Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Majomhuhogással fogadták a Manchester City afrikai játékosát Moszkvában

Hivatalosan panaszt tett az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) a Manchester City, miután a CSZKA Moszkva szurkolói rasszista sértésekkel illették Yaya Tourét a szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

MTI

Rasszista kijelentés miatt kirúgta egyik tagját a francia szélsőjobb

Felfüggesztette a jövő évi önkormányzati választásokon induló egyik tagjának jelöltségét a francia Nemzeti Front, amiért az a fekete bőrű igazságügyi minisztert majomhoz hasonlította.

MTI

A rasszizmust kiáltó rasszista bíróság

A rasszizmust kiáltó rasszista bíróság

A 2009-ben Sajóbábonyban Jobbik-szimpatizánsokra támadó romák mindegyikének a büntetését súlyosította a Debreceni Ítélőtábla. Összesen majdnem negyven évet kaptak, egy kivételével jogerősen; egyenként legkevesebb három és fél évet. Az indoklás szerint a büntetés azért ilyen súlyos, mert a cigányokat magyarellenesség motiválta, és így egy közösség ellen követtek el erőszakot. Valójában meg azért, mert a vádlottak cigányok.

Indiai származású lány lett Miss Amerika

Rasszista sértegetések kereszttüzébe került az interneten az új Miss Amerika, az indiai származású Nina Davuluri.

MTI

Rasszizmussal vádolják a fánkos üzletláncot

A Human Rights Watch nemzetközi emberi jogi szervezet rasszistának és felháborítónak nevezte pénteken a Dunkin' Donuts amerikai üzletlánc legújabb thaiföldi reklámkampányát, amellyel csokoládés fánkjait népszerűsíti.

MTI

Budapesten indulhat az örményeket gyalázó török birkózó

Indulhat a budapesti vb-n a rasszizmussal megvádolt török birkózó.

MTI

Csórónak nézte egy butikos a leggazdagabb médiasztárt

Csórónak nézte egy butikos a leggazdagabb médiasztárt

Oprah Winfrey-t nem akarták kiszolgálni egy zürichi butikban bőrszíne miatt.

hvg.hu

Rasszizmus miatt bepanaszolták a Győr és a Honvéd szurkolóit

A Futball a Rasszizmus Ellen Európában (FARE) csoport a Győr és a Honvéd szurkolóinak az európai kupamérkőzéseken tanúsított rasszista viselkedése miatt az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) fordult.

MTI

Porták és putrik

Porták és putrik

A nyomor jól jön a nyomorral operáló hatalomnak, mert fél tőle az, aki még nem érte el, könnyedebben üti-vágja a nyomorgót – egyrészt, görcsösebben kapaszkodik abba, hogy maga megmaradjon nem nyomorgónak – másrészt.

Oprah Winfrey szerint Svájcban rasszistákkal találkozott

Oprah Winfrey amerikai televíziós műsorvezető és producer több tévéműsorban is beszámolt arról, hogy rasszizmus áldozata lett nemrég Svájcban.

MTI

"Életveszélyes állami rasszizmus" az ózdi vízkorlátozás – mondják a német Zöldek

A perzselő nyárban humanitárius botrány és a kisebbség elleni erőszak az ózdi vízkorlátozás, ami méltatlan a demokráciához és szembeszegül az emberiességgel – mondta egy interjúban Claudia Roth, az ökopárt vezetője.

