Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Beperli az államot a romagyilkosságok sértettjeinek képviselője

Beperli az államot Helmeczy László, a romagyilkosságok sértettjeinek egyik képviselője, mert szerinte több bűncselekményt is megelőzhettek volna, ha a katonai és nemzetbiztonsági szolgálatok valamint a rendőrség együttműködése megfelelő. Helmeczy erről a Budapest Környéki Törvényszéken kedden az elsőfokú ítélet kihirdetése után beszélt.

MTI

Fotók: ítélethirdetés - tényleges életfogytiglan a romagyilkosságok három vádlottjának

Fotók: ítélethirdetés - tényleges életfogytiglan a romagyilkosságok három vádlottjának

Kedden hirdettek elsőfokú ítéletet a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő, fegyveres, Molotov-koktélos támadások ügyében a Budapest Környéki Törvényszéken. Az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott tényleges életfogytiglani büntetést kapott, míg a negyedrendű vádlott bűnsegédként találtatott bűnösnek, őt 13 évre ítélte a bíróság, előbb feltételesen szabadságra nem bocsátható.

hvg.hu

A Fidesznek a romagyilkosok elítéléséről is a Gyurcsány–Bajnai-kormány jut eszébe

Kinek állt érdekében ez a gyilkosságsorozat 2008-2009-ben? – tette fel a kérdést Zsigó Róbert, a párt egyik szóvivője.

MTI

"Habzó szájjal cigányoznak" – Orbán és Áder szavára vár az MSZP

"Habzó szájjal cigányoznak" – Orbán és Áder szavára vár az MSZP

Az MSZP elvárja, hogy a kormányfő és az államfő szólaljon meg, és ítélje el, bélyegezze meg mindazokat, akik a romák elleni gyilkosságok elkövetőihez hasonlóan gondolkodnak. A Demokratikus Koalíció is reagált a romagyilkosságok ügyében hozott ítéletre: szerintük a legszigorúbban kell büntetni az etnikai alapú bűntetteket. Az LMP szerint kevés azt mondani, hogy ez nem ismétlődhet meg, az Együtt-PM pedig felszólítja a kormányzatot, hogy fordítson nagyobb figyelmet a romák integrációjára és a társadalmi együttélés erősítésére.

MTI

Balog Zoltán: "Mindenki megérti végre, mindig az áldozatok mellett kell állnunk!"

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter közleményt adott ki kedden a romagyilkosságok ügyében hozott ítélet kapcsán.

MTI-OS

Tényleges életfogytiglanra ítélték a romagyilkosságok elkövetőit

Tényleges életfogytiglanra ítélték a romagyilkosságok elkövetőit

Kiss Árpád elsőrendű vádlottat és Kiss István, Pető Zsolt másod- és harmadrendű vádlottat is tényleges életfogytiglani börtönre ítélte kedd reggel a Budapest Környéki Törvényszék első fokon. A negyedrendű vádlott, Csontos István 13 évet kapott.

hvg.hu

Tényleges életfogytiglan a romagyilkosságok három vádlottjának – percről percre

Tényleges életfogytiglan a romagyilkosságok három vádlottjának – percről percre

Kedden hirdettek elsőfokú ítéletet a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő, fegyveres, Molotov-koktélos támadások ügyében a Budapest Környéki Törvényszéken. Az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott tényleges életfogytiglani büntetést kapott, míg a negyedrendű vádlott bűnsegédként találtatott bűnösnek, őt 13 évre ítélte a bíróság, előbb feltételesen szabadságra nem bocsátható. Az ítélethirdetést nagy érdeklődés övezi, többen az áldozatok képével a pólóikon demonstrálnak a rasszizmus ellen. A négy vádlott 2008 júliusában Galgagyörkön, augusztusban Piricsén, szeptemberben Nyíradonyban és Tarnabodon, novemberben Nagycsécsen, decemberben Alsózsolcán, majd 2009. februárban Tatárszentgyörgyön, áprilisban Tiszalökön, augusztusban pedig Kislétán támadt fegyverekkel és gyújtópalackokkal romákra – olvasható a vádiratban. Tatárszentgyörgyön egy 27 éves férfit és 5 éves kisfiát lőtték agyon, miközben azok felgyújtott házukból menekültek. A vádlottak mindvégig ártatlanságukat hangoztatták.

hvg.hu

Fotó: pólóra nyomtatták a roma áldozatok képét

Fotó: pólóra nyomtatták a roma áldozatok képét

Kedd reggel kilenc órakor kezdődik a romák elleni gyilkosságsorozat elsőfokú perének ítélethirdetése Budapesten. A bíróság előtt többen a hat halálos áldozatot követelő fegyveres, Molotov-koktélos támadássorozat áldozatainak arcképével kinyomtatott pólót viselik.

hvg.hu

Romagyilkosságok - ma hirdetnek ítéletet

A 2008-ban és 2009-ben elkövetett, Molotov-koktélos és fegyveres támadások hat áldozatot követeltek. Négy férfit gyanúsítanak a rasszista indítékú gyilkosságok elkövetésével. Ma első fokon ítélkezik a Budapest Környéki Törvényszék.

MTI

Mégis van köze a Jobbiknak az elfogott fegyveresekhez

Mégis van köze a Jobbiknak az elfogott fegyveresekhez

A Jobbik sümegi partnere és – a párt Veszprém megyei lapja szerint – a sümegi szervezet egyik alapító tagja ült abban az autóban, amelynek csomagtartójában gépfegyvert és lőszert találtak. Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnöke korábban azt állította, az eset miatt előállított személyek közül egyik sem tagja a Jobbiknak.

Filmvetítések lesznek ma a romagyilkosságokra emlékezve

A romagyilkosságok áldozatairól emlékeznek meg a kislétai gyilkosság negyedik évfordulóján, egyben a roma holokauszt emléknapján.

MTI
Hirdetés

Videó: Kulka János vérfoltos pólóban beszél a romagyilkosságok részleteiről

A romagyilkosságok brutális részleteiről beszélnek tárgyilagosan ismert színészek az X Kommunikációs Központ videóiban.

hvg.hu

Romagyilkosságok: az utolsó szó jogán elfúló hangon mondott beszédet az egyik vádlott

Romagyilkosságok: az utolsó szó jogán elfúló hangon mondott beszédet az egyik vádlott

Augusztus 6-ára tűzte ki az elsőfokú ítélet kihirdetését a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadások ügyében a Budapest Környéki Törvényszék szerdán. Az utolsó szó jogán a négy vádlott közül csak a negyedrendű beszélt hosszabban.

MTI

Apjával együtt lőtte le a gyereket – hamarosan kiszabadulhatnak a vádlottak

A romagyilkosságok négy vádlottjának augusztus 21-én a törvény értelmében megszűnik a négy éve tartó előzetes letartóztatása, ha addig nem születik meg az elsőfokú döntés.

MTI
Hirdetés

Apja karjában lőtték agyon a gyereket – utoljára szólhatnak a vádlottak

Ma az utolsó szó jogán szólalhatnak fel a romagyilkosságok vádlottjai. Ezután a bíróság határoz az ítélethozatal időpontjáról. Nyolc-tizenöt nappal elhalaszthatják az ítélethirdetést.

MTI

A romák elleni erőszakról cikkeztek a német lapok

A berlini nemzetközi filmfesztiválon (Berlinale) 2012-ben a zsűri nagydíjával, Ezüst Medvével jutalmazott Csak a szél című magyar film németországi bemutatójával kapcsolatban közölt cikket a Die Welt című német konzervatív lap a nyomtatott kiadásában és a Der Tagesspiegel című liberális lap az online kiadásában. A francia Le Monde pedig geopolitikai mellékletében Európa ellenőrzés alá vonja Orbán Viktort címmel közölt elemzést a Tavares-jelentés következményeiről.

MTI

Mohácsi Viktória tündöklése és bukása

Mohácsi Viktória tündöklése és bukása

Azt állítani, hogy valakinek önmagában a származása miatt lenne az élete veszélyben, sőt, a hatóságok részéről, meg hogy közel a polgárháború, meg hogy a magyar titkosszolgálat "elkaphatja" őt Kanadában, enyhén szólva igen hajmeresztő.

Romagyilkosságok: merészet kért P. Zsolt ügyvédje

A romák elleni hat halálos áldozatot követelő támadások ügyében folyó büntetőper harmadrendű vádlottjának, P. Zsoltnak a felmentését kérte védője kedden a Budapest Környéki Törvényszéken.

MTI

Enyhítenék a romagyilkosságok másodrendű vádlottjának büntetését

K. István védője azt próbálta elérni a Budapest Környéki Törvényszéken, hogy védencét minősítsék társtettesnek, és így ne életfogytiglant, hanem határozott idejű börtönbüntetést kapjon.

MTI

Életfogytiglant kértek a romagyilkosságok három vádlottjára

Életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kérte az ügyész a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi közül háromra a Budapest Környéki Törvényszéken szerdán.

MTI
Hirdetés
1234519

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X