Bejelentkezés  

Apja karjában lőtték agyon a gyereket – utoljára szólhatnak a vádlottak

Ma az utolsó szó jogán szólalhatnak fel a romagyilkosságok vádlottjai. Ezután a bíróság határoz az ítélethozatal időpontjáról. Nyolc-tizenöt nappal elhalaszthatják az ítélethirdetést.

MTI

A romák elleni erőszakról cikkeztek a német lapok

A berlini nemzetközi filmfesztiválon (Berlinale) 2012-ben a zsűri nagydíjával, Ezüst Medvével jutalmazott Csak a szél című magyar film németországi bemutatójával kapcsolatban közölt cikket a Die Welt című német konzervatív lap a nyomtatott kiadásában és a Der Tagesspiegel című liberális lap az online kiadásában. A francia Le Monde pedig geopolitikai mellékletében Európa ellenőrzés alá vonja Orbán Viktort címmel közölt elemzést a Tavares-jelentés következményeiről.

MTI

Mohácsi Viktória tündöklése és bukása

Mohácsi Viktória tündöklése és bukása

Azt állítani, hogy valakinek önmagában a származása miatt lenne az élete veszélyben, sőt, a hatóságok részéről, meg hogy közel a polgárháború, meg hogy a magyar titkosszolgálat "elkaphatja" őt Kanadában, enyhén szólva igen hajmeresztő.

Romagyilkosságok: merészet kért P. Zsolt ügyvédje

A romák elleni hat halálos áldozatot követelő támadások ügyében folyó büntetőper harmadrendű vádlottjának, P. Zsoltnak a felmentését kérte védője kedden a Budapest Környéki Törvényszéken.

MTI

Enyhítenék a romagyilkosságok másodrendű vádlottjának büntetését

K. István védője azt próbálta elérni a Budapest Környéki Törvényszéken, hogy védencét minősítsék társtettesnek, és így ne életfogytiglant, hanem határozott idejű börtönbüntetést kapjon.

MTI

Életfogytiglant kértek a romagyilkosságok három vádlottjára

Életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kérte az ügyész a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi közül háromra a Budapest Környéki Törvényszéken szerdán.

MTI

Ügyész: katonai akciónak tekintették a romák meggyilkolását

Megkezdte vádbeszédét az ügyész a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperének pénteki tárgyalásán, a Budapest Környéki Törvényszéken, e szerint a gyilkosságsorozatot a vádlottak hideg fejjel gondolták ki és hajtották végre.

MTI

A végéhez közeledik a romagyilkosok pere

Befejeződött kedden a bizonyítási eljárás a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperében - közölte az elsőrendű vádlott védője szerdán. Bérdi Zsolt elmondta, a per pénteken folytatódik az ügyészi perbeszéddel.

MTI

Romagyilkosságok: május elején kezdődhetnek a perbeszédek

Legkorábban május elején megkezdődhetnek a perbeszédek a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperében - közölte Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője csütörtökön. A büntetőperben szerdán tartották a 150. tárgyalási napot - mondta Koszta János.

MTI

"Csuklyás, rendőrnek tűnő illetők" faggatták a később megölt romát?

A tiszalöki emberölés bizonyítási eljárásával folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken.

MTI

Saját magának mondott ellen a romagyilkosságok koronatanúja

Tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken.

MTI

Embertelenségek kicsiny minisztériuma

Embertelenségek kicsiny minisztériuma

Ritka gyomorforgató közleményt adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma a romagyilkosságok évfordulóján.

Kizárták a romagyilkosok perében az egyik védőt

Jogerősen kizárták a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperéből Varga Zoltánt, a harmadrendű vádlott helyettes kirendelt védőjét, ezért tárgyalási napokat kell megismételni.

MTI

Romagyilkosságok: ma folytatják a tárgyalást

Folytatják pénteken a romák elleni fegyveres és Molotov-koktélos támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperét a Budapest Környéki Törvényszéken.

MTI

Nyáron ítél a bíró a romagyilkosságok ügyében

Pénteken folytatódik a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere a Budapest Környéki Törvényszéken.

MTI

Charlotte Gainsbourg lobbizik a Csak a szél Oscar-jelöléséért

Az Oscar-kampányban Anton Corbijn holland és Francois Ozon francia rendező is intellektuális támogatóként állt a romagyilkosságokkal foglalkozó alkotás mellé, amely idén számos más elismerés mellett elnyerte a Berlinale Ezüst Medve-díját.

MTI

Romagyilkosságok: a többiek szerint Csontos hazudik

Iratismertetéssel folytatódott a romagyilkosságokkal vádolt négy férfi pere. Csontos István negyedrendű vádlott rendőrségi vallomása szerint nem tudta, hogy társai gyilkosságra készültek, és ezért kérték meg, hogy vigye el őket Tiszalökre meg Kislétára - ahol egy-egy embert öltek meg.

MTI

Romagyilkosságok-per: nem volt elfogult a fegyverszakértő

Megtagadta egy fegyverszakértő kizárását a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperéből a Budapest Környéki Törvényszék szerdán.

MTI

Romagyilkosságok-per: azonosította az ujjlenyomatokat a szakértő

Igazságügyi ujjlenyomat szakértőt hallgatott meg a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperének keddi tárgyalásán a Budapest Környéki Törvényszék.

MTI

Romagyilkosságok-per: a lőpornyomokat elemezték ma a bíróságon

Újabb igazságügyi szakértők meghallgatásával folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere pénteken a Budapest Környéki Törvényszéken.

MTI
1234518

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X