Egy autószerelő műhelyben keltették életre a reneszánsz híres festményeit

Egy autószerelő műhelyben keltették életre a reneszánsz híres festményeit

Freddy Fabris fényképész már régóta tisztelegni akart a reneszánsz festők művei előtt, és az ihlet éppen egy autószerelő műhelyben kapta el.

hvg.hu

Ritka kincset talált Tizianotól egy osztrák művészettörténész

Tiziano eddig ismeretlen képére bukkant Artur Rosenauer osztrák művészettörténész, aki szerint a legkisebb kétség sem merül fel azzal kapcsolatban, hogy a remekműként jellemzett festmény valóban a reneszánsz mester alkotása.

MTI

Régizenei találkozó kezdődik Győrben

Reneszánsz és barokk kori zeneműveket megszólaltató koncertekkel és a két korszak előadásmódját ismertető mesterkurzusokkal régizenei találkozót tartanak vasárnaptól egy héten át Győrött és környékén.

MTI

Plátói pornó Rómában

Plátói pornó Rómában

Woody Allen idős korára bájosan giccses római nosztalgiafilmbe bonyolódott. Megvádolták: csak felszínes közhelyeket mutogat az Örök Városból. Tudunk jobbat ajánlani?

Cérnaszálon

Cérnaszálon

A lovas művészetek – a görögök kezdték a harctól elemelni, a reneszánsztól pedig így hívják – sportbéli fokmérője a díjlovaglás. Ebben a nők manapság a legjobbak, a londoni játékokon is.

Mindegy mi a program, csak fagyi szegélyezze az utat

Mindegy mi a program, csak fagyi szegélyezze az utat

Olaszországban visszük a családot. A csokifagyi mint mérföldkő meredezzék, a vanília rajzoljon záróvonalat az aszfaltra, a toszkán loggiák épüljenek sztracsatellából, a reneszánsz tornyok eper sorbetból. Ha a fagyi hazájában, Olaszországban járunk, és követjük a fenti elvet, minden program gyerekprogram lesz.

R.A.

Pápa a kádba’ – szexi lubickolás a Vatikánban

Pápa a kádba’ – szexi lubickolás a Vatikánban

A kardinális úr jól tudta, hogy nincs ínycsiklandóbb bűn, mint amit a szentek körében követünk el. Az utazó azonban nehezebben jut át a Vatikánban a rejtegetett pajzán szobák kapuján, mint teve a tű fokán.

Tiziano arcképe Tiziano festményén bujkált

Tiziano arcképe Tiziano festményén bujkált

Tiziano, a velencei reneszánsz nagy festője saját magát rejtette el egyik festményén - erre jöttek rá a kép restaurálása közben a szakemberek.

Csúcson kell elkezdeni - 3 kupola, amit meg kell másznunk

Csúcson kell elkezdeni - 3 kupola, amit meg kell másznunk

A terem búrájában megtalálunk kettőt a három legfontosabb dologból: a szexet és a vallást. A harmadik a csoki. A kupoláknak további előnyös tulajdonsága, hogy természetüknél fogva magasra épülnek. Ergo érdemes itt kezdeni a városnézést, hiszen térképként terül lábunk elé Firenze, Párizs vagy Isztambul.

R.A.

Reneszánsz kőmintás tapéta

Reneszánsz kőmintás tapéta

Bármilyen egyszerű, unalmas helyiség olasz palazzová alakítható ezzel a reneszánsz stílusú kőmintás tapétával.

Leonardót és Michelangelót ünnepli Róma

Az itáliai reneszánszt megtestesítő két művészóriás, Leonardo és Michelangelo ritkán látható alkotásait egy időben két római kiállítás is bemutatja.

MTI

Modern hírességek reneszánsz köntösben

 Modern hírességek reneszánsz köntösben

Íme, egy kreatív ötlet, hogyan lehet a legismertebb celeb arcokat, reneszánsz portrékban újraértelmezni.

Az elveszett Michelangelo végig ott volt a falon

A Keresztre feszítés a Madonnával, Szent Jánossal és két gyászoló angyallal című festményt, amelyet Marcello Venutti...

"Tested is halálos veszélynek teszed ki!"

"Tested is halálos veszélynek teszed ki!"

Már a reneszánsz egy jeles képviselőjét, Albrecht Dürert (1471-1528) is aggasztották a hamisítványok – ami valódi veszélyt jelentett akkoriban, mivel nem számított törvénytelennek más művészi munkáját másolni. Elsőre monogrammal próbálta védeni műveit, majd Miksa császár különleges kegyének köszönhetően megszerezte az első copyrightot, amiben finom halálos fenyegetést helyezett kilátásba másolóinak.

hvg.hu

Régi reneszánsz szentségtartót találtak Nyitrán

A történelmi Magyarország legrégibb reneszánsz szentségtartójára bukkantak a felvidéki, szlovákiai Nyitrán a várban álló püspöki bazilika, a Szent Emmeramus katedrális felújításakor - tudta meg az MTI pozsonyi irodája a nyitrai püspöki hivatalban.

Mona Lisa egy sötét és büdös sikátorban született

Giuseppe Pallanti olasz történész nemrégiben olyan dokumentumot talált, amely szerint Mona Lisa, akit Leonardo világhírű festményén örökített meg, 1479-ben született Firenzében. A gyermekkori ház nem volt messze a város legismertebb, gyönyörű épületeitől, mégsem volt előkelő környék.

Reneszánsz hétvége Nyírbátorban

Reneszánsz hétvége Nyírbátorban

A reneszánsz hétvége a Báthory Várkastélyban szombaton délután két órától veszi kezdetét, mely során előtt feltárul a...

Újra Reneszánsz Karnevál Gyulán

Újra Reneszánsz Karnevál Gyulán

A karneválhoz megszokott módon jelmezes felvonulók, reneszánsz kori táncosok, lovagok, gólyalábasok, muzsikások...

Fuggerek: mérhetetlen kapzsiságuk szülte a modern világot

A reneszánsztól fogva a bankárok mindinkább meghatározó szereplői lettek a társadalom életének, s ebben egy pénzügyi újításaival elképesztő vagyonra és hatalomra szert tévő augsburgi családnak kitüntetett szerepe volt. A Fuggerek története arra is rávilágít, hogy kik vagyunk ma: miért vezetünk többszörös könyvelést, miért használunk hírszolgáltatásokat, miért vannak szociális rendszereink, miért vegyítjük a pénzügyi és politikai befolyást, vagy miért hívjuk fukarnak a fösvényeket.

Új király kerestetik

Hagyományosan a reneszánsz királyi szakácsok ételeit felvonultató versenyen az idén első alkalommal tartanak kóstolót az ország megyéinek falusi ételeiből.

hvg.hu
12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X