MTI

Fotók: ítélethirdetés - tényleges életfogytiglan a romagyilkosságok három vádlottjának

Fotók: ítélethirdetés - tényleges életfogytiglan a romagyilkosságok három vádlottjának

Kedden hirdettek elsőfokú ítéletet a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő, fegyveres, Molotov-koktélos támadások ügyében a Budapest Környéki Törvényszéken. Az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott tényleges életfogytiglani büntetést kapott, míg a negyedrendű vádlott bűnsegédként találtatott bűnösnek, őt 13 évre ítélte a bíróság, előbb feltételesen szabadságra nem bocsátható.

hvg.hu

Tényleges életfogytiglan a romagyilkosságok három vádlottjának – percről percre

Tényleges életfogytiglan a romagyilkosságok három vádlottjának – percről percre

Kedden hirdettek elsőfokú ítéletet a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő, fegyveres, Molotov-koktélos támadások ügyében a Budapest Környéki Törvényszéken. Az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott tényleges életfogytiglani büntetést kapott, míg a negyedrendű vádlott bűnsegédként találtatott bűnösnek, őt 13 évre ítélte a bíróság, előbb feltételesen szabadságra nem bocsátható. Az ítélethirdetést nagy érdeklődés övezi, többen az áldozatok képével a pólóikon demonstrálnak a rasszizmus ellen. A négy vádlott 2008 júliusában Galgagyörkön, augusztusban Piricsén, szeptemberben Nyíradonyban és Tarnabodon, novemberben Nagycsécsen, decemberben Alsózsolcán, majd 2009. februárban Tatárszentgyörgyön, áprilisban Tiszalökön, augusztusban pedig Kislétán támadt fegyverekkel és gyújtópalackokkal romákra – olvasható a vádiratban. Tatárszentgyörgyön egy 27 éves férfit és 5 éves kisfiát lőtték agyon, miközben azok felgyújtott házukból menekültek. A vádlottak mindvégig ártatlanságukat hangoztatták.

hvg.hu

Botrány a Detki Keksznél: félreértés vagy rasszizmus?

Botrány a Detki Keksznél: félreértés vagy rasszizmus?

Félreértés indította el a Detki Keksz Kft. rasszizmus-ügyét, de a helyiek jó része tendenciát lát abban, hogy a cég évek óta alig alkalmaz romákat. Szerintük a faluban is lennének a kekszgyári munkára alkalmas emberek, ezért furcsállják, hogy miért hozzák távolabbról a munkaerőt. A cég szerint viszont csak az alkalmasság volt a szempont, és a közelmúltban hatalmas volt a túljelentkezés. A gyár nem most keveredett először konfliktusba a helyiekkel, öt éve egy építkezés miatt ment a vita, ami kárt okozott a szomszédos házakban.

Eközben a Lajtán túl: "piszkos, drága és halálos szokás"

Eközben a Lajtán túl: "piszkos, drága és halálos szokás"

Német és amerikai publicisták: az Amerika-ellenes hisztériáról, a német rasszizmusról, Detroit csődjéről és a közterületi dohánytilalom tarthatatlanságáról.

Felfüggesztette az EP a francia szélsőjobb vezérének mentelmi jogát

A francia igazságügyi minisztérium kérésére megszavazta Marine Le Pen francia szélsőjobboldali képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kedden az Európai Parlament.

MTI

A rasszistáknál nem mutat reklámot a Facebook

A rasszistáknál nem mutat reklámot a Facebook

Új hirdetéselhelyezési szabályzatot vezetett be a Facebook. A "problémás" tartalmú oldalak és csoportok mellé nem tesznek ezután reklámokat.

hvg.hu

Seres: Megint verik a négereket

Seres: Megint verik a négereket

A baloldal véleményformálóit a realitások ritkán akadályozzák meg abban, hogy tovább higgyenek egy tökéletesen kidolgozott fikcióban. Egész életpályák, politikai, akadémiai és média-egzisztenciák múlnak azon, hogy a világ úgy maradjon, ahogy 1968-ban hagytuk.

Cigányellenes falfirkákat takarítanak Békésen

Cigány és nem cigány fiatalok együtt mossák a falat a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziójának szerdai akcióján.

MTI-OS

Szalonnás szendviccsel kínálta kolléganőjét, rasszizmus miatt kirúgták

Rasszizmussal vádolnak egy brit férfit, amiért egy muszlim kolléganőjének szalonnás szendvicset kínált. A férfit ezért már az első munkanapján kirúgták – írja a Daily Mail.

hvg.hu
1234514

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X