Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Megint bombariadóval szívatták meg Szentpétervár repterét

Az orosz hatóságok bombafenyegetés miatt rövid időre kiürítették kedden a Szentpétervár melletti pulkovói repülőteret – közölte a légikikötőt üzemeltető cég.

MTI

Tripoli reptér: sok a halott, a gépek nagy részét megrongálták

Legalább 47 ember meghalt és körülbelül 120 megsebesült a Tripoli nemzetközi repülőtérnél egy hete dúló harcokban – közölte hétfőre virradóra a líbiai egészségügyi minisztérium. A fegyveresek egy hete ölik egymást, a reptér feletti ellenőrzést próbálják megszerezni.

MTI

Rakétákkal lőtték a tripoli repteret

Újabb heves harcok robbantak ki vasárnap a líbiai főváros, Tripoli nemzetközi repülőterénél. A repülőtér feletti ellenőrzést egymással szemben álló fegyveres csoportok próbálják megszerezni a múlt vasárnap óta.

MTI

Megtámadták a kabuli nemzetközi repteret

Fegyveres felkelők megtámadták az afgán főváros nemzetközi repülőterét csütörtökön – közölte a hadsereg egyik magas rangú képviselője, hozzátéve, hogy két lázadóval végeztek.

MTI

Már robot parkolja a kocsikat, a minimálbér feléért (videó)

A düsseldorfi repülőtéren nemsokára egy robotgondnok parkolja és hozza vissza az utasok autóit, és csak a minimálbér fele az órabére.

hvg.hu

Pizzát rendelt utasainak a reptéren veszteglő gép pilótája

A Frontier Airlines pilótája saját zsebből fizette a gigarendelést. Nem akarta, hogy lázadás törjön ki a várakozástól amúgy is tikkadt utasok között, vagy talán maga is éhes volt.

Kis híján katasztrófa történt a barcelonai reptéren - videó

Kis híján katasztrófa történt a barcelonai reptéren - videó

KIs híján összeütközött vasárnap reggel a barcelonai El Prat reptéren az Utair Moszkvából érkező, éppen landoló Boeing 767-300-asa, és a pályán keresztbe elhaladó Argentinas Airbus-gép. Az orosz gép pilótája szerencsére időben érzékelte az argentin gépet, és még az előtt visszaemelte a gépet, hogy szerencsétlenség történt volna. A reptér irányítása szerint elegendő távolság volt a két gép között, de kérdés, hogy ha ez így van, akkor miért vállalkozott volna ilyen manőverre az orosz gép vezetője.

hvg.hu

Szigorítják a reptéri biztonsági intézkedéseket Angliában

A brit közlekedési tárca "nyilvánvaló okokból" nem fejti ki részletesen, hogy milyen változtatásokat hajt végre a repülőtereken, de ígéri, hogy az utasok zömének nem okoznak nagyobb fennakadást. A BBC értesülése szerint a szigorítás összefügg az amerikai biztonsági intézkedések fokozásával.

MTI

Megtámadták a karacsi repülőteret, kimentették az utasokat

Újabb fegyveres támadás miatt kedden felfüggesztették a járatok indítását, valamint az érkezők fogadását a pakisztáni Karacsi nemzetközi repülőtéren. Az utasokat kimenekítik.

MTI

Egy eldobott cigi miatt üríthették ki a Ferihegyi repülőteret

A budapesti Liszt Ferenc-repülőtér 2A és a SkyCourt termináljai között kijelölt kültéri dohányzóhelynél keletkezett szombat délelőtt az a füst, amely bejutott a reptér szellőzőrendszerébe, és ami miatt átmenetileg ki kellett üríteni az épületeket.

MTI

Ki kellett üríteni a Ferihegyi repteret - amatőr fotók

Ki kellett üríteni a Ferihegyi repteret - amatőr fotók

Működésbe lépett a füst- és tűzjelző a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren szombat délelőtt, emiatt az utasoknak egy időre el kellett hagyniuk az épületet. A riasztást később visszavonták, a reptér ismét működik. A problémát egy eldobott cigaretta okozhatta.

Egyhamar biztos nem lesz repülés a Hármashatárhegyen

Hétfőn visszavonta a Légügyi Hivatal a Hármashatárhegyi sportrepülőtér üzemeltetésének engedélyét, de ha még sikerülne is megegyezniük a repteret használó egyesülettel a folytatásról, akkor is új hatósági eljárás kell hozzá.

MTI

Bevonták a Hármashatárhegyi repülőtér engedélyét

Bevonták a Hármashatárhegyi repülőtér engedélyét

A Nemzeti Közlekedési Hatóság visszavonta a Hármashatárhegyi repülőtér üzemeltetési engedélyét - közölte az MTI.

MiG-ekkel veszik vissza a donyecki repteret az ukránok

MiG-ekkel veszik vissza a donyecki repteret az ukránok

Először két Szu-25-ös vadászgép figyelmeztető lövéseket adott le a "terroristák" irányában, majd miután ők viszonozták a tüzet, két MiG-29-es vadászgép, illetve négy Mi-24-es katonai helikopter is bekapcsolódott a harcokba. Korábban a szakadárok elfoglalták a donyecki repteret, a légteret senki sem ellenőrizte.

MTI

Fegyveres szakadárok szállták meg a donyecki repteret - áll a közlekedés

Helyi idő szerint 7-től ideiglenesen leállították a közlekedést a kelet-ukrajnai repülőtéren. Egyelőre lövöldözés, illetve más erőszakos cselekmény nem történt.

MTI

Bombariadó miatt kellett kiüríteni Ciprus legfontosabb repülőterét

Joe Biden amerikai alelnök szerdán érkezik Ciprusra, egy nappal a látogatás előtt bombariadó miatt kellett kiüríteni a larnacai nemzetközi repülőteret. A bombariadó miatt a sziget nyugati részén fekvő Pafosz repülőterén is fokozták a biztonsági ellenőrzéseket, a terminált azonban nem kellett kiüríteni.

MTI

Hatalmas bevásárlásra készülhet Kína a szomszédban

Hatalmas bevásárlásra készülhet Kína a szomszédban

A kínai China Southern Airlines sajtóhírek szerint komoly érdeklődést mutat a ljubljanai légikikötő iránt, és állítólag ők lehetnek a befutók a repülőtér privatizációjában. Az eladással kapcsolatban ugyanakkor még semmi sem biztos, tekintve, hogy összesen 20 cég mutatott érdeklődést a szlovén vállalat megvásárlása iránt.

hvg.hu

Évi 72 millió utas fordul majd meg Peking új repülőterén

Új repülőteret építenek Peking déli területén, így 2015-re csak a kínai fővárosban 113 millió lesz a légi utasforgalom, ami 2020-ra 142 millióra bővülhet.

MTI

Hasra hízhat, aki repülőtér közelében lakik

A repülőtér közelsége növeli a hasi hízás esélyét - derült ki egy hosszú távú svéd kutatásból. A tudósok szerint a zaj okozta stressz vezethet a súlygyarapodáshoz.

MTI

Bírságot róhattak ki a Hármashatárhegyi reptér vagyonkezelőjére

Bírságot róhattak ki a Hármashatárhegyi reptér vagyonkezelőjére

A Műegyetemi Sportrepülő Egyesületnek 16 millió forint környezetvédelmi bírságot kell fizetnie, mert a területen 9000 köbméter hulladékot helyeztek el. A sportrepülőklub szerint viszont nem kaptak eddig határozatot a bírságról, de ha megkapják, akkor azt megtámadják.

MTI
12330

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X