MTI Itthon

Romagyilkosságok: startolhat a nagyszabású per

Biztonságosan elhelyezhető a Pest Megyei Bíróság épületében a március 25-én kezdődő tárgyalássorozaton a romagyilkosságok négy vádlottja, és a sajtó kiemelt érdeklődésének is meg tudnak felelni.

MTI Itthon

Márciusban kezdődik a romagyilkosságok tárgyalása

A jövő hónapban kezdődik meg a romagyilkosságokkal vádolt, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő négy férfi büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon - mondta az MTI érdeklődésére Kende Katalin, a bíróság szóvivője kedden.

hvg.hu Itthon

Bíróságra viszik a romagyilkosságok vádlottjait

Előkészítő ülést tartanak ma a romagyilkosság ügyében a Pest Megyei Bíróságon, hogy eldöntsék a tárgyalás során, milyen sorrendben történjen a bizonyítás - értesült a hvg.hu. A tárgyalás egyébként nem nyilvános.

hvg.hu Itthon

Orbán Viktor és kormánya különleges lehetőséget kapott

A magyar hatóságoknak és az igazságszolgáltatásnak súlyos hiányosságai vannak a rasszista indíttatású támadások felismerése terén és képtelenek a veszélyeztetett közösségeket megvédeni – ez áll az Amnesty International új, „Erőszakos támadások a romák ellen Magyarországon” című jelentésében. Az AI szerint Orbán Viktor és a magyar kormány történelmi lehetőség előtt áll.

MTI Itthon

Zavarkeltés a Magyar Hírlap állítása az ügyészség szerint

A Pest Megyei Főügyészség helyettes vezetője, Csecserits István szerdán cáfolta azt a lapinformációt, amely szerint a romák elleni támadássorozat ügyében folytatott nyomozás során a rendőrök hat embert fogtak el, de kettőt később elengedtek.

Rádi Antónia HVG Hetilap

Motivációs levél

Banánhéjon csúsztak el, pedig több szarvashibát is elkövettek a mindeddig legsúlyosabb rasszista motivációjú bűntény, a cigányok elleni sorozatgyilkosság vádlottai.

MTI Itthon

Magyar Hírlap: menesztették Cs. István tartótisztjét

Sorozatosan követett el hibákat munkája közben, ezért menesztették a debreceni szolgálati helyéről a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) tartótisztjét, aki kapcsolatban állt Cs. Istvánnal, a romagyilkosságok egyik gyanúsítottjával - írta hétfői számában a Magyar Hírlap.

MTI Itthon

Romagyilkosságok: "hegynyi" iratanyagot kell áttanulmányoznia a bírónak

Tizenhét nagy doboznyi iratot kell áttanulmányoznia a romák elleni támadássorozat büntetőperét vezető bírónak, mielőtt kitűzné az első tárgyalást - közölte a Pest Megyei Bíróság elnöke szerdán az MTI-vel. Előreláthatólag 165 tanút és körülbelül 30 szakértőt hallgatnak majd meg az eljárás során.

MTI Itthon

Cs. István szerint társai a KBH-s tiszt megölésén gondolkodtak

A hat halálos áldozatot követelő romagyilkosságoknál a gyanú szerint sofőrként segédkező Cs. István a Tényeknek nyilatkozva szerdán elmondta: a Katonai Biztonsági Hivatal tisztje megkereste, ő pedig válaszolt neki. Kapcsolattartója a tiszalöki gyilkosságról is érdeklődött; ezután társaiban fölvetődött, hogy megölik a tisztet.

MTI Itthon

Benyújtották a vádiratot a romák elleni gyilkosságsorozat ügyében

Benyújtotta a vádiratot a romagyilkosságok ügyében a Pest Megyei Főügyészség a megyei bíróságra; K. Árpádot és társait több emberen elkövetett emberöléssel és más súlyos bűncselekményekkel vádolják - közölte Csecserits István megyei főügyészhelyettes szerdán az MTI-vel.

hvg.hu/MTI Itthon

Cs. Istvánt késve vezették ki a katonai elhárítás nyilvántartásából

A honvédemi minisztérium vizsgálata szerint adminisztrációs hiba miatt fordulhatott elő, hogy a romák elleni gyilkosságok egyik gyanúsítottja, a korábban hivatásos katonaként és a katonai elhárítás informátoraként tevékenykedő Cs. István csak azt követően került ki a nyilvántartásból, hogy a romaellenes támadássorozat már javában tartott.

1
12 13 14 15 16
20

A címlapról ajánljuk