítélet

Utolsó ítélet

A bíróság két dolgot üldöz elszántan: a rasszizmust és a cigányokat.

"Borsodi sötét" - Rasszista előítéletek gerjesztésével vádolják a Hír Tv-t

"Betörés, rablás, uzsora, gyilkosság. Napi rutin Észak-Magyarországon. Az idősek lassan már nappal sem merészkednek az utcára. A cigányvajda radikális lett. A Célpontban a rablók listája és a borsodi sötét" – hangzott el a Hír Tv Célpont című műsorának egyik márciusi adásában. A Médiatanácshoz fordult három jogvédő szervezet, mert szerintük a csatorna előítéleteket gerjesztett a romák ellen azzal, hogy a műsorban összekapcsolta a bűnözést a cigányokkal.

hvg.hu

Három embert megölt egy zsidókra tüzelő férfi Kansasban

Zsidó intézményekre kezdett tüzelni Kansas Cityben egy hetvenes éveiben járó férfi, a támadásnak három halálos áldozata van.

MTI

"Sokan mondják, hogy nem vagyok elég magyar"

"Sokan mondják, hogy nem vagyok elég magyar"

Kállay-Saunders András nem szereti, ha mezei popsztárként gondolnak rá, és úgy érzi, képes arra, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon keresztül megszerettesse Magyarországot Európával. Az énekes-dalszerzővel beszélgettünk kifordult nemzettudatról és kispolgári rasszizmusról.

Valami Amerika

Valami Amerika

Nicsak, egy majom. És még beszél is!

Újabb Breivik felbukkanására számít a svéd miniszterelnök

A hétvégi malmői neonáci ellentüntetők ügyét gyilkossági kísérletként kezelik a hatóságok. Az összecsapásban négyes sérültek meg, a támadást elítélte a svéd kormányfő.

MTI

Rasszista trollsereget mozgósított a Coca-Cola reklámja

A Coca-Cola az USA sokszínűségére alapozta a hirdetését, de a meleg pár szerepeltetése és a spanyol nyelvű ének sokaknál kiverte a biztosítékot.

hvg.hu

Balotellit sértegették a rasszisták - lezárják az AS Roma stadionját

Balotellit sértegették a rasszisták - lezárják az AS Roma stadionját

Következő két mérkőzésén zárva marad az AS Roma stadionja, és ötvenzer euró is fizet a klub a fekete bőrű játékos sértegetése miatt.

MTI

Bob Dylant rasszista gyűlöletkeltéssel vádolják Franciaországban

Létezik egy Horvátok Tanácsa Franciaországban nevű szervezet, amely a kultikus énekes Rolling Stonesnak tett kijelentésén háborodott fel. Dylan ellen már vádat is emeltek.

MTI
Hirdetés

Mi az elfogadható vicc, és mi a beteg vicc?

Mi az elfogadható vicc, és mi a beteg vicc?

„Csoport-rágalom”, sértő viccek tiltása, az „antifeminizmus” elleni fellépés, a népirtások tagadásának tilalma – ilyen és ehhez hasonló javaslatok szerepelnek egy brüsszeli szervezet Magyarországon is bemutatott európai kerettörvény-javaslatában, melyet az MSZP-frakció is támogat. A javaslat több eleme nehezen értelmezhető gumiszabálynak tűnik, de megalkotói szerint ez nem véletlen: nem írnák körül, mi számít gyűlöletkeltésnek, hanem minden esetben a jogalkalmazók „józan belátására” bíznák, mit tekintenek annak.

A férfiak vizeljenek ülve, a "fekete" szó törlésre ítéltetett

A férfiak vizeljenek ülve, a "fekete" szó törlésre ítéltetett

Rasszista ételek, muszlimokat sértő ékszerek és zászlók, no meg az elavult nemi sztereotípiák kerülnek a feltétel nélküli politikai korrektség híveinek célkeresztjébe. A nyugati világ egyes országaiban bizonyos emberek és szervezetek annyira szeretnének korrektek lenni, hogy készek még a nyelvet is átírni, vagy ősi szimbólumokat betiltani. Összeszedtünk egy csokorra valót ezekből a helyenként megmosolyogtató törekvésekből.

hvg.hu

Tállai: a rasszizmus nem természeti csapás

A rasszizmus nem természeti csapás, hanem emberek műve, a kisebbségek elleni gyűlölet erősödik egész Európában, így Magyarországon is - mondta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szombaton Nagycsécsen.

MTI
Hirdetés

Nemcsak rasszisták, hanem tartománysoviniszták is - megbüntetik a Juventust

A szurkolóinak diszkriminatív megnyilvánulásai miatt szektorbezárással büntette az olasz labdarúgó liga fegyelmi bizottsága a címvédő Juventus klubját, a szankciót ugyanakkor egy évre felfüggesztette.

MTI

Yaya Touré vb-bojkottal válaszolna a majomhuhogásra

A csapata szerdai, moszkvai Bajnokok Ligája-mérkőzésén rasszista sértésekkel illetett Yaya Touré szerint még az is elképzelhető, hogy az afrikai válogatottak bojkottálják a 2018-as, oroszországi labdarúgó-világbajnokságot.

MTI

Majomhuhogással fogadták a Manchester City afrikai játékosát Moszkvában

Hivatalosan panaszt tett az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) a Manchester City, miután a CSZKA Moszkva szurkolói rasszista sértésekkel illették Yaya Tourét a szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

MTI

Rasszista kijelentés miatt kirúgta egyik tagját a francia szélsőjobb

Felfüggesztette a jövő évi önkormányzati választásokon induló egyik tagjának jelöltségét a francia Nemzeti Front, amiért az a fekete bőrű igazságügyi minisztert majomhoz hasonlította.

MTI

A rasszizmust kiáltó rasszista bíróság

A rasszizmust kiáltó rasszista bíróság

A 2009-ben Sajóbábonyban Jobbik-szimpatizánsokra támadó romák mindegyikének a büntetését súlyosította a Debreceni Ítélőtábla. Összesen majdnem negyven évet kaptak, egy kivételével jogerősen; egyenként legkevesebb három és fél évet. Az indoklás szerint a büntetés azért ilyen súlyos, mert a cigányokat magyarellenesség motiválta, és így egy közösség ellen követtek el erőszakot. Valójában meg azért, mert a vádlottak cigányok.

Indiai származású lány lett Miss Amerika

Rasszista sértegetések kereszttüzébe került az interneten az új Miss Amerika, az indiai származású Nina Davuluri.

MTI
Hirdetés
1234514

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X