Bejelentkezés  

Rasszizmus miatt börtönt kaptak a gárdisták autóját szétverő sajóbábonyi romák

Összesen 27 év 9 hónap börtönbüntetésre ítélték azt a kilenc sajóbábonyi romát, akiket közösség tagja elleni erőszakkal és rongálással vádoltak, mert megtámadták a Magyar Gárda tagjait.

A Pepsi rasszista vádak miatt vonta vissza az egyik reklámját

A feketék bűnözésének általánosítását erősíti, továbbá jelentéktelennek tünteti fel a nőkkel szembeni erőszakot – ezek a vádak érték a Pepsi egyik online reklámját, amit ezért a cég visszavont.

MTI

Rasszista svéd települt Magyarországra a jó magyar nacionalizmus miatt

Magyarországra költözött Erik Almqvist, az a svéd politikus, aki rasszizmus miatt mondott le tavaly novemberben egy populista párt alelnöki posztjáról.

hvg.hu

Rasszista szurkolók miatt lezárták a Kispest-szektort

A klub már korábban jelezte, ha megismétlődik a hazai szimpatizánsok egy kis csoportjának rasszista megnyilvánulása, az érintett szektorba - a felháborító viselkedés helyszínére - nem enged majd be nézőket.

MTI

Furcsálja a washingtoni országjelentést a kormány

Kovács Zoltán szerint érdekes, hogy a romákat érintő komplex felzárkózási stratégia eredményeire nem reflektál az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumának Magyarországra vonatkozó emberi jogi jelentése.

MTI

Magyar grafikus plakátjával is harcolnak a rasszizmus ellen Skóciában

A rasszizmus elleni országos kampány része lesz egy Edinburghben tanuló magyar grafikus plakátja, amely első helyezést ért el a Show Racism The Red Card nevű brit jótékonysági szervezet által Skócia szerte meghirdetett versenyen.

MTI

Hatósági eljárás indult Bayer Zsolt cigányozós cikke miatt

Hatósági eljárás indult Bayer Zsolt cigányozós cikke miatt

Hatósági eljárást indított a Médiatanács a Magyar Hírlap ellen Bayer Zsoltnak a cigányokkal szemben uszító, január eleji írása miatt – írja a Népszabadság a panaszt tevő Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Irodára (NEKI) hivatkozva. A Médiatanács megítélése szerint Bayer Zsolt írása "feltehetően alkalmas volt a roma kisebbség elleni gyűlöletkeltésre".

hvg.hu

Zárt kapuk mögött kell játszania a Dinamo Kijevnek

Az ukrán csapat szurkolóinak rasszista megnyilvánulásai miatt a következő európai kupamérkőzésre bezáratta a Dinamo Kijev stadionját az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).

MTI

Megbüntették a Fradit és a Haladást a huhogásért

Egyaránt 400 ezer forintra büntette meg a Haladást és az FTC-t kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a két csapat szombati mérkőzésén történt kihágások miatt.

MTI

Kivándorló zsidók: sötét képet fest a Time Magyarországról

Újjáéledő antiszemitizmusról, és haldokló demokráciáról ír Magyarországról szóló cikkében a Time. A magazin riportja szerint egyre több zsidó állampolgár fontolgatja, hogy elhagyja az országot.

hvg.hu

Bors: megúszhatja a részegen őrjöngő magyar hokis

A magyar szövetség esélyt ad Hetényi Zoltánnak, a rasszizmussal és a hatóságnak való ellenszegüléssel gyanúsított hokisnak; a formája dönt vb-szerepléséről.

hvg.hu

Mesterházy: "ma nem elég egy udvariaskodó közlemény"

Az MSZP szerint a rasszizmus körülöttünk van, terjed és erősödik, ezért zéró toleranciára van szükség az ilyen eszmékkel, tettekkel szemben.

MTI

Horogkeresztek romák házain: tiltakozik az Emmi

Tiltakozik az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága valamint az egyházi nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága a hatvani romákat ért incidens ügyében.

MTI

Horogkeresztet festettek romák házainak kapujára Hatvanban

Horogkeresztet festettek ismeretlenek hat romák által lakott ház kapujára a múlt héten Hatvanban, a Mártírok útján – adta hírül szerdán a heol.hu.

MTI

Félnek a klubok az újnyilas csoportoktól? – Interjú a Budapest Honvéd elnökével

Félnek a klubok az újnyilas csoportoktól? – Interjú a Budapest Honvéd elnökével

Vannak klubok, ahol nem tartják komoly problémának a szélsőséges megnyilvánulásokat, máshol attól félnek, hogy közönséget veszítenek az érintettek kitiltásával, pedig újnyilas csoportoknak nincs helyük a magyar lelátókon – mondta a hvg.hu-nak George F. Hemingway, a Budapest Honvéd FC tulajdonosa. A klub a magyar pályákon szokatlan keménységgel lépett fel saját szélsőségeseivel szemben.

Az MLSZ szigorúbb büntetést ígér a lelátói zsidózásért is

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) az OTP Bank Liga mérkőzésein az európai szövetség (UEFA) háromlépcsős gyakorlatát vezeti be a stadionokban időről-időre tapasztalható tömeges, ismétlődő sportszerűtlen megnyilvánulásokkal szemben.

MTI

Fellegi: Orbán zéró toleranciát hirdetett a rasszista politikával szemben

Orbán Viktor miniszterelnök zéró toleranciát hirdetett a rasszista politikával szemben - jelentette ki Fellegi Tamás volt nemzeti fejlesztési és tárca nélküli miniszter az amerikai képviselőház külügyi bizottságának egyik albizottságában szerdán, egy kérdésre válaszolva.

MTI

Szigorúbban lépne fel az MLSZ a gyűlöletkeltés ellen

Szigorodik a gyűlöletkeltő viselkedéssel szembeni fellépés az OTP Bank Liga mérkőzésein, akcióterv készül erre vonatkozóan és változik a fegyelmi szabályzat a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségének csütörtöki határozata alapján.

MTI

Szigorúbb szankciókat tervez a FIFA a rasszizmus ellen

Konkrét javaslatot készített a rasszizmus elleni küzdelem hatékonyabbá tétele érdekében a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) illetékes bizottsága.

MTI

Megbírságolták az Intert a Balotellinek szóló bekiabálások miatt

Tizenötezer eurós bírságot kapott az Internazionale, mert szurkolói a csapat vasárnapi bajnokiján rasszista rigmusokat skandáltak a klub korábbi labdarúgójáról, Mario Balotelliről.

MTI
1234512

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X