MTI Itthon

Kislétai gyilkosság: műtik az áldozat 13 éves lányát

Stabil és kielégítő annak a 13 éves kislánynak az állapota, akit roma édesanyjával együtt ért támadás hétfő hajnalban Kislétán, s akit jelenleg a nyíregyházi Jósa András Kórházban kezelnek - közölte Felföldi Pál, a gyógyintézet traumatológus főorvosa.

MTI Itthon

Lakóházban lőttek agyon egy roma nőt Kislétán

Roma az áldozata a hétfő hajnali kislétai fegyveres támadásnak - erősítették meg az MTI információját a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármesteri hivatalában. Egy 45 éves nő meghalt, 13 éves lánya kórházba került.

MTI Itthon

Hírnévre vágyhatnak, de gyávák a romák gyilkosai

A romák támadói látszólag nemzeti-etnikai hovatartozásuk alapján választják ki áldozataikat, de korántsem biztos, hogy erről, vagy csak erről van szó - mondta Kovács Lajos ezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda "döglött ügyek osztályának" nyugalmazott vezetője a Népszabadságnak adott interjújában, amelyet a lap hétfői számában közölt.

MTI Itthon

Az FBI is segíti a romagyilkosságok felderítését

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is segítséget nyújt a magyar rendőrségnek a sorozatos romagyilkosságok felderítéséhez - közölte Bencze József országos rendőrfőkapitány hétfőn a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

Kiricsi Gábor Itthon

Cigány-magyar ügyek: nem lehet mindent az előítéletekre fogni

A romákat és nem romákat ért támadásokat a sértett környezete kapásból etnikai keretbe helyezi, számukra ugyanis ez jelenti a legegyszerűbb és mindenre alkalmazható magyarázatot- mondja lapunknak Krekó Péter szociálpszichológus. A Political Capital vezető elemzője szerint azonban a konfliktusok akár elő is mozdíthatják a társadalmi egyenjogúságért vívott küzdelemet.

1
14 15 16 17 18 19 20

A címlapról ajánljuk