hvg.hu Itthon

Rommeltől idézett pályázatában a leendő pécsi rektor

A Pécsi Tudományegyetem szenátusa Miseta Attilát, az egyetem általános orvostudományi karának dékánját javasolja a rektori tisztségre 2018. július 1-től. A szenátust nem zavarta, hogy Miseta a pályázatában Erwin Rommeltől idézett.

Seres László Itthon

Seres: Mit keres a KGB a Debreceni Egyetemen?

Nem is annyira a szovjet stílusú ügykezelés az érdekes, hanem a leplezetlen lojalitás, amivel a Debreceni Egyetem folyamatosan kifejezi ragaszkodását a putyini Oroszországhoz. Vélemény.

hvg.hu Itthon

Kirúgta a BME GTK felfüggesztett dékánját a rektor

Azonnali hatállyal elbocsátotta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem dékánját és oktatóját az intézmény rektora – adta hírül a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Facebook-oldala.

hvg.hu Itthon

Itt van Budapesten Orbánék fő mumusa

Pénteken iktatják be a Közép-európai Egyetem (CEU) ötödik elnök-rektorát, Michael Ignatieffet. A ceremónián az alapító Soros György is beszédet mond – derül ki az esemény meghívójából.

Mátraházi Zsuzsa, Dobszay János Itthon

A Corvinus századvéges rektorának van egy sajátos korrupcióértelmezése

Nem tagadja, sőt büszkén vállalja, hogy a Századvég munkája a mai napig a magyar kormányt, ezen belül a miniszterelnököt támogatja. Lánczi András filozófus, a Corvinus Egyetem rektora a HVG e heti portréjában mesélt arról, mikor ismerte meg Orbán Viktort, hogy hol találkoznak elképzelései a Matocsyéval, és könnyedén felveti, mit kockáztatnak azok, akik ma maffiaállamot emlegetnek.

hvg.hu Itthon

Balogék még nem akarnak semmit mondani Mocsai egyéves doktorijáról

A tényleges koncepció nincs a minisztérium birtokában, így arról még nem tud álláspontot kialakítani – erre hivatkozott írásbeli válaszában az Emmi államtitkára az új sporttudományi doktori fokozatszerzési rendszer tervezetével kapcsolatban, amelyet Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora készített. Jelezték ugyanakkor, hogy a tapasztalatok szerint a mostani képzési idő sem elég mindig az alapos munkához.

hvg.hu Itthon

Maradt a Semmelweis Egyetem "gyengekezű" rektorjelöltje

Az Emmi által emelt kifogás miatt meg kellett ismételni a Semmelwis Egyetem rektorjelölt-választását. A nyertes ismét a jelenlegi rektor, Szél Ágoston lett, vetélytársa, Merkely Béla az ülés elején visszavonta pályázatát, hogy ne ártson az egyetemnek.

MTI / hvg.hu Itthon

Lemond a képzőművészeti egyetem rektora

Jelezte lemondási szándékát augusztus 31-ei hatállyal Somorjai-Kiss Tibor, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora hétfőn Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk