MTI Világ

Repülőgép zuhant Tokióra

Lezuhant egy sportrepülőgép vasárnap a japán főváros egyik lakónegyedében, ráesett egy házra, és több épületben, járműben tüzet okozott. A gépen öten utaztak, akik közül ketten életüket vesztették, és meghalt egy nő abban a házban, amelyre rázuhant a gép.

MTI Kult

Baleset volt az Oscar-díjas filmzeneszerző halála

Egy dél-kaliforniai halottkémi hivatal illetékese csütörtökön megerősítette, hogy az Oscar-díjas filmzeneszerző volt a pilóta, aki kisgépével hétfőn Los Angeles közelében lezuhant, és balesetnek minősítette a szerencsétlenséget.

MTI / hvg.hu Itthon

A levegőben gyulladt ki a honvédség egyik gépe

A levegőben gyulladt ki a Magyar Honvédség egyik kiképző repülőgépe csütörtökön. A két pilóta elhagyta a gépet, de egyikük súlyos égési sérüléseket szenvedett. A gép egy, a kilencvenes évek elején beszerzett Jak-52-es volt.

Világ

Sokkoló látványt nyújtott a folyóba csapódott gép Tajvanon – fotók, videó

Valószínűleg nagyot néztek azok a sofőrök, akik a szerdai tajvani repülőbaleset idején autóztak a folyó közelében, amelybe a TransAsia légitársaság gépe csapódott. A két turbóhajtóműves ATR-72-es repülő a tajpeji Szungsan reptér közelében sokkoló közelségbe került a házakhoz és az utakhoz, mielőtt lezuhant. Hírek szerint 53-an voltak a fedélzeten, más források szerint 58-an, a halottak száma meghaladja a 20-at. Vannak túlélők.

hvg.hu Tech

2014: sokan haltak bele a repülés a legbiztonságosabb évébe

Tovább javult a repülésbiztonság: bár több légi baleset is nagy visszhangot kapott, az összes baleset számát tekintve az idei minden eddiginél biztonságosabb év volt a repülésben. A halálos áldozatok száma viszont idén lehet a legmagasabb az utóbbi évtizedben – főleg ha nem csak a technikai problémák miatt bekövetkező baleseteket, hanem a maláj gép lelövését is számoljuk.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk