hvg.hu Kult

Reneszánsz filmnapokat rendeznek három magyar város mozijaiban

Szeptember 7-9 között első alkalommal kerül megrendezésre a Reneszánsz Filmnapok, amely a három évvel ezelőtt útjára indult művészeti ismeretterjesztő mozifilm sorozat, A művészet templomai legnépszerűbb filmjeit teszi újra elérhetővé a mozinézők számára. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban, Szegeden és Szolnokon látható válogatásban filmklasszikusok, köztük Zeffirelli Rómeó és Júliája, és Pasolini Dekameronja színesítik a programot.

MTI Kult

Régizenei találkozó kezdődik Győrben

Reneszánsz és barokk kori zeneműveket megszólaltató koncertekkel és a két korszak előadásmódját ismertető mesterkurzusokkal régizenei találkozót tartanak vasárnaptól egy héten át Győrött és környékén.

Rác András Plázs

Plátói pornó Rómában

Woody Allen idős korára bájosan giccses római nosztalgiafilmbe bonyolódott. Megvádolták: csak felszínes közhelyeket mutogat az Örök Városból. Tudunk jobbat ajánlani?

Vajna Tamás Sport

Cérnaszálon

A lovas művészetek – a görögök kezdték a harctól elemelni, a reneszánsztól pedig így hívják – sportbéli fokmérője a díjlovaglás. Ebben a nők manapság a legjobbak, a londoni játékokon is.

R.A. Plázs

Mindegy mi a program, csak fagyi szegélyezze az utat

Olaszországban visszük a családot. A csokifagyi mint mérföldkő meredezzék, a vanília rajzoljon záróvonalat az aszfaltra, a toszkán loggiák épüljenek sztracsatellából, a reneszánsz tornyok eper sorbetból. Ha a fagyi hazájában, Olaszországban járunk, és követjük a fenti elvet, minden program gyerekprogram lesz.

Rác András Kult

Pápa a kádba’ – szexi lubickolás a Vatikánban

A kardinális úr jól tudta, hogy nincs ínycsiklandóbb bűn, mint amit a szentek körében követünk el. Az utazó azonban nehezebben jut át a Vatikánban a rejtegetett pajzán szobák kapuján, mint teve a tű fokán.

R.A. Plázs

Csúcson kell elkezdeni - 3 kupola, amit meg kell másznunk

A terem búrájában megtalálunk kettőt a három legfontosabb dologból: a szexet és a vallást. A harmadik a csoki. A kupoláknak további előnyös tulajdonsága, hogy természetüknél fogva magasra épülnek. Ergo érdemes itt kezdeni a városnézést, hiszen térképként terül lábunk elé Firenze, Párizs vagy Isztambul.

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Reneszánsz kőmintás tapéta

Bármilyen egyszerű, unalmas helyiség olasz palazzová alakítható ezzel a reneszánsz stílusú kőmintás tapétával.

MTI Kult

Leonardót és Michelangelót ünnepli Róma

Az itáliai reneszánszt megtestesítő két művészóriás, Leonardo és Michelangelo ritkán látható alkotásait egy időben két római kiállítás is bemutatja.

hvg.hu Kult

"Tested is halálos veszélynek teszed ki!"

Már a reneszánsz egy jeles képviselőjét, Albrecht Dürert (1471-1528) is aggasztották a hamisítványok – ami valódi veszélyt jelentett akkoriban, mivel nem számított törvénytelennek más művészi munkáját másolni. Elsőre monogrammal próbálta védeni műveit, majd Miksa császár különleges kegyének köszönhetően megszerezte az első copyrightot, amiben finom halálos fenyegetést helyezett kilátásba másolóinak.

MTI Tech

Régi reneszánsz szentségtartót találtak Nyitrán

A történelmi Magyarország legrégibb reneszánsz szentségtartójára bukkantak a felvidéki, szlovákiai Nyitrán a várban álló püspöki bazilika, a Szent Emmeramus katedrális felújításakor - tudta meg az MTI pozsonyi irodája a nyitrai püspöki hivatalban.

hvg.hu Tech

Mona Lisa egy sötét és büdös sikátorban született

Giuseppe Pallanti olasz történész nemrégiben olyan dokumentumot talált, amely szerint Mona Lisa, akit Leonardo világhírű festményén örökített meg, 1479-ben született Firenzében. A gyermekkori ház nem volt messze a város legismertebb, gyönyörű épületeitől, mégsem volt előkelő környék.

travelline.hu Plázs

Reneszánsz hétvége Nyírbátorban

A reneszánsz hétvége a Báthory Várkastélyban szombaton délután két órától veszi kezdetét, mely során előtt feltárul a...

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával