Bejelentkezés  

NNI: helyszíni kihallgatást tartottak Tiszalökön

Helyszíni kihallgatást tartott a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Készenléti Rendőrség közreműködésével szerdán a romák elleni támadássorozat egyik gyanúsítottja részvételével "a Tiszalökön elkövetett bűncselekménnyel összefüggésben" - közölte az NNI a rendőrség honlapján.

MTI

Romagyilkosságok: helyszíni bizonyítás zajlik Tiszalökön

Helyszíni bizonyítási eljárást tartanak Tiszalökön, a romák elleni támadások egyik Szabolcs megyei helyszínén szerdán - erősítette meg a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője az MTI információját.

MTI

Romagyilkosságok: együttműködött K. Árpád a nyomozókkal

Közreműködött a romák elleni támadássorozat elkövetésével gyanúsított K. Árpád Sándor a keddi, galgagyörki helyszíni bizonyítási eljárás keretében a bűncselekmény lefolyásának pontos rekonstruálásában - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

MTI

Romagyilkosságok: beszélt az egyik gyanúsított?

Galgagyörkön kezdték kedden a romagyilkosságok helyszíni bizonyítását. A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője, Bartha László annyit közölt, hogy közleményben számolnak be a bizonyítás eredményeiről. Elképzelhető, hogy a rendőrök azért most kezdtek ennek neki, mert valamelyik gyanúsított beszélt nekik.

hvg.hu

Elkészültek a romagyilkosságok helyszíni bizonyításának tervei

Elkészültek a romagyilkosságok ügyében a helyszíni bizonyításokra vonatkozó rendőrségi tervek – közölte a RomNet „magát megnevezni nem kívánó rendőrségi forrásra” hivatkozva vasárnap. Az információval kapcsolatban Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője annyit mondott: tervezett nyomozati cselekményekről nem kívánnak felvilágosítást adni.

MTI

K. Árpád tagadja, hogy rasszista lenne

Lövész alapkiképzést kapott, és sorkatonaként szolgált 1989-ben K. Árpád, a romagyilkosságok elsőrendű gyanúsítottja, aki tagadja, hogy rasszista nézeteket vallana - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

hvg.hu

Romagyilkosságok: a Véres Kard tagjait hallgatta ki a rendőrség

Több mint 30 embert hallgattak meg tanúként a Véres Kard nevű baráti közösségből, mert a tagok között szerepel a romagyilkosságokban gyanúsított K. István is - írja a Magyar Nemzet a csütörtöki számában.

hvg.hu

K. István: "Embert nem öltem"

"Embert soha nem öltem" – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott exkluzív interjújában K. István, a romagyilkosságok egyik feltételezett elkövetője. K. István elmondta, valóban járt egyes bűncselekmények helyszínén, ahol néhány ház felgyújtását kísérelte meg.

hvg.hu

Bizonyítékok vannak a romagyilkosságok gyanúsítottai ellen

A személyi és tárgyi bizonyítékok alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) továbbra is úgy látja, hogy az augusztus 21-én elfogott négy ember gyanúsítható a romák elleni gyilkosságsorozat elkövetésével – olvasható a police.hu-n.

hvg.hu

Interjút adott Tímea, a kislétai romagyilkosság túlélője

Tímea, az utolsó romagyilkosság 13 éves túlélője édesanyját, a régi életét szeretné visszakapni karácsonyra, sohasem szeretne visszatérni volt lakásukba.

hvg.hu

Cs. István: a cigányokról átlagos véleményem van

Megszólalt a romák elleni sorozatgyilkosság egyik gyanúsítottja: Cs. István a Népszabadsággal azt közölte, hogy nem ő dobta fel társait és állítása szerint nem rasszista.

hvg.hu

Év végéig lakást kellene vennie a tatárszentgyörgyi özvegynek

Ha a család december végéig nem vásárol magának lakást, akkor a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt férfi özvegyének vissza kell utalnia az önkormányzatnak a pályázaton elnyert egymillió forintot - közölte Berente Imréné, a település polgármestere.

hvg.hu

A rendőrség szerint bűnsegéd volt Cs. István

A beszerzett bizonyítékok, valamint a gyanúsított vallomása alapján megalapozott a gyanú, hogy Cs. István a tiszalöki emberölésben bűnsegédként vett részt - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) arra a szerdai lapinformációra reagálva, hogy szakértői vélemény szerint a romagyilkosságok ügyében előzetes letartóztatásban lévő férfi nem járt egyetlen helyszínen sem.

hvg.hu

Romagyilkosságok: nem találták Cs. István nyomát Tiszalökön

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nem kommentálja azt a napilapban megjelent információt, hogy a nyom- és fegyverszakértői vélemény szerint a romagyilkosságok egyik gyanúsítottja nem járt egyetlen helyszínen sem.

hvg.hu

Népszava: romagyilkosságok - bűnügyből politikai játszma

Szakmai tévedések sora szerepel az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának nyilvános dokumentumában; a személyét elmarasztaló állítás pedig politikai kérdés: „a játszma része" – nyilatkozta a Népszava szombati számában Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) szeptemberben leköszönt főigazgatója.

hvg.hu

Romagyilkosságok: Laborc, Ficsor és Szilvásy is hibázott

A nemzetbiztonsági szolgálatok vezetőinek személyi és politikai felelősségét is megállapította a romagyilkosságok felderítésének titkosszolgálati hátterét vizsgáló tényfeltáró munkacsoport, amely jelentésének nyilvános részét az MTI-nek is elküldték kedden.

hvg.hu

Cigány fogollyal tették egy cellába Csontrablót

Egy cigány fogvatartottal zárták egy cellába Cs. Istvánt, a romagyilkosság-sorozat Csontrabló néven is ismert egyik feltételezett elkövetőjét a fővárosi Kozma utcai büntetés-végrehajtási intézetben – írja a Magyar Nemzet. Amikor Cs. István megkérdezte, miért kapott cigány zárkatársat, börtönpszichológushoz küldték.

hvg.hu

Romagyilkosságok: az áldozatokra emlékeztek

A romagyilkosságok áldozatainak tiszteletére avattak emléktáblát kedden az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) fővárosi, Dohány utcai székházában.

hvg.hu

Romagyilkosságok: a szakértői vélemény még várat magára

A szakértői véleményeket egyelőre nem ismerhették meg az ügyvédek és gyanúsítottak, a rendőrség közlése szerint azért, mert még nem foglalták őket írásba - adta hírül a szerdai Magyar Nemzet.

hvg.hu

Romagyilkosságok: egy év is eltelhet a vádemelésig

Egy év vagy annál is több idő telhet el, amíg vádat emelnek a romagyilkosságok gyanúsítottjai ellen az országos rendőrfőkapitány szerint, aki erről az MTI kérdésére beszélt szerdán Szentlőrincen.

hvg.hu
1121314151618

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X