hvg.hu Élet+Stílus

Leckét adott a világnak antirasszizmusból egy ötéves kisfiú

Rengetegen osztották meg azt a Faceboook-bejegyzést, amelyben egy anyuka mesélte el fia kívánságát. A fiú ugyanolyan hajat szeretett volna, mint amilyen barátjának van, hogy az iskolában ne keverjék össze őket. Merthogy a kisfiú szerint ő és fekete barátja között csak a frizura jelenti a különbséget.

MTI/hvg.hu Világ

Megkomolyodott és együttérző Trump állt ki a kongresszus elé - videó

Letelt Donald Trump elnökségének első negyven napja, ő pedig kiállt a kongresszus elé, hogy elmondja, mi mindenre készül még. Azt a bejelentését, hogy leszámol az Obamacare-rel, az egyik oldalon ováció, a másikon lefelé fordított hüvelykujjak fogadták. Az elnök korábbi ígéreteihez képest nem sok újdonságot tartalmazott a beszéd, megvillantott azonban egy kis együttérzést, ez mindenképp újdonság volt.

hvg.hu Itthon

Európai Parlament: rasszistáknak pofa be és slussz!

Könnyen öngólt lőhet az Európai Parlament. Egy új szabály alapján ugyanis a határsértő felszólalásokat törölni fogják még az archívumból is. A döntés kritikusai szerint ez csak újabb fegyvert ad az európai szélsőjobb kezébe, amely már eddig is a politikailag korrekt pártok összeesküvését láttatják az unióban.

MTI Kult

Rasszista támadások miatt mondott fel egy német színház több munkatársa

A türingiai Gera város színházának négy színészét és énekesét újra és újra vegzálták a bőrszínük miatt, a művészeknél most betelt a pohár. Az igazgató szerint ez az első eset, hogy valaki rasszista támadások miatt távozik a színháztól, amelynek 300 munkatársa közül minden hatodik külföldi, a balett-társulatban például csak egyetlen német van.

Daróczi Ágnes Vélemény

Romani Rose küzdelme

A korszak kutatóinak figyelme ritkán fókuszál a romákra-szintikre, mint ahogyan a kutatások támogatása is hiányzik. Vélemény.

1 2 3 4 5 6 7
18

A címlapról ajánljuk