Népszabaság: titkos jelentés a romagyilkosságok elkövetőiről

A hat emberéletet követelő, romák elleni gyilkosságsorozat első fokon ténylegesen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt vádlottjai nemcsak 2008-ban, hanem 2009 kora tavaszán, Budapesten is megpróbáltak fegyvereket szerezni – írta a Népszabadság hétfői számában. Ennek a részleteit a Nemzetbiztonsági bizottság egy titkosított jelentése tárhatná fel.

hvg.hu

Nyoma sincs a romagyilkosságokról szóló katonai biztonsági jelentésnek - vizsgálat indult

Az ügyészségen nem iktatták a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) romagyilkosságokkal összefüggésben 2010-ben készített jelentését, az ügyben vizsgálat indult - számol be a Magyar Nemzet és a Népszabadság szombati számában.

MTI

Heteken belül felmérik a megtámadott roma családok kárigényét

Szeptember végéig felméri az ezzel megbízott két minisztérium, hogy milyen jogos kárigényük merülhet fel azoknak a családoknak, akiknek tagjait a romák elleni gyilkosságsorozat során támadás ért.

MTI

Romagyilkosságok: feloldották a KBH-jelentés titkosítását

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) feloldotta a romagyilkosságokkal összefüggésben a korábbi Katonai Biztonsági Hivatalnál (KBH) végzett belső vizsgálatról szóló összegző jelentés titkosítását - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán. A vizsgálati jelentésből kiderül: a KBH korábbi vezetője a nyomozóhatóságok előtt is többször tagadta Cs. István és a hivatal kapcsolatát.

MTI

Romagyilkosságok: a katonai titkosszolgálat minden segítséget megad a tisztázáshoz

A katonai titkosszolgálat mindent megtesz, hogy tisztázza a romák elleni gyilkosságsorozattal kapcsolatos szerepét.

MTI

Katonai szálon indítottak nyomozást a romagyilkosságok ügyében

A Központi Nyomozó Főügyészség katonai büntetőeljárásra tartozó nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen múlt pénteken a romagyilkosságokkal kapcsolatban, miután teljes körű iratvizsgálatot folytatottak az ügyben – közölték pénteken, részleteket azonban nem árultak el.

hvg.hu

Kártérítést kaphatnak a romagyilkosságok áldozatainak hozzátartozói

A Magyar Nemzet információi szerint a kormány döntése nyomán hamarosan anyagi kártérítést kaphatnak azok a családok, amelyek elvesztették hozzátartozójukat a 2008-2009-es, romák elleni támadássorozatban.

MTI

Romagyilkosságok: átejtették a honvédelmi tárcát is

A Honvédelmi Minisztérium (HM) szerint a romagyilkosságok ügyében súlyosan mulasztások voltak a Katonai Biztonsági Hivatalnál (KBH). A titkosszolgálati vezetők a KBH titkos kapcsolatát a negyedrendű vádlottal a honvédelmi tárca, a nyomozó hatóság és a parlament nemzetbiztonsági albizottsága előtt is eltitkolták - közölte a tárca.

MTI

Meghallgatást akar a Jobbik a romagyilkosságok ügyében

A Jobbik kezdeményezi, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága őszi első ülésére idézze be és hallgassa meg H. Ernőt, Csontos Istvánnak, a romagyilkosságok negyedrendű vádlottjának korábbi tartótisztjét – aki jelenleg is a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat állományában dolgozik – és Kovácsics Ferenc altábornagyot, a Katonai Biztonsági Hivatal volt vezetőjét.

MTI

Romagyilkosságok: felsőbb utasításra hazudott a tartótiszt

H. Ernő, a romagyilkosságok miatt első fokon elítélt Csontos István volt tartótisztje szerette volna feltárni az igazságot, de nem kapott felmentést a titoktartási kötelezettsége alól – írja a Magyar Nemzet.

Economist: Magyarországnak "csupán a szája jár" az aktivisták szerint

A kelet-európai romák nagy része a települések peremén él olyan viskókban, amelyekben sem áram, sem folyóvíz nincs; életkörülményeik inkább emlékeztetnek a fejlődő országokra, semmint modern európai demokráciákra – írta a londoni Economist a romagyilkosok perében született budapesti ítélettel kapcsolatban.

