Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Széles Gábor elmondta, lesz-e új magyar légitársaság

Széles Gábor elmondta, lesz-e új magyar légitársaság

Már kifizette a sármelléki reptér árát, így hivatalosan is Széles Gábor cégéhez került a Hévíz-Balaton Airport üzemeltetése. A fejlesztések hamarosan elindulnak, amelyek a gyógyidegenforgalmat és a golfturizmust egyaránt szolgálják majd. A nagyvállalkozó szerint végcél az, hogy a repülőtér egy úgynevezett minihub legyen, ahol kisebb flotta vagy flották állomásoznak. Nem saját légitársaságról van szó – tette hozzá Széles.

hvg.hu

Videó: Utasok nyomták le a homofób őrjöngőt a repülőtéren

Videó: Utasok nyomták le a homofób őrjöngőt a repülőtéren

Hogyan reagálna a tömeg Ferihegyen, ha egy nagy darab, fiatal férfi megtámadna egy melegnek vélt fickót? Dallasban pillanatok alatt lenyomták a rendbontót, a reptéri rendőröknek már csak egy rasszista szónoklatot kellett meghallgatniuk bilincselés közben.

hvg.hu

Megint baleset volt egy orosz reptéren

Újabb ütközés volt egy oroszországi repülőtéren azután, hogy hétfőn a francia Total olajvállalat vezetője halt meg, mivel egy reptéri hókotró ment a kifutópályára. A mostani balesetnek nincs áldozata.

MTI

Részeg volt a hókotró vezetője a Total elnök-vezérének halálos balesetekor

A repülésirányítókat és a hókotró vezetőjét hibáztatja a vizsgálat a vnukovói szerencsétlenségért, amelyben elhunyt a Total olajcég elnök-vezére is.

MTI

Ebolajárvány: nem sokat segít a reptéri szűrés

Alig jelentene további előnyt az ebolajárvány megállításában a Nyugat-Afrikából érkezők repülőtéri szűrése – derült ki egy új tanulmányból.

MTI

Új kifutópályát kap jövő októberre a nagyváradi reptér

Új kifutópályát kap jövő októberre a nagyváradi reptér

Elkezdték a nagyváradi repülőtér felújítását. A Mediafax hírügynökség jelentése szerint 2100 méteresre hosszabbítják, 45 méteresre szélesítik, és teljesen újrabetonozzák a kifutópályát. Emellett hat repülőgép egyidejű befogadására alkalmas 33 ezer négyzetméteres rakfelületet alakítanak ki.

MTI

Ebola: Brüsszelben is elkezdték az utasok hőmérőzését

Testhőmérséklet-ellenőrző kapun kell átmenniük a járványtól sújtott országokból érkező utasoknak a brüsszeli Zaventem repülőtéren. Londonban és Párizsban már a múlt héten megkezdték a szűrést.

MTI

Ebola: Párizsban is elkezdik a repülőtéri hőmérőzést

A párizsi Roissy repülőtéren a guineai Conakcryból érkező utasokat vetik alá alapos ellenőrzésnek szombattól.

MTI

Szép megbízást nyert el a Malév Ground Handling

Szép megbízást nyert el a Malév Ground Handling

A Malév Ground Handling és az ACE szolgálja ki az október végétől Budapestre közlekedő Emirates járatait.

MTI

Kiürítették a londoni Luton repteret egy gyanús csomag miatt

Egy gyanús csomag miatt hétfő délután kiürítették a magyarországi járatok által is használt londoni Luton repülőteret - közölte a rendőrség. A csomagot később ellenőrzött körülmények között felrobbantották, majd újra megnyitották a repülőteret.

MTI

Privatizálták a ljubljanai repteret üzemeltető vállalatot

A szlovén állam eladta az ország legnagyobb repülőterét üzemeltető társaság 75,5 százalékos részvénycsomagját a Fraportnak.

MTI

Kósa meglepett egy Londonba utazó lányt Debrecenben

A százezredik utast köszöntötték hétfőn a debreceni repülőtéren: a Londonban dolgozó nagyváradi lánynak ajándékcsomagot adott át Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere és Herdon István, a repülőteret üzemeltető Xanga cégcsoport vezérigazgatója.

MTI

Fotó: Meglepő szobrot helyeztek el a ferihegyi váróban

Fotó: Meglepő szobrot helyeztek el a ferihegyi váróban

A Herendi Porcelán-manufaktúra oroszlánjával köszönti a vendégeket a gyereksarok mellett a SkyCourt. A porcelán állatot a Hungarian is Trendy kampány részeként helyezték ki.

hvg.hu

Állítólag elfoglalta a tripoli repteret a Líbia Hajnala

Líbiában az egyik iszlamista milícia bejelentette szombaton, hogy elfoglalta a főváros nemzetközi repülőterét, amelyért hetek óta heves harcokat vívott.

MTI

Reptéren adott spontán koncert hódít a neten - videó

Ötmillió ember nézte meg egy hét alatt az interneten azt az ötperces felvételt, amelyen egy arab férfi játszik a prágai repülőtér várótermében elhelyezett zongorán.

MTI

2021-re már három terminálja lesz a frankfurti reptérnek

Megépíthetik a frankfurti repülőtér harmadik terminálját – közölte kedden a repteret üzemeltető társaság, a Fraport. A frankfurti városi építési hatóság engedélye alapján több szakaszban fejlesztik a légikikötőt. A beruházás első szakaszában, legkésőbb 2021-ig a központi épület és az első két terminálszárny készül el, amelyek 24 repülőgép kiszolgálására lesznek alkalmasak.

MTI

Nagyon hasítanak a horvát légikikötők

Nagyon hasítanak a horvát légikikötők

Igen jó hónapokon vannak túl a nagy horvátországi repülőterek. Zágráb, Split és Dubrovnik légikikötője is komoly növekedést tudott felmutatni az utasszámot tekintve.

hvg.hu

Vadsztrájkolók játszanak az utasok idegeivel a római reptéren

Vadsztrájk akadályozza a poggyászok kezelését a Leonardo Da Vinci római nemzetközi repülőtéren. A bőröndök kiadására kedden több mint három órát vártak a Rómába érkező utasok.

MTI

Ebolapánik az USA-ban – biztonsági intézkedések a reptereken

Egy New York-i kórházban megkezdték egy elkülönített, nemrégiben Nyugat-Afrikában járt férfi vizsgálatát, akinél a halálos kórra jellemző tüneteket észleltek. A repülőtereken megszűrik az érintett országokból beutazókat.

MTI

Megint bombariadóval szívatták meg Szentpétervár repterét

Az orosz hatóságok bombafenyegetés miatt rövid időre kiürítették kedden a Szentpétervár melletti pulkovói repülőteret – közölte a légikikötőt üzemeltető cég.

MTI
12331

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X