Kortárs képzőművészek segítenek a romagyilkosságok érintettjeinek

Neves kortárs képzőművészek alkotásaiból szerveznek jótékonysági aukciót a Budai Vigadóban december 10-én. A bevételt a romagyilkosságok érintettjeinek ajánlják fel.

hvg.hu

Bíróságra viszik a romagyilkosságok vádlottjait

Előkészítő ülést tartanak ma a romagyilkosság ügyében a Pest Megyei Bíróságon, hogy eldöntsék a tárgyalás során, milyen sorrendben történjen a bizonyítás - értesült a hvg.hu. A tárgyalás egyébként nem nyilvános.

hvg.hu

Romagyilkosságok: csak márciusban startol a per

Jövő év márciusában kezdődik a romagyilkosságokkal vádolt négy férfi büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon - közölte a bíróság szóvivője.

MTI

Orbán Viktor és kormánya különleges lehetőséget kapott

A magyar hatóságoknak és az igazságszolgáltatásnak súlyos hiányosságai vannak a rasszista indíttatású támadások felismerése terén és képtelenek a veszélyeztetett közösségeket megvédeni – ez áll az Amnesty International új, „Erőszakos támadások a romák ellen Magyarországon” című jelentésében. Az AI szerint Orbán Viktor és a magyar kormány történelmi lehetőség előtt áll.

hvg.hu

Zavarkeltés a Magyar Hírlap állítása az ügyészség szerint

A Pest Megyei Főügyészség helyettes vezetője, Csecserits István szerdán cáfolta azt a lapinformációt, amely szerint a romák elleni támadássorozat ügyében folytatott nyomozás során a rendőrök hat embert fogtak el, de kettőt később elengedtek.

MTI

Az elkövetők rács mögött, mégis marad a rettegés

Az Országos Cigány Önkormányzat országos emléknapot tartott a romagyilkosságok áldozatainak emlékére Budapesten, a roma érdekképviselet székházában tavaly felavatott emléktábla előtt.

MTI

Romagyilkosságok: a rendőrség cáfolja az újabb letartóztatásokat

A Magyar Nemzet szerint újabb két embert tartóztattak le a romák elleni támadássorozattal összefüggésben és fegyvereket is találtak. A rendőrség cáfol.

Romagyilkosságok: márciusban kezdődhet a tárgyalás

A Magyar Hírlap értesülései szerint márciusban kezdi tárgyalni a romagyilkosságok ügyét a Pest Megyei Bíróság.

Motivációs levél

Banánhéjon csúsztak el, pedig több szarvashibát is elkövettek a mindeddig legsúlyosabb rasszista motivációjú bűntény, a cigányok elleni sorozatgyilkosság vádlottai.

Magyar Hírlap: menesztették Cs. István tartótisztjét

Sorozatosan követett el hibákat munkája közben, ezért menesztették a debreceni szolgálati helyéről a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) tartótisztjét, aki kapcsolatban állt Cs. Istvánnal, a romagyilkosságok egyik gyanúsítottjával - írta hétfői számában a Magyar Hírlap.

MTI

Romagyilkosságok: "hegynyi" iratanyagot kell áttanulmányoznia a bírónak

Tizenhét nagy doboznyi iratot kell áttanulmányoznia a romák elleni támadássorozat büntetőperét vezető bírónak, mielőtt kitűzné az első tárgyalást - közölte a Pest Megyei Bíróság elnöke szerdán az MTI-vel. Előreláthatólag 165 tanút és körülbelül 30 szakértőt hallgatnak majd meg az eljárás során.

MTI

Cs. István szerint társai a KBH-s tiszt megölésén gondolkodtak

A hat halálos áldozatot követelő romagyilkosságoknál a gyanú szerint sofőrként segédkező Cs. István a Tényeknek nyilatkozva szerdán elmondta: a Katonai Biztonsági Hivatal tisztje megkereste, ő pedig válaszolt neki. Kapcsolattartója a tiszalöki gyilkosságról is érdeklődött; ezután társaiban fölvetődött, hogy megölik a tisztet.

MTI

Benyújtották a vádiratot a romák elleni gyilkosságsorozat ügyében

Benyújtotta a vádiratot a romagyilkosságok ügyében a Pest Megyei Főügyészség a megyei bíróságra; K. Árpádot és társait több emberen elkövetett emberöléssel és más súlyos bűncselekményekkel vádolják - közölte Csecserits István megyei főügyészhelyettes szerdán az MTI-vel.

MTI

Cs. Istvánt késve vezették ki a katonai elhárítás nyilvántartásából

A honvédemi minisztérium vizsgálata szerint adminisztrációs hiba miatt fordulhatott elő, hogy a romák elleni gyilkosságok egyik gyanúsítottja, a korábban hivatásos katonaként és a katonai elhárítás informátoraként tevékenykedő Cs. István csak azt követően került ki a nyilvántartásból, hogy a romaellenes támadássorozat már javában tartott.

A kislétai polgármester is a halálbrigád célpontja volt

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy Pénzes Sándor kislétai polgármester is a romagyilkosságok gyanúsítottjainak célpontjai között szerepelt.

MTI

A zavargásoknál is kapott feladatokat a romagyilkosság egyik gyanúsítottja

Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülését követő fővárosi tüntetések idején is kapott feladatokat a katonai elhárítástól Cs. István, a romák sérelmére elkövetett gyilkosságok egyik gyanúsítottja – értesült a Magyar Nemzet. A Katonai Biztonsági Hivatal jelenleg azt vizsgálja, milyen szankciói lehetnek, hogy Cs. István bűntársai előtt leleplezte tartótisztjét.

hvg.hu

Romagyilkosságok: az egyik gyanúsított kapcsolatban állt a katonai titkosszolgálattal

Valóban kapcsolatban állt a Katonai Biztonsági Hivatallal (KBH) a romák elleni támadások egyik gyanúsítottja, de a gyilkosságok ideje alatt, mivel leszerelt a honvédségtől, már nem informálta a titkosszolgálatot - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.

MTI

Magyar Hírlap: a KBH ismerhette a romagyilkosságok elkövetőit

A Magyar Hírlap szerint a Katonai Biztonsági Szolgálatnak (KBH) elvileg tudnia kellett a romagyilkosságok elkövetőiről.

MTI

Nincs elég bizonyíték a romagyilkosságok gyanúsítottjai ellen a védők szerint

A védőügyvédek szerint nincs elegendő bizonyítéka a rendőrségnek, hogy a romák elleni támadássorozat gyanúsítottjai követték el a halálos áldozatokkal járó támadásokat, és ez - állításuk szerint - a bíróságon be is bizonyosodik.

MTI

Bosszú és félelemkeltés volt a romák gyilkosainak a célja

Korábbi sérelmekből fakadó bosszú és a félelemkeltés volt a romák sérelmére elkövetett bűncselekmény-sorozat elkövetőinek motivációja - ismertette a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) megbízott vezetője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. Azt is bejelentették, hogy az NNI lezárta a nyomozást az ügyben.

MTI
1121314151620

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X