Bejelentkezés  

Özönlenek a filmsztárok és a milliárdos üzletemberek Ferihegy 1-re

Öt évre szóló bérleti- és rekonstrukciós megállapodást írt alá a Budapest Airport és a Celebi Ground Handling Magyarország a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kisgépes termináljának megújításáról. A GAT-terminálon (General Aviation Terminal) azok a kis- és nagy magángépek, valamint business jetek utasai közlekednek, akik nem a menetrendszerű járatokkal érkeznek Budapestre, hanem saját vagy bérelt kisgép vagy luxusjet szolgáltatásait veszik igénybe.

hvg.hu

Fotó: üresek a folyosók a német reptereken

Fotó: üresek a folyosók a német reptereken

A müncheni repülőtér egyik üres terminálja.

Európából nem mehet repülőjárat a Krímbe

A Krím repülőtereire az Eurocontrol 40 tagállamából egyetlen repülőjárat sem indulhat, azok csak Oroszországból, Fehéroroszországból vagy távolabbi volt szovjet tagköztársaságokból közelíthetőek meg.

MTI

Ezek a világ legmenőbb repülőterei – nézzen képeket!

Ezek a világ legmenőbb repülőterei – nézzen képeket!

Sorozatban másodszor nyerte el a világ legjobb reptere címet a szingapúri Changi Airport. Az első tíz fele ázsiai, négy pedig európai. A Liszt Ferenc Repülőtér a legjobb kelet-európai légikikötő.

hvg.hu

Budapesti járatokat is töröltek a német reptéri sztrájk miatt

A legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa hatszáz járatot törölt, köztük két Frankfurt és Budapest, és egy München és Budapest között közlekedő járatpárt.

MTI

Reptérre licitálni tessék!

Reptérre licitálni tessék!

Elindult a ljubljanai repülőtér privatizációja, a 75 millió eurós piaci kapitalizációval rendelkező légikikötőre mától lehet beadni az ajánlatokat. A repülőtér nyereséges, nincsen eladósodva.

hvg.hu

Elfogtak egy hazaérkező férfit a debreceni reptéren

Egy sikkasztás miatt keresett férfit fogtak el a rendőrök a debreceni repülőtéren, épp miután megérkezett egy járattal.

hvg.hu

Nézegessen rája alakú repülőteret!

Bár már tavaly átadták a sencseni légikikötő új, 3-as terminálját, az 1,4 milliárd dollárba kerülő rája alakú épületről most közölt terjedelme fotóösszeállítást a Business Insider. Az épületet hatalmas, és világos belső terek jellemzik, egyes helyeken méhsejt formákkal.

hvg.hu

Bombagyártáshoz adtak tanácsokat a londoni reptereken

Pokolgép gyors összeállításához adott hasznos tanácsokat kifejezetten a repülőjük indulására váró utasoknak egy népszerű brit tudományos magazin, amelyet a legnagyobb londoni repülőtereken is árultak.

MTI

Részben visszafoglalták a belbeki repteret az ukrán katonák

Ukrán katonák részben visszafoglalták kedden a krími Szevasztopol melletti Belbek katonai repülőtér felszállópályáját, a reptér orosz őrségének figyelmeztető lövései ellenére – közölte egy ukrán internetes oldal kedden.

MTI

Hasítanak a régiós repterek

Hasítanak a régiós repterek

A szlovén kormány egy héttel elhalasztotta a ljubljanai repülőtér privatizációs folyamatának megnyitását, mivel a közlekedésügyi minisztérium egy repülőtérrel kapcsolatos dokumentumot még nem véglegesített. Délnyugati szomszédunk kormánya idén nyárra már el is szeretné adni nyereséges és növekvő légikikötőjét. A régióban a többi repülőtér is növekvő pályán van.

hvg.hu

Kilőtt az év elején a Budapest Airport

Minden eddiginél jobban kezdődött a 2014-es év a Budapest Airport számára. Az év első hét hetében nem kevesebb, mint 850 450 utas fordult meg a terminálokon, ami 7,1 százalékos növekedés az egy évvel ezelőttihez képest.

hvg.hu

Repterek, amiket országhatárok vágnak ketté

Hogyan is lehetne még jobban megkavarni az utazókat, mintsem úgy építeni meg egyes repülőtereket, hogy két, esetleg három országon átnyúlóan helyezkednek el? Repülőterek, amelyeket országhatárok vágnak ketté - vagy három részre.

hvg.hu

Az óriásrepülők is kényelmesen elférnek majd a prágai reptéren

2015 közepétől a legnagyobb utasszállító repülőgépeket és azok utasait is gond nélkül tudja majd fogadni a prágai Václav Havel repülőtér.

MTI

Áldatlan állapotok New York legnagyobb repterén – fotó

Áldatlan állapotok New York legnagyobb repterén – fotó

hvg.hu

Bezárják két hétre az egyik milánói repteret

Májusban két hétre bezárják Milánó Orio al Serio nevű repülőterét.

MTI

Eddig is volt reptér Felcsúton

Egy nem nyilvános repülőtér eddig is létezett Felcsút közelében, azon gyakorolt Bessenyei Péter műrepülő – közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság a Népszabadság mai cikkére válaszul, amely az önkormányzati tervekre hivatkozva azt írta, hogy reptér és szálloda létesül Orbán Viktor falujában.

MTI

Hatalmas összegbe fájhat Ferihegy visszavétele

Hatalmas összegbe fájhat Ferihegy visszavétele

Sokba kerülne a Budapest Airport megvásárlása, írta a hétfői Napi Gazdaság, miután egyre több vezető, kormánypárti politikus tesz utalást hasonló szándékra.

hvg.hu

Népszabadság: repülőtér is épülhet Orbán falujában

Népszabadság: repülőtér is épülhet Orbán falujában

Megadta az engedélyt egy felcsúti repülőtér kialakításához a Légügyi Hatóság és a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség is hozzájárult – írja a Népszabadság. A településen szálloda is épülhet.

hvg.hu

Durva reptéri késelés Kínában - három sérült

Késsel támadt az északnyugat-kínai Kanszu tartomány székhelyén, Lancsou repülőterén a biztonsági emberekre egy férfi hétfőn reggel – jelentette a kínai online média.

MTI
12328

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X