Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Tripoli reptér: sok a halott, a gépek nagy részét megrongálták

Legalább 47 ember meghalt és körülbelül 120 megsebesült a Tripoli nemzetközi repülőtérnél egy hete dúló harcokban – közölte hétfőre virradóra a líbiai egészségügyi minisztérium. A fegyveresek egy hete ölik egymást, a reptér feletti ellenőrzést próbálják megszerezni.

Rakétákkal lőtték a tripoli repteret

Újabb heves harcok robbantak ki vasárnap a líbiai főváros, Tripoli nemzetközi repülőterénél. A repülőtér feletti ellenőrzést egymással szemben álló fegyveres csoportok próbálják megszerezni a múlt vasárnap óta.

MTI

Megtámadták a kabuli nemzetközi repteret

Fegyveres felkelők megtámadták az afgán főváros nemzetközi repülőterét csütörtökön – közölte a hadsereg egyik magas rangú képviselője, hozzátéve, hogy két lázadóval végeztek.

MTI

Már robot parkolja a kocsikat, a minimálbér feléért (videó)

A düsseldorfi repülőtéren nemsokára egy robotgondnok parkolja és hozza vissza az utasok autóit, és csak a minimálbér fele az órabére.

hvg.hu

Pizzát rendelt utasainak a reptéren veszteglő gép pilótája

A Frontier Airlines pilótája saját zsebből fizette a gigarendelést. Nem akarta, hogy lázadás törjön ki a várakozástól amúgy is tikkadt utasok között, vagy talán maga is éhes volt.

Kis híján katasztrófa történt a barcelonai reptéren - videó

Kis híján katasztrófa történt a barcelonai reptéren - videó

KIs híján összeütközött vasárnap reggel a barcelonai El Prat reptéren az Utair Moszkvából érkező, éppen landoló Boeing 767-300-asa, és a pályán keresztbe elhaladó Argentinas Airbus-gép. Az orosz gép pilótája szerencsére időben érzékelte az argentin gépet, és még az előtt visszaemelte a gépet, hogy szerencsétlenség történt volna. A reptér irányítása szerint elegendő távolság volt a két gép között, de kérdés, hogy ha ez így van, akkor miért vállalkozott volna ilyen manőverre az orosz gép vezetője.

hvg.hu

Szigorítják a reptéri biztonsági intézkedéseket Angliában

A brit közlekedési tárca "nyilvánvaló okokból" nem fejti ki részletesen, hogy milyen változtatásokat hajt végre a repülőtereken, de ígéri, hogy az utasok zömének nem okoznak nagyobb fennakadást. A BBC értesülése szerint a szigorítás összefügg az amerikai biztonsági intézkedések fokozásával.

MTI

Megtámadták a karacsi repülőteret, kimentették az utasokat

Újabb fegyveres támadás miatt kedden felfüggesztették a járatok indítását, valamint az érkezők fogadását a pakisztáni Karacsi nemzetközi repülőtéren. Az utasokat kimenekítik.

MTI

Egy eldobott cigi miatt üríthették ki a Ferihegyi repülőteret

A budapesti Liszt Ferenc-repülőtér 2A és a SkyCourt termináljai között kijelölt kültéri dohányzóhelynél keletkezett szombat délelőtt az a füst, amely bejutott a reptér szellőzőrendszerébe, és ami miatt átmenetileg ki kellett üríteni az épületeket.

MTI

Ki kellett üríteni a Ferihegyi repteret - amatőr fotók

Ki kellett üríteni a Ferihegyi repteret - amatőr fotók

Működésbe lépett a füst- és tűzjelző a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren szombat délelőtt, emiatt az utasoknak egy időre el kellett hagyniuk az épületet. A riasztást később visszavonták, a reptér ismét működik. A problémát egy eldobott cigaretta okozhatta.

Egyhamar biztos nem lesz repülés a Hármashatárhegyen

Hétfőn visszavonta a Légügyi Hivatal a Hármashatárhegyi sportrepülőtér üzemeltetésének engedélyét, de ha még sikerülne is megegyezniük a repteret használó egyesülettel a folytatásról, akkor is új hatósági eljárás kell hozzá.

MTI

Bevonták a Hármashatárhegyi repülőtér engedélyét

Bevonták a Hármashatárhegyi repülőtér engedélyét

A Nemzeti Közlekedési Hatóság visszavonta a Hármashatárhegyi repülőtér üzemeltetési engedélyét - közölte az MTI.

MiG-ekkel veszik vissza a donyecki repteret az ukránok

MiG-ekkel veszik vissza a donyecki repteret az ukránok

Először két Szu-25-ös vadászgép figyelmeztető lövéseket adott le a "terroristák" irányában, majd miután ők viszonozták a tüzet, két MiG-29-es vadászgép, illetve négy Mi-24-es katonai helikopter is bekapcsolódott a harcokba. Korábban a szakadárok elfoglalták a donyecki repteret, a légteret senki sem ellenőrizte.

MTI

Fegyveres szakadárok szállták meg a donyecki repteret - áll a közlekedés

Helyi idő szerint 7-től ideiglenesen leállították a közlekedést a kelet-ukrajnai repülőtéren. Egyelőre lövöldözés, illetve más erőszakos cselekmény nem történt.

MTI

Bombariadó miatt kellett kiüríteni Ciprus legfontosabb repülőterét

Joe Biden amerikai alelnök szerdán érkezik Ciprusra, egy nappal a látogatás előtt bombariadó miatt kellett kiüríteni a larnacai nemzetközi repülőteret. A bombariadó miatt a sziget nyugati részén fekvő Pafosz repülőterén is fokozták a biztonsági ellenőrzéseket, a terminált azonban nem kellett kiüríteni.

MTI

Hatalmas bevásárlásra készülhet Kína a szomszédban

Hatalmas bevásárlásra készülhet Kína a szomszédban

A kínai China Southern Airlines sajtóhírek szerint komoly érdeklődést mutat a ljubljanai légikikötő iránt, és állítólag ők lehetnek a befutók a repülőtér privatizációjában. Az eladással kapcsolatban ugyanakkor még semmi sem biztos, tekintve, hogy összesen 20 cég mutatott érdeklődést a szlovén vállalat megvásárlása iránt.

hvg.hu

Évi 72 millió utas fordul majd meg Peking új repülőterén

Új repülőteret építenek Peking déli területén, így 2015-re csak a kínai fővárosban 113 millió lesz a légi utasforgalom, ami 2020-ra 142 millióra bővülhet.

MTI

Hasra hízhat, aki repülőtér közelében lakik

A repülőtér közelsége növeli a hasi hízás esélyét - derült ki egy hosszú távú svéd kutatásból. A tudósok szerint a zaj okozta stressz vezethet a súlygyarapodáshoz.

MTI

Bírságot róhattak ki a Hármashatárhegyi reptér vagyonkezelőjére

Bírságot róhattak ki a Hármashatárhegyi reptér vagyonkezelőjére

A Műegyetemi Sportrepülő Egyesületnek 16 millió forint környezetvédelmi bírságot kell fizetnie, mert a területen 9000 köbméter hulladékot helyeztek el. A sportrepülőklub szerint viszont nem kaptak eddig határozatot a bírságról, de ha megkapják, akkor azt megtámadják.

MTI

Nézze meg, mit markolászott Kállay-Saunders a reptéren

Nézze meg, mit markolászott Kállay-Saunders a reptéren

Kállay-Saunders András egy méretes plüssmackóval a kezében szállt fel a Koppenhága felé tartó gépre, hogy Magyarországot képviselje az Eurovíziós Dalfesztiválon. Kállay-Saunders az első elődöntőben, május 6-án utolsóként, tizenhatodikként lép színpadra. Aznap este énekel több olyan ország előadója, amely az elmúlt években általában jó szerepelt, például Svédország, Oroszország, Azerbajdzsán, Ukrajna és Hollandia képviselője.

hvg.hu
12330

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X