MTI

Hírünk a világban: "A romaellenesek finom társasága"

A Berliner Zeitung című német baloldali lap a romagyilkosságok ügyében hozott elsőfokú bírósági ítélettel kapcsolatban közölt elemzést hétvégi számában.

MTI

Külföldi sajtó: "Orbán északkeleten úgy beszél, mint egy jobbikos"

Németországban csaknem valamennyi országos médium vezető hírként számolt be a romagyilkosságok ügyében hozott elsőfokú ítéletről, az ORF osztrák közszolgálati rádió pedig tudósításban adott hírt a döntésről.

MTI

Debrecennek nincs mondanivalója sorozatgyilkosairól

Debrecennek nincs mondanivalója sorozatgyilkosairól

Debrecen városa nem sok szót vesztegetett a városban elkapott sorozatgyilkos-banda ügyében hozott elsőfokú bírói ítéletre – írja a vagy.hu szerzője.

hvg.hu

Beperli az államot a romagyilkosságok sértettjeinek képviselője

Beperli az államot Helmeczy László, a romagyilkosságok sértettjeinek egyik képviselője, mert szerinte több bűncselekményt is megelőzhettek volna, ha a katonai és nemzetbiztonsági szolgálatok valamint a rendőrség együttműködése megfelelő. Helmeczy erről a Budapest Környéki Törvényszéken kedden az elsőfokú ítélet kihirdetése után beszélt.

MTI

Fotók: ítélethirdetés - tényleges életfogytiglan a romagyilkosságok három vádlottjának

Fotók: ítélethirdetés - tényleges életfogytiglan a romagyilkosságok három vádlottjának

Kedden hirdettek elsőfokú ítéletet a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő, fegyveres, Molotov-koktélos támadások ügyében a Budapest Környéki Törvényszéken. Az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott tényleges életfogytiglani büntetést kapott, míg a negyedrendű vádlott bűnsegédként találtatott bűnösnek, őt 13 évre ítélte a bíróság, előbb feltételesen szabadságra nem bocsátható.

hvg.hu

A Fidesznek a romagyilkosok elítéléséről is a Gyurcsány–Bajnai-kormány jut eszébe

Kinek állt érdekében ez a gyilkosságsorozat 2008-2009-ben? – tette fel a kérdést Zsigó Róbert, a párt egyik szóvivője.

MTI

"Habzó szájjal cigányoznak" – Orbán és Áder szavára vár az MSZP

"Habzó szájjal cigányoznak" – Orbán és Áder szavára vár az MSZP

Az MSZP elvárja, hogy a kormányfő és az államfő szólaljon meg, és ítélje el, bélyegezze meg mindazokat, akik a romák elleni gyilkosságok elkövetőihez hasonlóan gondolkodnak. A Demokratikus Koalíció is reagált a romagyilkosságok ügyében hozott ítéletre: szerintük a legszigorúbban kell büntetni az etnikai alapú bűntetteket. Az LMP szerint kevés azt mondani, hogy ez nem ismétlődhet meg, az Együtt-PM pedig felszólítja a kormányzatot, hogy fordítson nagyobb figyelmet a romák integrációjára és a társadalmi együttélés erősítésére.

MTI

Balog Zoltán: "Mindenki megérti végre, mindig az áldozatok mellett kell állnunk!"

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter közleményt adott ki kedden a romagyilkosságok ügyében hozott ítélet kapcsán.

MTI-OS

Tényleges életfogytiglanra ítélték a romagyilkosságok elkövetőit

Tényleges életfogytiglanra ítélték a romagyilkosságok elkövetőit

Kiss Árpád elsőrendű vádlottat és Kiss István, Pető Zsolt másod- és harmadrendű vádlottat is tényleges életfogytiglani börtönre ítélte kedd reggel a Budapest Környéki Törvényszék első fokon. A negyedrendű vádlott, Csontos István 13 évet kapott.

hvg.hu
1234520

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X