MTI Shake

A gatyát is leperelné Sean Penn az egyik rendezőről

Sean Penn tízmillió dollárra pereli rágalmazásért Lee Daniels forgatókönyvíró-rendezőt, aki Empire című tévés produkciója sztárjához, a családon belüli erőszakkal vádolt Terrence Howardhoz hasonlította.

MTI Kult

Két hét múlva búcsúztatják Ács János színházrendezőt

Augusztus 26-án, szerdán vesznek végső búcsút Ács Jánostól. A Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas színházrendező hamvasztás utáni búcsúztatása 11 óra 15 perckor lesz az Új köztemető szóróparcellájában – közölte a Magyar Színházi Társaság.

MTI Kult

Meghalt a Mezítláb a parkban rendezője

Elhunyt Gene Saks amerikai színész, három Tony-díjas színpadi és filmrendező, akinek nevéhez olyan kultikussá vált vígjátékok fűződnek, mint a Mezítláb a parkban vagy a Furcsa pár. Családja közlése szerint Saks szombaton, 93 éves korában, tüdőgyulladásban halt meg East Hampton-i otthonában, New York államban.

hvg.hu Kult

Meghalt Zsombolyai János, A tanú készítője

Zsombolyai János operatőrként jegyezte A tanút, filmrendezőként pedig olyan alkotások fűződtek a nevéhez, mint a Queen 1986-os budapesti koncertjét megörökítő Magic című dokumentumfilm.

MTI / hvg.hu Kult

Elhunyt Balikó Tamás

Elhunyt Balikó Tamás. A színművészt, rendezőt, a Pécsi Nemzeti Színház volt igazgatóját életének 57. évében vasárnap, váratlanul érte a halál.

MTI Kult

Lars von Trier fél, hogy józanul már nem tud filmet csinálni

A provokatív alkotásairól ismert Lars von Trier dán filmrendező, forgatókönyvíró attól tart, hogy nem tud többé filmet csinálni, mert már felhagyott az alkohol- és drogfogyasztással, és korábbi díjnyertes filmjeit e szerek hatása alatt készítette.

MTI Kult

Angelina Jolie már csak néhány filmszerepre vállalkozik

Angelina Jolie még néhány filmet vállal színésznőként, utána csak rendezni fog. Rendezőként jegyzett második, Rendíthetetlen című filmjének ausztráliai bemutatója alkalmából egy lapnak azt nyilatkozta, hogy szeret rendezni, és sokkal boldogabbá teszi, mint a színészi munka.

MTI Kult

Meghalt a Nem félünk a farkastól Oscar-díjas rendezője

Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Mike Nichols Oscar-díjas amerikai televíziós-, színházi- és filmrendező, akinek egyebek közt a Nem félünk a farkastól, a Diploma előtt és a Testi kapcsolatok című filmeket köszönheti a közönség.

MTI Kult

Robert Wilson világhírű rendező előadása lesz a Vígszínházban

Robert Wilson világhírű amerikai rendező 1914 című előadásának magyarországi premierje látható október 15-én a Vígszínházban; a különleges látványvilágú, nagyszabású produkciót a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében mutatják be.

hvg.hu Kult

Elhunyt Kézdi-Kovács Zsolt

Hosszan tartó súlyos betegség után 78 éves korában a hétvégén elhunyt Kézdi-Kovács Zsolt filmrendező, a Magyar Filmunió alapítója, az Eurimages magyar képviselője.

hvg.hu Kult

Furcsán magyarázta ki Vidnyánszky a nézőszámesést

Sok mindenben jobban teljesít Vidnyánszky Attila irányította Nemzet, bővült, színesedett a repertoárja. Így reagált arra a hírre a színház, hogy 40 ezerrel csökkent a nézőszám. A közlemény három pontban sorolja, miben jobb most a Nemzeti, de a nézőszám-csökkenésre nincs magyarázatuk.

MTI Kult

Új filmbe kezd Michel Gondry

A Brooklynban élő francia zseni két 14 éves barát történetét meséli el a Microbes et gasoil című készülő filmben. A mozi személyes indíttatású, Gondry húsz éve nem látott barátja inspirálta a forgatókönyvet.

MTI Kult

Tarr Béláék riadóztatnak: Eltüntettek egy ukrán rendezőt az orosz hatóságok

Oleh Szencovot szimferopoli otthonában tartóztatták le májusban, majd Moszkvába vitték és őrizetbe vették. Az elmúlt három hétben semmit nem tudni róla. Korábbi orosz információk szerint terrorcselekmény elkövetésével gyanúsítják. Az Európai Filmakadémia levelét olyan nagyágyúk írták alá, mint Pedro Almodóvar, Andrzej Wajda, Aki Kaurismäki és Wim Wenders.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk